Thursday, December 26, 2019

Cuti Dah Habis...So Kerja La Kerja.....


Hi korang....

Makin menjadi-jadi vitamin M SA ni kan..giler pemalas nak update blog..konon target sebulan nak 50 entry...takde makna semua tu...dah hujung tahun ni rentak jadi slow sebab sensorang kat opis..boss cuti dan kengkawan semua cuti..so diri sendiri yang cuti dah hbis ni sila la sedar diri...giler la cuti tahun 19 hari habis begitu sahaja ..habis pun sebab mak selalu tak sihat kan...memang banyak habis untuk mak je...tahun ni sekali lagi tak dapat kemana-mana compare tahun lepas..kesian Dania ..ni hal sekolah dia pun terpaksa la SA lepaskan kat dia sendiri. I mean urusan pendaftaran dan beli buku nanti. SA dh siapkan dh segala kewangan untuk Dania masuk form 4 ni..cuma SA x dapat la nak cuti masa hari pendaftaran nanti. rasanya x pe kot sebab dia pun dah besar kan...
So hari ni SA kerja ..office memang senyap sunyi je...2 hari ni pun SA x balik rumah sewa..berulang Seremban -KL. Malas nak balik rumah sewa ntah kenapa ntah sekarang ni..lagi prefer berulang plak..in case la kalau dania ada rezeki masuk asrama, SA rasa memang SA start berulang la kot..jimat skit kat situ kan sebab dh x bayar rumah sewa. lagipun kalau Dania takde kat rumah nanti sape plak nak tengokkan mak abah SA. Diorang pun bukan kuat lagi kan..sekarang terasa agak penat sebab rumah sewa jauh..maunya x penat waktu kerja SA 9am-6pm..adakala perlu kerja lebih masa..so balik rumah sewa dh penat kan..tapi kalau berulang lagi penat kot sebab SA kena bangun awal pagi..seksrang tgh manage masa perjalanan sebab SA kan masuk kerja pukul 9am..so maybe lepas ni boleh keluar lambat sikit kot..pagi tadi SA sempat tau buat sarapan pagi untuk bekal..hahaha..lauk untuk bekal buat malam semalam..so lepas ni kena manage lagi time biar betul2 ngam dengan time masuk kerja..

So sape kerja hari


11 comments:

  1. Haha takda mood nk keje le tu...bila tgk kiri kanan sunyi sepi ja..

    ReplyDelete
  2. Selamat bertugas
    Seronok juga boss takde
    boleh jadi boss

    ReplyDelete
  3. kita keje...selamat belerja cik SA..semoga dipermudahkan semua urusan kita

    ReplyDelete
  4. kebanyakan bila tanya orang2 yg bekerja, mesti jawapan diorang dah mood new year.. kepada yang masih bekerja, cuti dah habis (kita sama.. hehehe) sila lah mereput di opis.

    ReplyDelete
  5. minggu ni keje tapi macam takde mood. Buat cukup syarat masuk opis je. Huhu

    ReplyDelete
  6. Kerja Itu salah satu cabang ibadah. Semoga suksess selalu SA.

    ReplyDelete
  7. Saya pun keja. Harini, esok, lusa. Ahad isnin cuti 😁

    ReplyDelete
  8. Saya pun kerja kak.. Bukan sebab cuti dah habis tapi sebab nak simpan cuti

    ReplyDelete
  9. samalah kak..target nak update banyak juga tapi kekangan masa dan vitamin M tu jugak tak tercapai target.

    ReplyDelete
  10. kalo kerja kat KL camtu la kan kak...susah nak cari rumah dah sekarang, mesti jauh2 dari KL...kalo ada pun dekat, mesti rumah tinggi atas nun dan mahal pulak tu...

    ReplyDelete
  11. pernah gak rasa nak duduk je seremban and ulang alik... tp mengenangkan tak sanggup nak penat melampau tu ammi pendam jelah hasrat. risau malam dah tak lalu nak hadap anak2 belajar

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah