Friday, December 13, 2019

Dania Ikut Mama Pergi Kerja...

Hi korang....

Hari ni Kakak Dania ikut mama pergi kerja...nasib la kena bangun pagi- pagi subuh sebab nak naik bas sekali ngan mama kan..hahaha...pagi ni awal giler plak sampai KL..7.20am dah sampai dah..ingat nak terus pergi sarapan lupa plak mama tengah IF..mama buka puasa pukul 9am. Dah puasa dari pukul 7pm semalam kan...gigil oiii...mana taknya duk minum air putih jer...tak tau la berjaya ke tak usaha SA ni ha...bukan nak kurus pun..lebih pada nak sihat je...petang ni kakak Dania kena la ikut mama makan pukul 6 petang...esok pagi dia dah request nak makan nasi goreng sardin mama masak..boleh la..xde masalah pun nak masak nasi goreng sardin..

So pagi ni SA dan Dania tapau bihun goreng je and makan kat pantry...takde plak amik gambar..lupa..hahaha...rehat tengahari makan chicken chop kat Paddington Cafe KL Sentral...kebetulan ada set lunch sekali ngan mushroom soup...erm belasah je la....


Selfie jap..nak hantar kat group family


Makan mushroom soup


Takde la kick sangat tapi boleh la...


Set didatangkan dengan teh o ais limau juga


Chicken chop with black pepper sauce 


Kenyang dua beranak makan benda yang sama..

Dania biasa la..chicken chop memang fav dia...SA boleh je makan xde masalah cuma tak tau la bleh kenyang ke tak sampai sblom kul 6pm...just nak elak dari makan sebelum pukul 6pm..kang tak makan plak selepas pukul 6 nanti malam lapar plak..memang tghari ni SA elakkan makan nasi...nanti petang kul 6 cadangnya nak cari nasi..tak pun cari la makanan lain plak...

Esok aktiviti kami berdua..nak tengok wayang kat The Curve, lepas tu nak makan kat Pak John..dia request dari hari tu...so..untuk esok nanti SA update kemudian eh...just nak happy kan dia je ni sebelum ambil result PT3 next week..huiii seram..macam dalam perut ni penuh rama- rama dibuatnya...apapun keputusan dia..SA terima sebab dia dah buat yang terbaik...

12 comments:

  1. Enjoy cuti sekolah, sebelum start sekolah..

    Happy holidays Dania

    ReplyDelete
  2. Cuti sekolah kan bolehlah dnaia jalan sakan teman mama

    ReplyDelete
  3. Kasi budak² enjoy...nak nak macam dania yg baru lepas exam PT3..
    Dah naik sekolah nanti...tak boleh nak enjoy² sangat dah

    ReplyDelete
  4. Best jugak ada teman sesekali...

    ReplyDelete
  5. Seronok cuti sekolah dapat ikut mama dia. layankan sementara cuti sekolah ni kan..harap result semua okay nanti :)

    ReplyDelete
  6. nk die follow mama pg2 dh kena bgn tu...chicken chop tu terlebih burn ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tak la..just nice cuma kuah black pepper tu lebih dan pekat..sbb tu x nampak chicken chop tu..

      Delete
  7. seronok bila ada teman macam ni kan kak rasa mcm nak ada hari2

    ReplyDelete
  8. anak2 klu ikut mama work mmg happy. mcm2 dpt org bagi hahahah.. tu yg anak sy pun suka ikut gi opis

    ReplyDelete
  9. Macam Amani.. Suka chicken chop.. hehehe.. Ingatkan chicken chop tu terlebih hangit.. Kuah rupanya.. mujur baca komen dulu.. hehehe.m

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah