Monday, January 22, 2018

Balm Bayi Tok Syed | Balm Berasaskan Bahan Semulajadi Halal Lagi Suci

Warisan Herba Mengeratkan Ikatan Kekeluargaan Sejak Berzaman

Assalamualaikum...

Masalah selsema, kembung perut sangat sinonim sekiranya kita ada anak kecil kan. SA teringat dulu masa Dania kecil memang selalu hadapi masalah ini. masa tu tak banyak la balm atau apa jua  extra solution untuk masalah melanda anak kita. Ada tu memang ada la cuma tak banyak macam sekarang.Zaman sekarang produk balm untuk bayi banyak dah di pasaran. SA pun tak boleh ingat dah nama setiap produk.

Baru- baru ini SA diperkenalkan dengan Balm Bayi Tok Syed. Balm Bayi Tok Syed ini adalah solution kecil bagi setiap isi rumah bagi melegakan batuk, selsema dan hidung tersumbat.Balm serbaguna yang diproses di kilang bertaraf GMP ini diadun dengan bahan semulajadi dan bukan hanya dikhususkan untuk bayi malah semua peringkat usia pengguna. SA sendiri telah gunakan balm ni dan ternyata sangat sesuai dengan SA. SA kalau sejuk sangat mula la rasa tak selesa dan rasa nak di serang asthma. Tapi sejak sapu Balm BayiTok Syed ni setiap malam SA dah mampu tidur dengan lena. Rasa selesa sangat sebab haruman Lavender yang terdapat dalam Balm Bayi Tok Syed ni sememangnya bersifat menenangkan. SA memang sangat- sangat rekomen produk ni untuk korang yang mengalami masalah macam SA. 


Balm Bayi Tok Syed didatangkan dengan kotak exclusive


Setelah melalui beberapa peringkat R&D, didapati bahan- bahan utama yang terkandung di dalam balm ini dapat memberikan kesan yang baik kepada mereka yang menggunakannya. Ini kerana sebagahian besar bahan terkandung di dalam balm ini diperkaya dengan bahan- bahan halal, suci dan merupakan warisan herba sepanjang zaman. Berikut merupakan bahan- bahan semulajadi Balm Bayi Tok Syed.

BAHAN SEMULAJADI KANDUNGAN BALM TOK SYED

1.BEESWAX

Beeswax atau Lilin Lebah mempunyai zat tersendiri untuk kulit.Ianya memiliki sifat anti bakteria,inflamasi dan antivirus yang dapat dimanfaatkan untuk membantu keradangan pada kulit.


2.MINYAK KELAPA DARA

Ramai yang mengetahui tentang kelebihan Minyak Kelapa Dara.Ia juga diadun di dalam Balm Bayi Tok Syed yang berupaya melembabkan kulit tanpa sebarang kesan sampingan.


3.MINYAK BUNGA MATAHARI

Minyak bunga Matahari mengandungi Vitamin E dan Asid lemak Omega 6 yang tinggi dan ianya sangat efektif untuk urutan luar.Bijinya diekstrak seimbang dengan nutrien yang dibekalkan oleh minyak ini.


4.PATI MINYAK LAVENDER

Dijadikan sebagai fungsi utama untuk mengurangkan tekanan kerana bauan yang terdapat pada Pati minyak lavender mampu memberikan ketenangan .Ia adalah salah satu aromaterapi yang bukan sahaja memberikan ketenangan malah kebaikannya untuk demam dan selsema juga sangat terbukti keberkesanannya



size yang comel boleh disimpan dalam tas tangan


Membantu Melegakan Batuk, Selsema & Hidung Tersumbat


Bau pun sangat best serta menenangkan

Cara Penggunaan Balm Tok Syed


  1. Sapukan balm dan urut perlahan- lahan pada tapak kaki
  2. Sapukan balm dan urutan perlahan di belakang badan
  3. Sapukan balm dan urutan perlahan di dada
  4. Boleh juga disapukan di bahagian "T"muka.

Testimoni 


Maklum balas mereka yang telah menggunakan produk Balm Bayi Tok Syed yang rata- rata sangat berpuas hati.











Bagi memastikan pembelian korang adalah yang asli, sila layari web www.toksyed.com/ori dan masukkan nombor siri yang terdapat pada hologram di atas kotak produk. Bagi korang yang membeli dari agen atau pengedar sah korang akan mendapat kod login akaun untuk pertama kali. Simpan maklumat login korang untuk pembelian seterusnya. Laporkan kepada pihak HQ sekiranya terdapat keraguan dengan status keaslian produk. Kena ingat ye..terdapat juga produk tiruan dan ianya adalah sangat- sangat berbahaya.



Harga Sekotak Balm Tok Syed 

RM80.00
Size: 45 gram


Tok Syed Distribution Sdn Bhd juga mengalu-alukan mereka yang ingin mencari pendapatan secara online atau Offline dengan menjadi pengedar Balm Bayi Tok Syed ni. Korang boleh Whatsapp  HQ seperti no  yang tertera di bawah.

Sememangnya produk Balm Bayi Tok Syed perlu ada dalam setiap rumah dan SA sangat- sangat rekemen. Balm Bayi Tok Syed merupakan Warisan Herba Mengeratkan Ikatan Kekeluargaan Sejak Berzaman.


 Pembelian dan pertanyaan boleh layari website seperti di bawah

Website
http://www.toksyed.com/

Page Jualan
http://www.toksyed.com/product/balm-bayi

Pengedar
http://www.toksyed.com/stockist

Facebook
https://www.facebook.com/toksyedori

Instagram
https://www.instagram.com/toksyedori/

Contact HQ
0168262990

29 comments:

  1. ha'ah suka plak tengok packaging dia tu..eksklusif..dlm kotak..boleh la cuba cari nnti...kita ni kalau selsema,batuk atau demam mula la cari balm..kadang tu setengah balm bau dia kuat sangat + panas plak tu..tu tak berapa gemor nak pakai..nanti boleh cuba balm tok syed ni plak..

    ReplyDelete
  2. Best kan kak balm bayi tok syed ni. Ana masa selesema teruk tu apply balm ni terus hidung yg tersumbat jd makin better. Bau pun best.

    ReplyDelete
  3. wajib ada ni, sebab ada baby. baby mudah kembung

    ReplyDelete
  4. kita suka tengok pada packaging balm ni..cantik je...try kat anak hari tu,memang bagus tau sebab batuk cepat je hilang

    ReplyDelete
  5. Bagys balm macam nih standby kat rumah

    ReplyDelete
  6. Bagus ya balm nie guna bahan semulajadi..

    ReplyDelete
  7. Ada tengok sape ntah post dekat facebook pasal balm ni. Nampak convincing jugak.

    ReplyDelete
  8. Ni kalau orang dewasa pun boleh hehe

    ReplyDelete
  9. Balm mcm ni wajib ada utk mommy yg ada anak kecil, tapi ni siap org dewasa pun boleh guna sekali,mmg terbaik..

    ReplyDelete
  10. bagusnya produk begini menggunakan bahan semulajadi. yang lagi bagus, selamat lagi selesa baik untuk baby mahupun orang dewasa. packaging dia pun nampak cukup sesuai kalau nak travel!

    ReplyDelete
  11. Dah ada pelbagai produk tempatan untuk kegunaan baby dan kanak-kanak. Untungnya, org dewasa pun boleh pakai. Btw, rasa dan baunya berangin tak? Ke mild je rasa sejuk2 kak?

    ReplyDelete
  12. Banyak sungguh dengar feedback positif pasal balm nie. Mungkin boleh cuba belikan utk adik sedara. Sbb perut dia asyik masuk angin je

    ReplyDelete
  13. Marsha guna balm bayi tok syed ni untuk baihaqi. Alhamdulilillah sgt serasi dengan dia

    ReplyDelete
  14. paling suka produk macam ni, even kata untuk budak-budak tapi orang dewasa pun boleh guna. Multipurpose lah kiranya. Tak payah membazir duit beli balm lain lain jenis. Jimat belanja

    ReplyDelete
  15. Bagus balm ni.. Tb pun dah try semalam.. mujur lah harraz pun suka dan serasi dengan bau balm bayi tok syed yang sangat menenangkan ni.. bau Pati minyak Lavender oil denagn minyak matahari tu yang buat TB suka, takde lagi bau kuat macam mint ke apa kan.. harraz suka.. mama lega.. hahaha

    ReplyDelete
  16. produk ni nampak bagus, nnti boleh suggest kat kakak n kakak ipar ni

    ReplyDelete
  17. sekarang ini memang banyak pilihan. kena baca review and sharing aje kan. Thk you SA

    ReplyDelete
  18. Mesti baunya Segar Kan.. bestnya balm ni

    ReplyDelete
  19. wah!cantik la kotak dia...klu tgk kotak je tadi x tau itu balm...
    skrg ni pilihan balm kan...

    ReplyDelete
  20. Kalau dah katanya untuk bayi apatah lagi orang tua yg pakai ye SA.... sure sesuai banget tu

    ReplyDelete
  21. Macam bagus je peoduct ni. Akak memang suka simpan satu balm dlm hbeg, dekat opis, dlm kereta. Mudah nak guna bila diperlukan.

    ReplyDelete
  22. Mcm best ja product ni..
    Nnt boleh belikan dekat anak kita yg baby tu...

    ReplyDelete
  23. size comel senang nak bawa sana sini.. =D

    ReplyDelete
  24. nampak bagus balm tok syed ni..boleh digunakan untuk semua peringkat usia

    ReplyDelete
  25. It seems the product is baby friendly and safe to use on baby skin. Good products.

    ReplyDelete
  26. Kak belum pernah guna Balm Tok Syed bagus tak SA

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah