Wednesday, December 11, 2019

Anak- Anak Bergumbira Di Tanjung Emas Muar

Hi korang...

Petang Sabtu tu lepas je sampai rumah Pak Ngah diorang...diorang keluar ke Taman Reakreasi Tanjung Emas. Saje nak bagi anak- anak memain kat situ..rupanya tempat ni dah tak sama macam dulu..tak lama pun diorang pergi..dh Maghrib diorang balik..Lagipun tak jauh dari rumah Pak Ngah..SA x join sebab nak kena masak kan..biasa la dah tua- tua ni bab masak memasak je la SA pegang...SA suruh kakak Dania ikut diorang..nanti balik bising plak x kemana- mana kan...elok pergi jenjalan dan amikkan gambar..gambar ni semua guna hp dia la ni...

So kat sini ada macam- macam aktiviti kata Dania..ada main kereta control tu..tapi ramai..so diorang amik keputusan main belon gergasi je...itupun dah cukup buat diorang happy dah..so biar gambar jer la berbicara erk..





























Si Opick dan Aidan tu memang kena control...diorang sedikit aktif..tengok dalam gambar pun tahu.Ada ketika diorang ok boleh kawan..ada masa bergaduh..si Opick tu yang suka mengacau Aidan..lebih kepada menyakat la..yang teruk Ayah diorang la..kena mengekor jer kemana diorang berlari..budak- budak kan..diorang tau happy je..so yang dewasa ni la yang kena pantau anak masing- masing...

Suka SA tengok gambar ni semua..diorang enjoy sangat kan..ye la x kemana pun cuti sekolah ni...Dania pun x kemana..nanti 25hb baru SA nak bawak dia turun KL jenjalan..kalau SA cuti banyak lagi takpe nak pi jenjalan..masalahnya habis dah cuti SA...ini yang payah skit bila cuti sekolah tapi mak- mak bekerja kan...tahun depan kena la simpan cuti banyak sikit..tapi bila rancang macam tu tau- tau ada je nak guna cuti tu kan..mak SA bukan sihat..abah pun sama..so banyaknya cuti SA habis kat family je...kalau jadi plan SA nak ke Hatyai bawak Dania sekali April nanti..boleh la Dania berjalan sakan..itupun kalau dia x terpilih ke MRSM..kalau terpilih..kena plan lain la....

12 comments:

  1. bagus tempatnya luas gini dan bersih, anak-anak nak main pun seronok sebab luas lapang... nampak redup je waktu tu

    ReplyDelete
  2. Seronok macam ni.Alhamdulillah.Acik PC doakan Dania terpilih ke MRSM..aamiin.

    ReplyDelete
  3. Kalau balik Sg. Rambai memnag Tanjung Emas noli lah bawak anak anak datang kak.

    ReplyDelete
  4. Seronok bila dapat habiskan masa bercuti bersama dengan anak-anak kan? :)

    ReplyDelete
  5. seronok tgk diaorang beriah petang..kurang skit bosan dok kt rumah..:)

    ReplyDelete
  6. bestnya tengok reaksi kanak2, semua nya bergembira ^_^

    ReplyDelete
  7. Betul tu jalan-jalan bila ada peluang.

    ReplyDelete
  8. Seronok dapat jalan-jalan macam nie kan. Kak Sue pun tak bawak anak-anak bercuti lagi nie pun. Baru nak plan-plan SA..

    ReplyDelete
  9. aktiviti macam ni memang kesukaan budak-budak. Lagi lagi main belon tu ha

    ReplyDelete
  10. Aktiviti beriadah memang budak-budak suka.. kita pun boleh rehat sekali..

    https://www.nurulsyahirah.com/2019/12/5-tabung-kewangan-wajib-ada-selepas-bernikah.html

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah