Friday, December 6, 2019

Projek Tanam Sayur Abah Membuahkan Hasil

Hi korang...

Hari ni SA cuti lagi..pagi-pagi SA dah ke depan rumah dh tengok sayur-sayur abah...wah..projek tanam sayur abah menjadi laa..subur betul sayur tu semua...pagi ni SA dh harvest sayur bayam yang ada..dapat la secekak untuk harvest kali ke 3 abah cakap...sblom ni x merasa sbb SA kerja kan...seronok betul tengok anak-anak pokok sawi tumbuh banyak-banyak macam ni...


Anak pokok sawi yang abah semai sblom dialihkan


Ini sepasu lagi


baki  sayur bayam bayam yang tinggal


Sayur sawi yg dah dialihkan


ni hasil yang SA harvest...

Seronok giler part harvest..abah memang tunggu SA nak bagi chance harvest...eee..seronok giler uolls...dia punya perasaan seronok tu susah nak cakap..hasil.berbudi pada tanah kan...walau dapat secekak je tetap seronok..lepas ni x yah dh beli sayur..nak makan petik je sebab abah tanam berperingkat peringkat...so x putus la sayur kat rumah ni..kat situ dh jimat dh...nanti dah besar sayur sawi tu SA update ye....

16 comments:

  1. Wah bestnya SA.. memang seronok kan kalau berbudi dengan tanah nie.

    ReplyDelete
  2. betullah kan..berbudi pada tanah dapatlah hasilnya.
    baca ayat SA kita kat sini pulak rasa seronoknya.

    ReplyDelete
  3. Rasa tenang bila tengok hasil tanaman kita menjadi kan.. ;)

    ReplyDelete
  4. best, puas hati... dana suka masak bayam yang masih muda beli gitu

    ReplyDelete
  5. bila lah dana nk mula menanam-nanam lagi kt rumah, duk nak cari tanah gambut pun tak terbuat-buat

    ReplyDelete
  6. mesti rasa puas hati sangat tanam sayur sendiri kan :-)

    ReplyDelete
  7. Dimana ada kemahuan...disitu ada jalannya...walaun tanam dlm bekas kecil ja..tp hasilnya tak putus..

    ReplyDelete
  8. Bestnya... Sebab tu kita mmg suka beekebun.. Sebab boleh release stress.. Part paling best bila harvest n makan hasil yang kita tanam tu... Fresh2 pulak tu

    ReplyDelete
  9. teruja tgk hasil dia kak.. seronok nak mkn sayur fresh

    ReplyDelete
  10. Puas hati kan kak bila projek tanam sayur menjadi. Nak masak apa lepas ni sennag dah. Semua ada.

    ReplyDelete
  11. Ayah saya pun suka tanam sayur. Yang bestnya ialah sayur fresh je sebab dimasak terus lepas diambil dari kebun.

    ReplyDelete
  12. hasil berbudi pd tanah kan..syok kutip hasil tu

    ReplyDelete
  13. sedap nyer!!!
    aida sedang cuba tanam beberapa ni, SA.
    ntah jadik ntah tak ni hu hu hu...

    ReplyDelete
  14. seronoknya harvest tanaman sendiri. Berbaloi tu kalau hasilnya elok.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah