Tuesday, December 10, 2019

Lunch Hot & Roll BBQ Chicken Je Hari ni...

Savoury Paratha Wrap Pilihan Lunch Yang Ringan Dan Murah


Hi korang..

Dah lunch ke tu?

Hari ni SA tak rasa nak makan nasi...selera SA dah start meragam..biasa la tu bila dah sampai waktunya...dah start meragam untuk 4 ke 5 hari akan datang. Mana yang faham tu faham lah..biasalah penyakit orang perempuan setiap bulan. Badan SA siap rasa tak sedap. Berbeza tau masa muda- muda dulu..bila dah tua ni makin macam- macam plak badan ni...okey dah tersasar jauh dari tajuk dah ni..Masa SA order Hot& Roll ni adik tu tanya nak crispy ke atau paratha. Kalau Crispy takut tak kenyang plak kan..so SA pilih BBQ Chicken dan roti paratha..simple je lunch SA hari ni...nasib tak ramai orang...untuk menu ni SA hanya bayar RM4.80. Murah kan?


Kiosk Hot & Roll ni kat KL Sentral..memang dah lama dah kiosk ni ada kat sini..


Dah nak siap dah wrap SA...


Dah siap..dimasukkan dalam paper bag ni...


Tadaaaaa....SA makan kat opis..x kuasa nak makan kat situ..hehehe...


Muka orang tak sihat sebelum makan..


Jemput makan semua...


Sedap!!!


Beli plak sebotol Susu Farm Fresh perisa Kurma ni...RM8 sebotol dan memang sedap giler..huhu...


SA ada beli jugak roti red bean kalau rasa lapar semula kang...boleh alas perut..tapi dah makan wrap ni rasa kenyang betul..ye la roti Paratha tu tebal kan..harap- harap kekal kenyang sampai pukul 6 kang..nanti pukul 6 SA makan dinner plak...awalnya SA makan..ye..SA pun diet gak...dinner pukul 6 petang..malam x makan apa dah..puasa sampai pagi..SA minum air je..dan start breakfast pukul 9am. Kalau tak turun gak berat badan..x tau la...SA diet sendiri- sendiri je..takde buat IF sangat..time SA aturkan sendiri..itupun gigil gak tau...last dinner kul 6pm..start 7pm dah x makan apa dah kecuali minum air..tidur seawal 9pm...SA nak cuba buat seminggu ni...kalau berjaya SA teruskan...kalau kacau kesihatan SA...kena la SA hentikan...


16 comments:

  1. lama tk mkn hot & roll..panas2 mkn sodap tu..susu kurma pn lama tk minum..fav

    ReplyDelete
  2. Best kan bila ada kiosk. Memudahkan dan jimat masa

    ReplyDelete
  3. Lunch akak walaupun simple je tapi sedap

    ReplyDelete
  4. Sedapnye hot n roll tu, rasanya lama tak makan, balik ni nak pi carilah terliur la pulak!

    ReplyDelete
  5. Selalu jugak makan hot n roll. Sedap & harga pun ok je. Selalu beli 2, tak cukup 1 hehe ๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete
  6. Sedapnyaaa kak SA, lama tak makan hot & roll ni.

    ReplyDelete
  7. sedap nengok hot roll SA tuh, makan panas-panas kenyang jugak tu, dana pun tryla kawal makan jugak dana cuba elok amik nasi dan makanan berat, lebihkan buah, last makan dalam kul 6 atau 7 lebih tapi pagi kene bfast jugak... sbb dana kene makan ubat ikut time 3 kali sehari... itu ssh nk buat IF

    ReplyDelete
  8. Uncle pon suka beli benda ni. RIngkas

    ReplyDelete
  9. Makan paratha memang kenyang kak. Kalau buat wrapping guna paratha memang sedap. Eh kak, Susu farm fresh kurma nak beli mana ye

    ReplyDelete
  10. Belum pernah lagi makan Hot&roll ni..tapi susu farm fresh tu sangat sedap!

    ReplyDelete
  11. biasa kalau makan wrap memang tahan sbb dia pun dr gandumkan.

    ReplyDelete
  12. Sedapnya kak.. lama tak makan hot&roll nie..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah