Friday, January 19, 2018

Tersuka Pada Soft Matte Lip Cream Fame Cosmetic

Salam Jumaat korang...

Yeay hari ni last kerja..hari ni santai skit sebab kasual Friday kan..so SA nak share tentang kegilaan SA membeli lipstik..baru-baru ni SA beli lipstick Fame Cosmetic jenis Soft Matte Lip Cream. Sebelum ni SA dah beli gak lipstick fame tapi lebih kepada Matte aje. jadi jarang guna..kalau guna pun SA akan matchkan dengan lipstick lain untuk dapatkan tekstur yang lembab. Korang tau la kan kalau matte memang agak kering bibir. So sempena jualan dan promosi hujung tahun lepas SA grab beli sekali 2 batang lipstik ni sebab harga turun ke RM25 sebatang dari harga biasa RM29. SA beli dari rakan blogger Mrs Liez.

Sebenarnya Fame matte cream ni dah banyak warna dah..kalau boleh nak grab semua warna..hahaha..nampak tak tamak di situ..hehe..biasa la perempuan kan..kalau bab mekap ke..kosmetik ke..ikut hati...dah beli sampai rumah rasa menyesal kan..hahaha..Fame cosmetic bukan tertumpu pada lipstik aje tau...ada banyak lagi product seperti Mascara dan eyliner..semua tu nak grab gak.....ekceli ada je yang condemn SA beli ..ehhhh...sukati mak la...duit mak kan...murah ke apa ke..mak yang pakai kot...jeles lettew tak bleh beli...aduhai...terpulang la orang nak suka kat product apa pun kan...



Beli 2 batang lipstik dapat free mirror...


Kali ni SA amik  Warna 06 Gossip dan 101 Topaz


Tadaaaa....


Ni haaa....


NI gambar SA pakai warna 101 Topaz...sukerrr....

SA suka dua- dua warna sebab lembut...yang Topaz tu paling suka sebab nampak natural macam tak pakai lipstik..haha...kadang SA pakai pagi sampai tengahari warna lain...tengahari sampai petang warna lain..hehehe...saje mengada..bulan ni banyak plak mereward diri sendiri dengan lipstik...sebelum ni agak susah nak beli sebab sibuk sentiasa kan...nak beli online selalu pun takde masa..kadang pakai satu warna je sampai dah habis..macam SA beli lipstik Mary Kay tu...habis dah baru terhegeh - hegeh nak beli..ni lagi banyak plak lipstik baru keluar ni...alahaiiii.....menduga iman betul la...kena sabarkan diri ni.....

34 comments:

  1. saya mmg suka dgr fame lipstiks ni..dh byk juga la koleksi...paling suka color gossip

    ReplyDelete
  2. Baru semalam ada yang cadangkan untuk try fame soft matte ni, sebab Auni pakai HudaBeauty punya, kering gila walaupun kaler lawa-lawa. Warna Topaz ni cantik.. Suka warna nude-nude macam ni... sexy ^_^

    ReplyDelete
  3. Cantik SA.. Kak Sue tak tau sangat pasal lipstick nie. Kalau beli pun main hemtam je, janji akak suka colour lipstick tu je SA..

    ReplyDelete
  4. Fame Lipstick ni biasa dengar tapi tak pernah la beli lagi.. tengok color color dia menarik gak.. sis SA pakai ok tak.. mesti rasa lembut dan smooth je di bibir ye..

    ReplyDelete
  5. Suka lah yang warna kak SA pakai tu sebab nampak natural gitu. Nak cari jugaklah satu.

    ReplyDelete
  6. Sekarang ni trend lipstick yang macam ni ye?. Kalau saya la suka warna natural macam nude.

    ReplyDelete
  7. Hahahha kak..kita ada semua kaler..sebab kita agen..best kan lipmatte dari fame ni...
    Kita suka gila sebab tak keringkan bibir kita

    ReplyDelete
  8. Brand femes ni kan kak.. Warna dia pun lawa2 jugak.. Cantik akk pakai

    ReplyDelete
  9. cantik kaler dia kak. btw kalau kak SA pakai semuanya jadi cantik hihii

    ReplyDelete
  10. Nampak natural warna topaz tu kak. Kena sgt dengan warna kulit akak. Boleh lah mereward utk diri ye lps ni.

    ReplyDelete
  11. suka jugak warna-warna macam ni..sesekali reward untuk diri sendiri apa salahnya kan SA

    ReplyDelete
  12. Lama dah usya lipstik fame ni especially kaler topaz tu..lawooo..haih, kena grab jugak ni..

    ReplyDelete
  13. SAYA pun suka tkr2 warna lipstik hehe,,tp paling suka pink dan oren based

    ReplyDelete
  14. Thanks SA beli dengan Liez.. jangan segan2 roger Liez klau nak beli lg. Serius mmg recommended la Fame lips cream ni sbb selesa dan warna cantik sgt

    ReplyDelete
  15. Dah lama tak shopping lipstick. Boleh lah try Fame nanti. Warna pon cantik.

    ReplyDelete
  16. biasalah SA, pempuan ngn lisetik tak dpt di pisahkan....
    lagi2 ada offer, mula2 beli dua kang ok terbeli lg 2 heehhehe

    ReplyDelete
  17. saya pun suka kumpul2 lipstik rewards untuk diri sendiri juga . Cantik SA pakai :)

    ReplyDelete
  18. busyra dri dulu pakai fame ni.. tak beralih kelain dh. sbb best sngt. rasa ringan ja bibir. busyra pakai code nude

    ReplyDelete
  19. Cantik warna Topaz tu SA! Ciktie pun teringin nak ada 1

    ReplyDelete
  20. Habislah lepas ni cawan dan gelas semua ada bentuk mulut lipstic hehehehe akak nak masak apa lagi rindu masakan akak...

    ReplyDelete
  21. Banyak dengar feedback positif produk FAME utk bibir nie. Katanya tahan lma dan matte sangt.

    ReplyDelete
  22. ramai ckp fame lipstik ni ikut mood and darah kita..betulke

    ReplyDelete
  23. Geram je kan..hehe~
    Nona baru ada satu, colour violet..lemah lembut gituuu~

    ReplyDelete
  24. cantik juga warna-warna pilihan akak tu. rasa nak try pakai jugaklah.

    ReplyDelete
  25. aira pun ada sebatang, gossip jugakk hehe best! colour dia lawa :D

    ReplyDelete
  26. Kawan gym Rawlins pun dah tergila kat Fame nie - asyik tunjuk lipstick nie dan memasing suka pakai hahaha

    ReplyDelete
  27. Lipstik ni benda yang wajib utk wanita kan..dalam handbag konfem ada lipstik..hehehe

    ReplyDelete
  28. wah..tgh mncari lipstik best jugak ni..taknak yg keringkan bibir sbb ida ada mslh kering bibir

    ReplyDelete
  29. tersukaaa!!! awwwwwwww. memang lip matte ni memang berhantu kak. hahaha

    ReplyDelete
  30. suka jugak la, warna yer soft dan natural jer tgk. nk beli jugak la nnt

    ReplyDelete
  31. first time seeing this brand. looks good to try

    ReplyDelete
  32. Topaz tu cantiklah Sis.. Geram pula nengok.. Lama dah tak membeli lipstick..

    ReplyDelete
  33. waaa...cntiknya Along...tak pnh try lipstik fame lg ni...igt nk try jugak sbb MAC pun da tkleh pakai :( bibir sensitip

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah