Friday, December 27, 2019

Makan Sorang- Sorang Kat Pantry Office

Hi korang....

Hari ni Jumaat terakhir untuk tahun 2019 kan...hari ni  SA masih bekerja...hahahaha..kerja dengan aman damai sebab semua orang takde..aman ke? sebenarnya rimas tau..kita sensorang jer kat opis..ada la orang lain kat level SA ni tapi tak sama department la..so 2 hari ni SA berulang KL- Seremban, Seremban -KL so bertuah la dapat bawak bekal..abah masak lebih so sempat la SA menapau untuk bekal SA..semalam pun SA bawak bekal tau..siap bawak bekal sarapan dengan tengahari lagi..giler betul gigih SA masak breakfast pukul 5 pagi. Haaa...x leh nak predict kerajinan kan..Hari ni plak SA bawak bekal untuk makan tengahari je..next week duduk rumah sewa semula confirm bertukar jadi pemalas..

So hari ni SA makan tengahari awal pukul 12 tengahari...makan sensorang kat pantry...dah sensorang tu sempat la selfie....



SA makan dengan tangan kanan ye...tapi sebab selfie..memang nampak macam guna tangan kiri...


Malas nak pindahkan nasi tu dalam pinggan..makan cenggitu je senang



Hari ni SA makan nasi basmati dengan lauk ayam kari...the best part mak yang masak ayam kari tu..haaaa....memang best la SA makan..masa panaskan lauk tadi ada yang tanya sape masak kari ni erk..sedapnya bau..hahaha..SA lepas je makan nak pergi department SA semula terus cakap..iolls yang panaskan lauk tadi..sorry la kalau ganggu korang..hahaha..confirm diorang lapar tu kan...

Tengahari ni SA tak kemana- mana pun..lepak kat opis jer sebab takde geng nak berjalan..kang kul 6pm nak balik dah...

16 comments:

  1. ala siannya...mam sorang2. tapi layan je kan.
    laju je Along teka tau, Ayu nak balik dah..yes.
    Ian & Iris....x sure lagi sekolah kat mana. sbb kena gi pej pendidikan dulu & tgk sekolah mana yg ada kosong. will update more...next week. Happy weekend!

    ReplyDelete
  2. Kalau dana sorang2 serem jgk SA, dahla opis ni luas bila sendiri macam-macam bunyi keluar

    ReplyDelete
  3. Sama dengan saya tadi kak
    Sorang sorang je kat opis.. Bukak movie konon nam tengok sekali movie tu yang tengok saya. Sebab saya tertidur

    ReplyDelete
  4. Masa kerja dulu pernah gak makan sorang2. Tapi chill ajelah.

    ReplyDelete
  5. Ala..kesian xde geng makan. Tapi lauk masakan mak. Memang la menyelerakan. Masakan paling sedap kot. Mestilah ibu kita

    ReplyDelete
  6. best juga sesekali makan kat pantry, kalau time panas, mmg mls nak kuar....haah la, kalau selfie nampak mcm tangan kiri....

    ReplyDelete
  7. untung kak dapat bawa bekal dari rumah. Letih juga tu ulang alik Seremban-KL. Tapi dapat makan bekal dari rumah tu puas hati rasa kan :)

    ReplyDelete
  8. aloh2 siannya..takpelah sorang2 pun..feel it je..hehe

    ReplyDelete
  9. Makan sorang2 pun best sis.. tak yah share hehe.. okok joke

    ReplyDelete
  10. biasanya kalau nieyl x keluar makan, atau pun makan dgn kawan2..nieyl akan makan dekat meja tempat je...sbb nieyl duduk dalam bilik..hehehe...

    ReplyDelete
  11. Tak apa makan sorang-sorang kak. Rabia masa study dekat kolej dulu makan sorang jugak sebab rabia tak pandai bergaul dgn org

    ReplyDelete
  12. sedapnya kari, semalam saya pun masak kari ayam....hahahah

    ReplyDelete
  13. berselera nampaknya.. Ya! bawak bekal lebih menjimatkan.

    ReplyDelete
  14. Sedapnya makan makanan yang dimasak oleh tersayang..

    ReplyDelete
  15. ammi ni menjak kat ofis baru..setiap hari makan sorang2. lagi kesian. tp lunch hour ammi jadi flexible la. agak2 lapar je gilah cari makanan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah