Friday, December 20, 2019

Hilangkan Kulit Kusam Serta Tona Tidak Sekata Dalam Masa 2 Minggu Dengan Orgga Malaysia

Sentuhan Ajaib Orgga Malaysia Menggunakan Bahan- Bahan Natural Dan Organik Untuk Kulit Yang Sihat, Cantik Dan Berseri Secara Semulajadi.


Hi korang....

Memang sangat merisaukan hati sekiranya kulit muka kita mengalami masalah seperti jerawat, jeragat, tona tidak sekata dan sebagainya. Begitu juga SA..sejak kebelakangan ini kulit muka SA mengalami masalah berminyak, berjerawat dan macam- macam lagi. SA dah pergi jumpa doktor pakar pun masih tidak menyelesaikan masalah sebab katanya ianya akibat cuaca, suhu persekitaran dan masalah hormon badan akibat peningkatan usia. Sedih tau..jerawat menyerang x kira tempat di muka..

Memandangkan masalah kulit berminyak dan berjerawat ini tidak selesai, baru- baru ini SA diperkenalkan dengan set skincare yang menggunakan bahan semulajadi iaitu Orgga Malaysia. Sememangnya SA mencari skincare yang hanya  mengandungi bahan semulajadi dan organik. Mana tau kulit muka SA x sesuai dengan bahan yang mengandungi chemical kan. Bahaya chemcical pada kulit juga memandangkan kulit muka adalah bahagian sensitif pada tubuh badan kita.

Apa yang bagusnya dengan produk ORGGA ni? 

  • Natural & Organik
  • Safe & Effective
  • Vegan & Cruelty Free
  • FREE Alcohol, Hydroquinone, Mercury, SLS, Paraben, Synthetic Preservative, Sulfates, Pewarna & Pewangi Sintetik
  • Made in Malaysia





Ok, produk ORGGA ini mempunyai banyak jenis mengikut kesesuaian dan masalah kulit muka korang. Pastikan korang check betul- betul masalah kulit muka korang agar tidak tersalah memilih skincare. Produk Orgga Malaysia yang diperkenalkan  antaranya Bacca Bliss, French Rose, Le Neroli, Rose Otto, Libra, Olivia, Lindo, Rose Quartz dan Jade Stone.. Kulit SA jenis berminyak dan mudah diserang jerawat. So, SA pilih set yang sesuai dengan kulit SA iaitu 

  • Bacca Bliss Daily Cleansing Powder
  • Rose Otto Nourishing Face Mist
  • Lindo Luxe Beauty Oil
  • Jade Stone Detox

Step By Step Penggunaan ORGGA Natural Skincare


Step 1 : Orgga Bacca Daily Cleansing Powder 
( Untuk kulit normal, kombinasi, berminyak dan berjerawat)

Ianya digunakan sebagai pencuci muka, scrub dan juga mask. Ianya juga mempunyai tekstur yang amat lembut.Orgga Bacca Bliss Daily Cleansing Powder bukan sahaja mencuci muka, tetapi ia juga menanggalkan sel- sel kulit mati tanpa mengeringkan kulit. Pada masa yang sama, ia juga merawat kulit dengan kandungan bahan- bahan semulajadi terpilih seperti tanah liat, bijirin, bunga- bungaan dan ekstrak buah-buahan.

Jenis Kulit : Normal, Kombinasi, Berminyak, Berjerawat



Kelebihan Bacca Bliss Daily Cleansing Powder

  • Mengandungi Vitamin, anti oksidan dan anti Penuaan
  • Mencuci, merawat dan melembabkan kulit
  • Menghilangkan , mencegah jerawat dan bintik hitam
  • Merawat kulit muka tidak sekata dan kusam
  • Menganjalkan kulit
  • Melambatkan kesan- kesan penuaan
  • Menyihatkan dan Melembutkan Kulit
  • Mencerahkan, Menaikkan seri wajah secara semulajadi
  • Membantu aplikasi mekap agar nampak natural dan sekata

Tips : Urut di muka secara membulat, nikmati bauan dan tekstur yang lembut , biarkan selama 2-3 minit kemudian bilas.
Saiz : 50gm (100% Natural, 56% Organik, No preservative)
Harga : RM80

Step 2 : Orgga Rose Otto Nourishing Face Mist


Rose Otto Nourishing Face Mist ni diperbuat daripada bahan-bahan asli dan semulajadi yang berkualiti dan terpilih. Kombinasi Hydrosols, ekstrak buah-buahan, essential oils yang mewah, vegetable glycerin dan juga aloe vera yang bukan sahaja akan menyegar dan melembabkan kulit tetapi juga merawat kulit muka dengan membekalkan nutrisi dan anti-oksida. Selain itu terdapat beberapa kebaikan yang lain pada face mist ini.




Kelebihan Rose Otto Nourishing Face Mist

  • Menyegarkan dan menghidrat kulit
  • Menjadikan kulit berseri secara semulajadi
  • Menghidrat kulit kering dan kulit kasar
  • Mengurangkan masalah kulit berminyak
  • Anti-penuaan, anti-radang, antiseptik dan anti-banteria
  • Melembutkan dan mencerahkan kulit yang kusam
  • Menjadikan hasil makeup yang tampak lebih natural, sekata dan tidak mengelupas

Tips: Spray face mist untuk melembabkan kulit, diikuti dengan luxe beauty oil untuk mengunci kelembaban kulit
Saiz : 60ml (100% Natural, No synthetic preservative)
Harga : RM60

Step 3: Orgga Lindo Luxe Beauty Oil


Orgga Luxe Beauty Oil  ni SA suka sangat tau, ianya sangat melembabkan dan sekaligus merawat kulit. Diperbuat 100% dari bahan aktif asli semulajadi. Bahan- bahan yang digunakan pula di import dari UK, US, Eropah, Timur Tengah & China bagi memastikan kualiti yang terbaik dan terjamin. Luxe Beauty Oil diformulasi menggunakan 10 jenis botanical oils dan 6 jenis essentials oil yang terpilih, berkualiti, kaya dengan mineral dan nutrisi seperti essential fatty acid ( Omega 3,6,7 dan 9) serta Vitamin A,C,D,E dan K.

Orgga Lindo Luxe Beauty Oil sangat sesuai untuk kulit berminyak dan mudah diserang jerawat seperti kulit SA.




Jenis Kulit : Berminyak & Berjerawat
Saiz : 20ml,100% Natural & pure cold-pressed oil
Harga: RM110


Kelebihan Orgga Lindo Luxe Beauty Oil

  • Mudah meresap, tidak berminyak dan melekit
  • Melindungi kulit dari pencemaran persekitaran (skin barrier)
  • Membekalkan nutrisi untuk membantu regenerasi sel kulit baru
  • Mengurangkan tanda- tanda penuaan
  • Memelihara, melembabkan dan mengunci kelembaban kulit
  • Merawat kulit secara intensif
  • Tidak menyumbatkan pori-pori kulit
  • Boleh dijadikan primer untuk menghasilkan mekap yang lebih natural dan glowing



Step 4: Jade Stone Detox

Jade Stone Detox Face Roller ni diperbuat daripada Batu Jade..Jade adalah kuarza yang berharga dan dianggap sebagai simbol keamanan, kebijaksanaan, keseimbangan, keindahan, rahmat dan panjang umur dalam masyarakat Cina.. Ianya digunakan oleh wanita kaya di China pada waktu purba untuk membersihkan kesan cecair dan meratakan kedutan di muka. Jade face roller ni juga terbukti membantu :-

  • Merangsang penghasilan kolagen
  • Mengurangkan kedutan dan garis halus 
  • Membantu mengecilkan liang pori
  • Meningkatkan keanjalan kulit 
  • Meningkatkan tahap oksigen ke aliran darah
  • Detox : menggalakkan saliran limfa dan meningkatan peredaran darah
  • Membersihkan toksin dari kulit dan mengurangkan keradangan
  • Mengurangkan bengkak dan kedutan di sekeliling mata
  • Membantu penyerapan produk skincare pada kulit
  • Mencerahkan kulit dan menjadikan kulit anda berseri secara semulajadi

Harga : Jade > RM90
            Rose Quartz > RM120


Berita baik untuk korang di luar sana..masih belum terlewat untuk dapatkan skincare organik dan semulajadi yang benar-benar berkualiti dan terbukti berkesan tanpa membebankan kewangan anda, kannnn?

Kini anda boleh memiliki produk skincare idaman anda pada harga yang jauh lebih murah dengan Year End Sale (YES) kami. Dapatkan kulit glowing yang berseri secara semulajadi, dan dalam masa yang sama anda boleh berjimat sehingga RM40.00

Bukan itu sahaja... 30 pelanggan pertama akan turut menerima hadiah istimewa dari kami iaitu pen edisi terhad eksklusif dari ORGGA MALAYSIA

So apa tunggu lagi....jom cepat....jangan kata kakak tak payung ye.... #YESORGGA



Unboxing video Orgga Malaysia




Menarik tau...SA dah jatuh cinta sekali lagi dengan produk Orgga Malaysia. Kulit muka SA dah nampak sedikit perubahan. SA yakin dengan penggunaan berterusan pasti kulit muka SA pulih sepenuhnya. Siapa tau kan dengan product ni kulit muka SA lebih sihat, cantik dan berseri secara semulajadi. So kepada korang yang mempunyai masalah kulit muka seperti SA jom la kita consume product dari Orgga Malaysia ini. Selain selamat dan terjamin, harga pun berpatutan untuk kita miliki..

Untuk info lanjut, boleh layari :-

~Website : https://www.orgga.my/
~Facebook : https://www.facebook.com/orggamalaysia
~Instagram : https://www.instagram.com/orggamalaysia/
~Whatsapp : https://wasap.my/60182827793

13 comments:

  1. putih bersih packaging, comey ngat ^_^

    ReplyDelete
  2. kulit ammi pun sama gak..lately jerawat tumbuh ikut suka pastu tinggalkan tanda. macam remaja baru nak up pulak rasanya.

    ReplyDelete
  3. Makin berseri-serilah kak SA lepas pakai produk ini..

    ReplyDelete
  4. kulit saya la tu kusam dan tak sekata.. best gak kalau beli orrga ni

    ReplyDelete
  5. Harga pun mampu milik,kan SA...tak mahal sgt..

    ReplyDelete
  6. bestkan produk nih, terus jatuh cinta... best urut-urut muka guna Jade stone detox tu kan!

    ReplyDelete
  7. cam best je kan.
    nanti review ek aft guna.
    saya pun beranak pinak jerawat kat bahagian dagu, doc kat hormon.

    ReplyDelete
  8. Menarik, produk buatan malaysia pun dah setaraf antarabangsa

    ReplyDelete
  9. wah..menarik ni. packaging die pun comel je

    ReplyDelete
  10. Wah bestnya SA.. Kak Sue teringin nak cuba Jade Stone Detox tu..

    ReplyDelete
  11. Prosuk orgga ni memabg best sangat guna. Langsung tak risau nak apply kat muka sebab ia organik

    ReplyDelete
  12. Nampak cam best lak produk ORGGA ni..come in one set kita bagus dah ni

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah