Saturday, December 7, 2019

Masakan Simple Khamis Dan Jumaat...

Hi korang...

Dah makan ke? pagi benau tanya dh makan ke belum kan..SA hari ni nak pi Melaka ada ada kenduri kahwin kazen SA..lepas tu terus ke Muar..

Hari ni SA nak update menu Khamis  dan Jumaat..sempat SA masak memandangkan mak ngan abah kurang sihat..ye Khamis dan Jumaat SA cuti..habis dah cuti tahun SA..ada ada sehari untuk pi amik result PT3 Dania nanti..jom tengok apa SA masak..

Awas jangan terliur ye ..

Menu Hari Khamis...


Sambal Sotong


Sup Cendawan Tiram


Ikan Cencaru Goreng Kunyit

Menu Jumaat

Masak Lemak Cili Api Ikan Tenggiri Campur Pucuk Pegaga


Ikan pelaling Goreng


Sayur Bayam goreng


Simple je menu SA untuk 2 hari ni..kebetulan adik bongsu SA balik bawak pulak ikan sepat ronggeng kering..mak mertua dia datang dari Perlis bawak..mak oiii sedap betul ..kecik2 je ikan sepat tu..x sempat SA amik gambar dh habis dh..malas plak SA nak amik balance yang ada ada dalam fridge..nanti la SA snap esok  ke..hehehe...

  • Selamat berhari minggu korang....

23 comments:

  1. sedap2 menunya..terliur tengok gambar ni..:)

    ReplyDelete
  2. sedapnya alahai kak. dah makan pun terliur lagi ni tgk menu akak

    ReplyDelete
  3. harini jenuh atur rumah kenduri, hehe. rezeki kan ^_^

    ReplyDelete
  4. Wah...menu yang menarik. Bukan setakat terliur je.. Rasas nak terjah rumah Kak SA dah ni.. Hehe... Ooohhh... Hari Sabtu di Melaka ker? Jap lagi LeYa pun nak balik kampung sana

    ReplyDelete
  5. sedapnya..terliuq tengok sambal sotong & masak lemak tu...

    dah lama x makan sepat ronggeng..

    ReplyDelete
  6. Menu akak semua tu sedapnya.. Masak lemak tu paling winn👍👍👍

    ReplyDelete
  7. Sedapnya sambal sotong tu kak. Makan dengan bayam pun ngam.

    ReplyDelete
  8. Selamat berhari minggu,Kak SA. Sedap semua menunya😋.

    ReplyDelete
  9. Sedapnya lah menu simple macam nie SA.. tak pernah tak menarik kalau lauk pauk air tangan SA nie tau..

    ReplyDelete
  10. Menu simple tu yang lagi sedap..konpem makan bertambah

    ReplyDelete
  11. walaupun simple sedapnya tengok semua, tengok bayam tu aduhai lama dah rasanya tak masuk tumis bayam gitu

    ReplyDelete
  12. suka tengok SA masak lemak boh daun pegaga tuh, dana tak pernah try tapi tengok SA campur gitu macam teringin jugak lah nk cuba... biasa pegaga tu buat ulam je

    ReplyDelete
  13. meriah menu tu...simple pun nampak sedap

    ReplyDelete
  14. sambal sotonggggg..lama tk masak

    ReplyDelete
  15. hamboi sedap nyer.
    yg first tu hah amboi amboi amboi sambal sotong.

    ReplyDelete
  16. aduui..perut ni dah lah berbunyi. tengok plak menu2 ni..sabar je, sis tunggu time lunch ni..

    ReplyDelete
  17. aduui..perut ni dah lah berbunyi. tengok plak menu2 ni..sabar je, sis tunggu time lunch ni..

    ReplyDelete
  18. aiseh,, tersinggah lagi di post ni dah le tgh posa haha

    ReplyDelete
  19. nampak menyelerakan semua lauk-lauk tu

    ReplyDelete
  20. 3 lauk, 2 ikan/seafood & 1 sayur. Itu bukan simple kak hehe.

    ReplyDelete
  21. Semua menu sedap dan menyelerakan betul.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah