Thursday, January 4, 2018

Perut Kenyang Tapi Tetap Nak Ber Boat Noodles Jugak..

Hi korang...

Isnin lepas memang boring giler kan kat rumah...SA dan Dania memang tak kemana cuti tu sebab Mak tengah tak sihat...mohon doakan mak SA yer korang...ok sambung citer..petang tu lepas makan tengahari SA nak pi Seremban Prima nak pi cari baju kerja memandangkan SA tak bawak sehelai pun baju kerja balik ke Seremban last week..entah macam mana boleh lupa ntah masa tu..nampak sangat dah meningkat usia..semua lupa..SA ambil masa agak lama berjalan- jalan dalam Seremban Prima tu berdua dengan Dania...satu apa baju ngan seluar pun SA tak jumpa..memang takde pilihan..tapi SA terjebak beli handbag baru CR2 di bawah jenama Carlo Rino. Entah kenapa hati terpaut kat handbag tu..hahahaha...dah terjebak..nak buat macam mana kan...hehehe....maka bertambah lagi la handbag SA...

Lepas tu SA ajak Dania lepak kat Boat Noodles..ni pun gara-gara terjebak dengan rakan blogger Cekgu Norazimah....amboiii..bukan main dia makan mangkuk bertingkat2 tinggi..memandangkan x rancang nak makan boat noodles dan sebenarnya dah lunch kat rumah dan masih kenyang..tapi lepak dan order jugak la....anak dara tu memang la..pantang offer...laju je dia cakap ok..


SA punya Coffee dan coconut shake tu dania punya...sedap betul dua2 air ni...


Masa ni nak sikit air dia..dia ckp x yah la ma..x sedap...SA nak gak..rasa sesedut dh la...huh..air dia pun sedap..kedekut la tu...suh dia rasa coffee mama dia x nak..x minum coffee...


Order 3 mangkuk stingy noodles je..takut x abis plak .semua tu lain2 perisa..dh lupa plak namanya..


Thai Fried Chicken yang sedap dan Juicy..SA makan seketul je..selebihnya Dania yg abiskan..nampak..nampak x anak dara tu kuat makan...


Lama jugak kami berdua lepak kat situ..SA masa tu tgh tunggu nak settlekan masalah dengan tuan rumah lama..oh ye SA dh pindah rumah dah..28hb hari tu SA dh pindah..hantar semua barang SA tapi tak sempat kemas bilik lagi..pas tu dengan masalah tuan rumah lama x nak bayar deposit dan banyak alasan..SA memang bengang la kan..SA push gak la sebab SA dh bg notis 2 bulan awal..ikutkan SA patut dapat deposit masa hari SA pindah..tp banyak plak alasan..push punya push..akhirnya petang Isnin tu baru dia transfer... alhamdulillah..dh lega dh kat situ..kisah makan-makan x habis kat Boat Noodles aje tau...lepas tu pi plak redeem voucher Texas Chicken...hahahha...SA ngan Dania ni makan..makan..makan....nasib masa kat Texas Chicken takde amik gambar...kalau tak bertabah la korang tengok gambar kitorang makan je...


41 comments:

  1. Macam best je Boat Noddles yang SA makan tu,hari tu pergi jugak boat Noddles,tapi tak sangat tak puas hati ..cawangan kota tinggi tu mmg tak ramai orang,sebab tu tak banyak menu dia

    ReplyDelete
  2. wah bestnya dating dekat boat noodle

    ReplyDelete
  3. air coconut tu pn sedap..saya slalu iced thai tea...tp aritu try yg perisa keladi sedap juga....yg noodle jenis stingy ni br..aritu ada order juga..yg noodle sebelum ni tkleh mkn..xbrp kena ngan tekak

    ReplyDelete
  4. berboat noodle best juga kan sekali sekala

    ReplyDelete
  5. sdapnya..xpernah mkn kt boat noodles..:)

    ReplyDelete
  6. nak cuba..tp kena g awal kedai neh..selalu penuh..

    ReplyDelete
  7. Amboi dua beranak nie, jalan-jalan cari makan lagi. Kak Sue pun suka makan kat sini SA.. bermangkuk-mangkuk sekali makan.. ehehe..

    ReplyDelete
  8. Seronokkan kuar berdua dgn anak..nanti nak try mkn kt boat noodles...kuatnya dania makan

    ReplyDelete
  9. dapnyaaa boat noodles! comel anak kak SA.. mcm maknya.. hehe. belanja boat noodle plis :P

    ReplyDelete
  10. Dah lama tak makan dekat boat noodle. Cantik anak dara ni. Semoga mak cepat sembuh.

    ReplyDelete
  11. wah sedapnya dua beranak ni makan.. mama x penah lagi try boat noodles tapi serius nampak sedap

    ReplyDelete
  12. tinginnya nak makan boat noodles ni...smpai skrg tak tercapai lagi uhuk uhuk

    ReplyDelete
  13. dah banyak kali nak mmasuk boat noodles tapi full haha sedih betul, teringin nak try

    ReplyDelete
  14. Aduhai kerja makan jer dua beranak ni ye...hehe

    ReplyDelete
  15. lama dah x ke boat noodles. nanti nak p la. terliur pulak hehe

    ReplyDelete
  16. Kalau sis makan kat boat noodle ni..memang tak pernah makan semagkuk..mesti bermangkuk mangkuk..hehehe...sikit naa semangkuk, tak cukup kat perut sis..:D

    ReplyDelete
  17. haha.. itu ayat lazim klu xnak konsi makanan atau air... ckp siap2 x sedap..

    ReplyDelete
  18. Tak pernah makan lagi, even kat Johor ada je....Tunggu lagi dekat ngn umah, baru try..huahaa~
    Kemain mak ngn anak eh, jenjalan..ahhaha

    ReplyDelete
  19. Boat noodles best !! Mmg kalau mkn situ mangkuk bertingkat2 😂

    ReplyDelete
  20. Husband saya suka betul dengan boat noodle ni. Takpe sis, portion dia sikit, boleh habiskan tu.

    ReplyDelete
  21. Auni at least 5 mangkuk boat noodles sebab tak boleh makan kuah banyak. Feveret ni. Suka kuah yang masam2 sikit tu... sedap!

    ReplyDelete
  22. Saya tak pernah pergi lagi makan dekat boat oodles. Selalu tengok orang review tapi saya yang tka pergi pergi lagi. Hehehhe. Saya pergi pergi Eat & Repeat je. Konsep ala ala jugak

    ReplyDelete
  23. dulu memang rajin makan kat sini. hehe.. mee nya sedap.. air pun sedapp

    ReplyDelete
  24. oh sedap sangat. I wanna eat again too

    ReplyDelete
  25. tak pernah try boat noodles ni..sedap yeak..ramai duk share gambar kat ig, blog..

    ReplyDelete
  26. untung nya anak dah besar boleh buat kawan dah..

    ReplyDelete
  27. Akak..sedapnya..lama tak makan kt sni😅😅😅

    ReplyDelete
  28. sedapnya lama tak kesana.. nest nak jugak la pergi :) mesti makan banyak kalau ke sana... diet2

    ReplyDelete
  29. Sampai ke hari ini tak pernah lagi try Boat Noodle ni..tak terasa nak makan lagi. Tengok SA makan je lah..hehe

    ReplyDelete
  30. i still tak pernah try boat noodle lagi! maybe because portion terlalu kecil, malas nak pi. haha

    ReplyDelete
  31. Ahhh.. lamanya tak pergi boat noodle!

    ReplyDelete
  32. Tak pernah lagi rasanya makan kat situ

    ReplyDelete
  33. Akak selalu dengar anak ke boat noodles ni tapi akak sendiri tak pernah lagi jejak kaki apatah lagi merasai nya.
    So sweet Dania. Semoga menjadi anak yang soleha menjadi penyejuk mata mama

    12 Tip Untuk Memulakan Bisnes Online 2018 Dengan Konfiden

    ReplyDelete
  34. Dulu makan boat noodles sebab bro yang kenalkan dan 1st time I jumpa bro time tu, memang makanan dia yang mee tu sangat sedap, sekarang dah lama tak pergi ada masa nak pergi la, syok nya

    ReplyDelete
  35. I just had it last Saturday. And my favourite still the noodles.

    ReplyDelete
  36. sedapnya kak.. saya belum pernah cuba lagi boat noodle ni

    ReplyDelete
  37. Kak amanda, boat noodles memang tempat pilihan saya untuk melantak, food die memang kena ngn tekak saya.. suka thai food

    ReplyDelete
  38. Memang bertabah sangat-sangat nie.. dahlah waktu lunch.. Wargh...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah