Friday, January 26, 2018

Menu Sedap Sepanjang Minggu Ini Antaranya Masak Tempoyak Ikan Patin Air Tangan Abah SA

Hi korang...

Alaaaa...matilanak SA kena kecam lagi sebab letak gambar makanan..hehehe...eh kebetulan hari ni Jumaat kan...esok dah weekend dah...korang takleh kecam SA sebab SA membantu korang- korang cari idea nak masak apa kan...semua gambar kat bawah ni masakan yang SA dan Abah masak dari Selasa ari tu...ye..SA cuti so aktiviti masak -memasak memang berjalan lancar la...the best part lauk Masak Tempoyak Ikan Patin tu Abah SA yang masakkan..special untuk SA tau...haaa...jangan tak percaya..Abah SA terror memancing dan terror jugak memasak..SA mengaku masak Tempoyak memang SA blom pakar lagi...tapi yang abah buat ni...cukup rasa dan cukup segalanya...pelik..macam mana Abah pandai masak lauk Masak Tempoyak Ikan Patin ni...mintak dia ajar nanti la...

Okey jom tengok gambar..sebelum tu sila la sediakan tisu kat sebelah korang eh..


Masak Tempoyak Ikan Patin Air Tangan Abah


Kerang Goreng Berlada - SA masak


Sayur Sawi goreng


Ikan Daun Baru goreng Kicap


Masak Lemak Cili Api Kepala Ikan Jenahak campur Peria

So...

Korang yang minggu ni takde idea nak masak tetiba nak gantung kuali..dah tak yah membazir okey..makan kat kedai tu kang mahal..sedap belum tentu kan..apa kata korang masak je sendiri...pas tu makan la ramai- ramai..ajak adik beradik ke..sedara mara ke atau jiran tetangga ke...makan ramai- ramai selera sedap kan..nak lagi sedap korang tambah la buah sambal belacan ke, goreng ikan masin ke..Kalau korang nak tau gara- gara gambar masak tempoyak ni kawan opis sampai request kat husband dia yang outstation kat area Temerloh..pas tu siap deliver kat opis hari ni..alahai...jangan kecam hakak dik...hahahaha....

Ampun ye kalau ada yang terliur..alaaa..masak -masak simple je ni....

14 comments:

  1. Kemahen kak....lapa pulak dh ni haha

    ReplyDelete
  2. Sedapnya semua makanan!! Paling suka tempoyak ikan patin. Suka makan tapi tak tahu masak. Hehe.

    ReplyDelete
  3. Uiii sedapnya, dah lama tak makan ikan patin...

    ReplyDelete
  4. Sedapnya semua lauk pauk nie SA, Kak Sue pun baru ja buat Masak Lemak Tempoyak Ikan Patin semalam.. ehehe..

    ReplyDelete
  5. pandai abah kak SA masak.. mest sedap air tgn org lelaki ni lain kan

    ReplyDelete
  6. Perghh semua seafoods. Dapnyaaaa. Ikan patin tempoyak tu paling aummm laa

    ReplyDelete
  7. kalau dah ada masak lemak cili api tuh sy tak pandnag lain dah

    ReplyDelete
  8. SA kalau bab masak memang superbbb.. tengok pun dah kecur air liurrr

    ReplyDelete
  9. untung kak sa ayah pandai masak.

    ReplyDelete
  10. Mengancam ikan patin tempoyak tu kak. Kat luat susah nak jumpa ni.

    ReplyDelete
  11. Part kerang tu alahai.. kecur liur dibuatnya.

    ReplyDelete
  12. Betul cakap akak.. Sedap lagi masak sendiri dan puas makan.. Kalau tak ada idea, suka scroll blog akak cari idea nak masak apa.. Kikiki..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah