Wednesday, December 11, 2019

Waterpark Yang Pak Ngah Janjikan...

Waterpark Depan Rumah Pun Boleh Berendam Berjam- Jam Asalkan Semua Happy..


Hi korang...

Kisah ni memang kelakar...budak-budak leka main sampai tengah malam dh..masih aktif lagi diorang..mak ayah memasing dah letih dan nak tido dah...tiba-tiba Pak Ngah cakap sape nak pergi waterpark? Dengar je Pak Ngah sebut waterpark semua bersorak...siap cakap x bawak baju la..x pe waterpark boleh je mandi pakai baju biasa ..so Pak Ngah cakap lagi siapa nak mandi waterpark kena tido sekarang..terus diorang tido..eh.eh..senang aje kan...

Pagi tu seawal pukul 6am Pak Ngah dh pasang dah kolam "waterpark" diorang dan isikan air..ambil masa la air nak penuh sebab kolamnya besar...dah pukul 7.30 pagi macam tu baru kejutkan diorang...huiii punya memasing excited..si kembar siap kata Pak Ngah tipu kata nak pi waterpark..Pak Ngah kata mana ada tipu..betulla..Pak Ngah x cakap pun nak pergi waterpark..Pak Ngah kata Mandi kolam waterpark..kalau tak nak Pak Ngah simpan semula..hahaha...budak-budak dah nampak kolam besar macam ni..seronok la kan ..x pergi waterpark pun x pe..tapi syarat semua kena makan sarapan dulu baru boleh mandi...

Baca juga aktiviti anak- anak di Tanjung Emas, Muar


Memang besar kolam ni..beli kat Shopee RM200, harga harga asal RM400++













Korang tengok la gambar tu semua...macam mana happynya semua orang...kalau la yang dewasa ni boleh masuk sekali dalam kolam tu..memang meriah dunia...hahahaha...kakak Dania tu nasib baik dah besar..kalau tak..sure dia nak join jugak tu..dah besar ni so kakak kena pantau adik- adik...dekat 1 jam lebih berendam terus suruh semua keluar..rehat dulu sebab Opick ngan Aidan dan pucat-pucat bibir dan dah gigil..Bersihkan badan..tukar baju segala...makan lagi...eh eh...lepas tu depa terjun lagi repeat kali ke 2...Aidan sampai tak nak keluar...ada je alasan dia..geram betul tengok ...last2 Pak Ngah bukak kolam tu siap ada bunyi angin kuat..baru dia takut giler...dia punya mengaruk tuhan je tau...ingatkan habis kat situ je bab mengaruk nak mandi kolam..

Eh...dah balik Seremban, Aidan buat hal nak mandi kolam plak lagi...nak kolam macam kat rumah Pak Ngah...aduyaiii...pening Ibu Ayah dia nak melayan...hahaha....but..seriously kids are having fun on that day...tak boleh la mandi kolam hari- hari...tinggi plak bil air nanti kan...

11 comments:

  1. budak2 dgn mandi kolam mmg suka bebenor...besar gak kolam 'waterpark' tu..berbaloi RM200..

    ReplyDelete
  2. Kreatif betul. Memang jimatlah. Kalau masuk water park sorang dah kena berape.

    ReplyDelete
  3. Bestnya, luas dan besar betul tu SA, Puasla mandi yek, tak risau sangat nak pantau, mesti mandi sampai kecut semuanya tu..

    ReplyDelete
  4. Kids suka sungguh dgn air kan SA... Dapat berendam macam ni pun happy sangat. 4-5 tahun lepas ada juga mertua belikan kolam gini utk cucu2nya berendam. Now dah pakat besar, tak muat dah kolam. Cucu pun dah 11 org hehe...

    ReplyDelete
  5. Seronok lah dapat berendam dalam kolam macam nie kan.. Meriah..

    ReplyDelete
  6. Best kalau ada ruang besaq mcm ni kt luaq rumah... Bukan anak2 ja mandi.. Silap2 kalau saya.. Saya pun join sekali.. Hahahah

    ReplyDelete
  7. besar kolam tu. memang taknak keluar kolam lah macam ni punya seronok main air. sejam tu tak rasa lama kalau main air..yang menunggu je la jenuh tunggu dorang puas hati main air

    ReplyDelete
  8. Besar.. Anak2 sibuk suruh beli kolam macam ni

    ReplyDelete
  9. Budak budak memang suka ma di kolam macam ni kan kak.. Sekali dah mandi memang tak ingat dunia memasing.

    ReplyDelete
  10. cukup besar dah ni..lagi best. tak panas, nak makan takyah bayar mahal2, nak kencing takyah gi jejauh. takde sunburn bagai

    ReplyDelete
  11. Kalau rumah sha nie ada laman, memang beli pool nie..npuas anak2 berendam time cuti.. hehehe..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah