Monday, January 1, 2018

Late Lunch Di Johnny's Steamboat, Jusco Seremban 2

Sambung kisah last week jalan-jalan dengan Dania..lepas tengok wayang kitorang amik grab terus pi  Jusco Seremban 2..sampai je Jusco Seremban 2 Dania nak makan..sana sini penuh restoran dalam Jusco..fullhouse..tgok Johnny's ni x berapa penuh tp still kena tunggu cuma tak lama...dapat je tempat terus tunggu steamboat sampai kat meja...SA dan Dania amik yang set pas tu tambah sikit 2-3 bahan lagi...anak dara ni seronok la bila bab makan kat luar..nak2 cuti sekolah memang dia tak kemana kan...
Sebenarnya dah lama tak layan steamboat..ingat hari tu nak join Pak John Steamboat punya review kat ioi mall, tak dan plak walau cuti sebab SA pindah rumah kan..takpe la ada la rezeki lain nanti tu...bukan main lagi suka Dania masa ni..bab makan steamboat memang kesukaan dia..cuma kali ni sup biasa je..x amik sup tomyam..kalau nak tukar sup tomyam kena tambah RM15 which is agak mahal jugak kalau dah campur2...takpe la..apa yg dh order pun dh banyak....

Jom tengok gambar....


Pose tak sabar nak makan..


Candid la k..sambil2 menunggu


Ini set yang SA ambil..RM49.90 tak termasuk air dan bahan2 yang SA add on..


Root beer float dan choc milk shake


Ok jom kita masak..


Muka x yah nak serius sgt boleh?


Daging dan sayur


Bahagian atas nampak banyak sayur padahal bahan2 lain kat bawah


Last sekali pecahkan telur...


Berselera betul dia makan

Sambil2 update IG..

SA seronok bila Dania seronok..lepas dah santak makan banyak-banyak...pi plak cari perkakas sekolah, baju dan kasut...tahun ni dia nak kasut sepasang je sebab kasut lama elok lagi...bagus la tu..bag pun pakai yang masa form 1 je..masih elok so recycle je...ni dah daftar sekolah..yuran dan buku semua dah settle..anak sorang pun berhabis jugak..jangan ingat anak sorang belanja tak banyak..nak-nak dah meningkat remaja kan...

So total bill makan kat sini untuk dua orang..SA kena RM70++ kira ok la sesekali reward anak dara tu....suka makan kat sini sebab sayur dan bahan mentah fresh..SA suka dan sangat-sangat rekomen...next time nak bawak Dania makan kat Pak John Steamboat kat The Curve plak... lama dah x makan kat situ...last makan 2 tahun lepas kot...

36 comments:

  1. Biasanya pergi Johnny ni saya makan nasi je haha

    ReplyDelete
  2. cik timm pun lma gila xmkn steamboat..yum3..

    ReplyDelete
  3. anak dara saya pn suka mkn kt johnny's....senang amik set steamboat tu kn

    ReplyDelete
  4. Kak Sue satu family suka makan steamboat, tapi kat sini belum pernah cuba. Bebila ada rezeki nanti, nak cuba kat sini pulak..

    ReplyDelete
  5. berbaloi kalau fresh.. sekali sekala ok kan kan.. lagi pun mmg kita berkerja keras utk anak2 biasanya..

    ReplyDelete
  6. Sekali sekala bawa anak makan mahal-mahal pun tak ada masalah pun kan kak suria. Suka tengok akak layan Dania macam ni. Ha, nanti bawak Dania bawak gi makan dekat Pak John. Situ so far the best steamboat saya pernah makan

    ReplyDelete
  7. Eh eh anak kita seorang juga.
    Nama pun sama Dania.
    Tahun ni Tingkatan 2 pun sama.
    Banyaknya persamaan....

    All the best Dania!

    ReplyDelete
  8. zaza xpernah lg makan kat john steamboat..sekali sekala nak jgk merasa menu mcm ni..insyaallah next time kena turun sana la cuba..

    utk anak kak..semoga suksess dan belajar rajin2 okey..

    ReplyDelete
  9. Rawlins memang akan santak dan senak kalau makan kat Johnny's - non-stop melantak kalau ke situ hahaha...reward diri sendiri tu penting kan SA

    ReplyDelete
  10. wow nampak menyelerakan, kalau steambot sedap makan bila time tengah sejok sejok, sebab baru makan semalam dengan family dekat pantai timur, memang sejok je musim tengkujuh ni, masuk angin sampai ke tulang je rasanya

    ReplyDelete
  11. Dapnye makan steamboat.. dahh lama tak makan steamboat cenggini.Seronok kalau pi ramai-ramai

    ReplyDelete
  12. memang nampak sedap steamboat tu! rasa lapar sebelum waktunya ni ha. haha

    ReplyDelete
  13. Steamboat memang sedap..tapi bila nak nunggu masak tu yg malaihh naa tu..hahaha. Suka gi restoran..order terus ngapp..hahaha

    ReplyDelete
  14. tinggi nya kak orderkan!
    habis kan tak ni ??
    Murah Jugak Dlm RM50 jer..

    ReplyDelete
  15. I still prefer go to Pak John. More varieties of steamboat and all you can eat.

    ReplyDelete
  16. I like steamboat.. Can eat lots of yummy food!

    ReplyDelete
  17. Kak tak pernah lg pg makan kat situ, npk sedapppp..

    ReplyDelete
  18. Quality time masa cuti sekolah yer. Nak join jugak makan-makan kak. Haha. Menarik juga Johnnys Steamboat ni ye. Nanti nak cuba.

    ReplyDelete
  19. Wah banyak dah review Johnny's Steamboat ni. Mesti sedap ni

    ReplyDelete
  20. I love Johnny's.. their sauce is pretty unique and yummy...

    ReplyDelete
  21. Ena suka mkn steamboat kt sini.. mmg sedap kan.. harga pon ok je..

    ReplyDelete
  22. Mai pun suka ke Johnny's steamboat. Sedap makan dengan kuah tomyam. Slurppp

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  23. Bestnya dania dan mama layan stemboat..

    ReplyDelete
  24. Pernah makan sekali saja di restoran ni sewaktu kami ada di AEON Wangsa Maju. It was our first and last sebab the ingredients are less than what they offered/paid for. It was a bad experience for us but maybe other restaurant tak macam tu kot.

    http://panphila.blogspot.my

    ReplyDelete
  25. lamanya tak makan sana mesti sedap suka sosnya yang sedap.. nak kena pergi gak la nanti :)

    ReplyDelete
  26. Selalu gak gi jj tp xpernah mkn kat sini kak

    ReplyDelete
  27. Wah, nampak menyelerakan... Kena try nie...

    ReplyDelete
  28. Banyaknya walau makan berdua. Tapi oklah kan rewards diri sendiri

    ReplyDelete
  29. Berbaloi sangat kalau makanan tu fresh dan mampu buat kita puas hati

    ReplyDelete
  30. sedapnya kak..selera betul anak dara akak makan

    ReplyDelete
  31. Seronok tengok anak-anak gembira kan.. ;)

    ReplyDelete
  32. Sha tak pernah cuba lagi restoran nie.. Maybe one day kot.. Sesekali belanja anak makan memang best kan kak..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah