Saturday, January 20, 2018

First Time Dania Ke The Mines Shopping Centre

Hi korang...

Alaaaa...malunya nak up citer dah basi ha...tapi tak pe kan...sebab tak share lagi..aci la eh....hehehe...kisah SA cuti tahun seminggu habiskan cuti..itupun tak habis gak la..ada 5 hari lagi carry forward..entah bila nak habiskan...orang lain cuti berpuluh- puluh hari carry forward..SA baru ada 5 hari dah bising kan...hehehe...so cuti seminggu tahun lepas SA habiskan masa dengan Dania je..pas tu SA pindah rumah sewa...itu je la kegunaan cuti masa tu...memang cuti sekolah hujung tahun lepas tak kemana pun SA dan Dania..banyak faktor- faktor menghalang especially kewangan dan kesihatan mak...takpe la..nanti kita pi jenjalan lagi erk..

So nak cerita la pagi selasa tu kami dah gerak ke Serdang..eh dah kenapa pi situ..sebenarnya SA nak bawak Dania melawat UPM..dah kenapa plak kan...Dania ni bercita- cita nak masuk Universiti..tinggi cita- citanya sampai nak rasa dunia universiti macam mana..sebelum ni dia dah pi melawat ngan rombongan sekolah tapi tak rayau habis...so papa to be plak memang student UPM dulu..then nak bawak la dia berjalan masa tu..sementara menunggu mama bawak plak jenjalan kat The Mines..turun je dari komuter kami berdua amik grab pi The Mines Shopping Mall..bertahun la mama x jejak ke situ..dulu best la..sekarang dah takde apa dah kat situ...



Dalam komuter dari Seremban


Amik gambar konon2 traveller backpacker...


One more pose


Minah ni tinggi la...hahaha...dh sampai The Mines bergambar depan props Christmas..orang tak ramai sebab hari biasa kot..


pose la kakak..mama ok je..


Cantik props kat sini


Ada rusa kaler gold..


pose lagi sampai muntah


Satu lagi


Selfie ngan mama sekeping


Masih wujud sungai buatan dan jugak boat a.k.a ferry


curik2 amik gambar dia lagi


Abaikan mama yang agak gemuk time ni..spare tyre banyak timbul


Gambar ni cantik..


tak tau la masih beroperasi ke tak..SA pernah la naik 2-3 kali kot...

masa SA up kat IG/FB gambar ni..ramai yang mengimbau kenangan..kenangan bercinta la..kenangan belajar lepak sini la..kenangan dating tgok wayang la kat The Mines..Sebab kat sini agak popular dulu..antara shopping mall yang dikunjungi ramai orang dan menjadi pilihan...SA pun dha lupa apa hal SA pi sini..dating la kot masa tu tak ingat...hahaha...tapi tak banyak berubah pun..yang berubah cuma tenant mall ni dah bertukar la..dah macam- macam yang diorang jual..kalau dulu barang branded je..sekarang dah campur2....

Kisah jalan- jalan ni tak habis lagi...ada banyak lagi...nanti SA sambung eh...selamat berhujung minggu korang.....

23 comments:

  1. Ciktie pun pernah pergi situ tapi tak merasa naik bot tu

    ReplyDelete
  2. masa zaman sekolah dulu, kerap juga ke sini. naik ktm jugak.la ni dah lama tak singgah sana...duk putrajaya sekarang, IOI aje lah tmpt dekat.hehe

    ReplyDelete
  3. cantik along n kakak...lama tak pegi the mines...last ms study ke uia....

    ReplyDelete
  4. bestnya dapat jalan jalan. suka lah tengok muka dania, manis je

    ReplyDelete
  5. seronok dpt jenjalan anak beranak kan. pergi mana2 pun mesti seronok

    ReplyDelete
  6. Kak Sue tak pasti pernah datang sini ke tak SA..

    ReplyDelete
  7. Tempat jalan2 saya masa zaman matriks dulu.. :)

    ReplyDelete
  8. Pi sini naik cruise dr Mall keliling the mines syok

    ReplyDelete
  9. Sy pun x pernah sampai sini kak SA

    ReplyDelete
  10. Tak pernah lagi ke sini, huhu..t 1 day nak lah try

    ReplyDelete
  11. syoknya SA.. anak dara dah blh jadi BFF..

    ReplyDelete
  12. Adoi.. Lama tak jejak kaki kat sini.. Dulu pernah dating kat sini.. Kikiki..

    ReplyDelete
  13. Dah jadi kawan dah ni. Dania pun dah makin comel macam ibu dia.

    ReplyDelete
  14. makin cantik anak dara sorang ni kan..nilah BFF mama dia..

    ReplyDelete
  15. Saya dah boring ke Mines SA. Dulu dulu Mines kira shopping mall yg best jugaklah kan. Ada snow house jugak. Tapi sekarang dah tak de dah

    ReplyDelete
  16. betul kan dulu Mines gah sangat. skarang ada macam2 kawasan dekat2 sayup je mines. tapi kalo nak cari gadget menarik juga di mines hehe..

    ReplyDelete
  17. she is so pretty! btw, aira selalu jgak datang the mines tengok wayang sbb takde orang sangat. ehhehe

    ReplyDelete
  18. Betul-betul mengimbau tengok boat tu

    ReplyDelete
  19. nanti nak ajak la anak2 repeat ke sini, SA.
    izzat lom pernah dtg. best jugak ajak dia naik bot pusing2 tasik mines tu :)

    ReplyDelete
  20. oo..sini ya mall yang ada boat dalam tu. pernah tengok dalam tv ja. hihihi

    ReplyDelete
  21. Lama betul tak ke situ.. lama sangat rasanya..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah