Wednesday, January 24, 2018

Light Dinner Di Siam Siam Boat Noodles Seremban Gateaway

Hi korang...
Isnin lepas selepas settlekan hal mak..SA singgah kejap kat Siam Siam Boat Noodles..sebelum ni pernah makan Boat Noodles kat Seremban Prima berdua dengan Dania kan..kali ni SA bawak Dida dan jugak Mommy dia...saje nak belanja diorang makan..nak-nak Dida tu jarang keluar jenjalan kan..bukan main seronok lagi dia bila mama cakap cepat siap..kita pergi makan boat noodles..

SA first time singgah Seremban Gateaway ni..so far menakjubkan la sebab most of the shop memang tempat lepak..ada Mc Donald lama dah area tu dan ada shoplot penuh ngan premies makanan..ada western restaurant, ada Cibiuk Indonesian Cuisine, Texas Chicken dan banyak lagi la yg SA x berapa nak ingat..kena explore lagi ni sebab SA tengok Seremban Gateaway ni jadi tumpuan selepas waktu bekerja..terdapat jugak spa dan gym kalau tak salah.

Jom tengok gambar yang sempat SA suruh Dania snapkan untuk SA


Bahagian depan Siam-Siam Boat Noodles


Mama dan Dania


Dida dan Mommynya


Ok time for ordering


Anak dara ni bukan main lagi pose


Tgok la tu ha..happy betul dia


Nak amik gambar dengan elephant..kakak Dania layankan aje


Mama pun pose sekali..


Thai Coffee..


Noodles yang SA order


Boleh habis ke...


Fishball spicy mee


Dry curry noodles


Kakak Dania dapat makanan x toleh dh..


Sangkaya Steamed Bread


BBQ Beefball


Boat Dimsum


Settle semua

Burppp....

Hahaha...

Walau order tak banyak tetap sedap dan settle sekejap je..pergi dengan perut kosong memang hasilnya macam gambar diatas la..SA x sangka Dida suka betul makan kat Boat Noodles ni..nanti nak bawak dia makan yang kat Seremban Prima plak sebab menu kat Siam Siam Boat Noodles ni tak sama dengan yang kat Boat Noodles lain..SA teringin nak minum coffee yang sedap kat Boat Noodles..ingatkan sama je macam boat noodles lain..rupanya tak sama ..ada la coffee kat sini tp x menepati citarasa SA..

Actually okey je..boleh je makan..sedap pun sedap cuma tak sama..maybe sebab SA dah biasa makan kat Boat Noodles...so out of expected menu-menu kat Siam Siam Boat Noodles...tak kisah lah kan...janji diorang semua happy dapat makan-makan..

Next time kita pi makan lagi eh..


18 comments:

  1. Berapa jarga kak..sama mcm boat noodle ke?

    ReplyDelete
  2. Nampak pedas kuah dia tu kak. Dida boleh makan tak mee tu? Pandai dia posing. Dimsum pun ada. Bestnya

    ReplyDelete
  3. amboi nmpk sedap menu2 SA order tu..ai like dimsum tu..

    ReplyDelete
  4. merah tu pedas tak Kak SA.. tetiba rasa ailio penuh tengok makanan merah2 hehe.. dimsam sedapnyaaa lama tak makan dimsam..

    ReplyDelete
  5. Nampak sedap SA, kemahin lagi si Dida tu posing ye.. comel.. hahaha..

    ReplyDelete
  6. tak penh lg mkn kt boat noodle nii

    ReplyDelete
  7. Hujan hujan nih tgk gambat Kak SA jd lapar saya

    ReplyDelete
  8. Boleh pergi memburu kat sini nanti. Terliur pula, adeiii

    ReplyDelete
  9. nanti memang nak ajak mr.asben gi gateway ni.
    tak pernah gi jugak. dulu ofis dekat, tapi lom siap sepenuhnya...
    and boat noodles pun aida lom pernah try. hadoi lah aida!!!

    ReplyDelete
  10. Tak pernah pergi... siam2 boat noodle.. Kena cuma ni.. Klu antar Fatin bolehlah singgah nntp

    ReplyDelete
  11. wah..macam-macam ada. tak pernah try lagi makan kat boot noodles. nanti nak kena try juga

    ReplyDelete
  12. Macam-macam ada.. cuma setakat ni tak pernah cuba lagi makan dekat boat noodles.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah