Friday, December 20, 2019

Menu Last Weekend Biasyer- Biasyer Ajer...

Hi korang...

Semalam seharian SA senyap kan..haha..semalam SA dalam debaran amik keputusan PT3 kakak Dania..itu nanti SA buat entry khas la..takde pun amik gambar sebab menghormati permintaan Dania..no photo at all. Ok lah nak..mama menurut perintah..so takde apa yang terbaru yang dapat SA share melainkan godek- godek hp tengok ada beberapa keping gambar yang SA tak share lagi..sorry la kengkawan, again gambar makanan dan please jangan lupa sediakan tisu kat sebelah ye..tapi kali ni masakan SA biasa- biasa aje..takde yang menarik pun...

Jom tengok gambar...


Terung Goreng Berlada, SA ada beli terung yang kaler purple tu..terung jenis panjang..memang nak buat goreng berlada dan taburkan ikan bilis, versi ni tak pedas sangat sebab abah SA dah tak boleh makan pedas


Ikan masin sepat ronggeng dari Perlis pemberian Mak Mertua adik SA


Daging salai masak lemak cili api campur pucuk ubi 


Dada ayam di hiris dan digoreng jadikan macam pop corn..

Selalunya kalau beli ayam seekor kan bahagian dada ayam tu selalu tak habis..so solution nak bagi habis senang je...korang potong dadu atau ikut la nak potong or hiris macam mana pun..lepas tu goreng salut tepung goreng ayam bistari tu...haaa..settle...confirm laku punya..kalau lagi rajin boleh buat chicken honey lemon..kalau rajin la..SA malas masa ni..so goreng jadikan popcorn tu je..apesal namanya popcorn erk..takde pun jagung kan...lantak la..SA sebut je ikut apa orang sebut..senang...satu hal plak nak fikir nama dia..hahaha...

17 comments:

  1. kalau kat rumah ammi...peminat setia dada tu anak dara ammi.

    ReplyDelete
  2. perfect combo! especially daging salai tu.. adoiii sodap ehhhhh

    ReplyDelete
  3. tang ikan masin tu
    mkn pasti bertambah-tambah kan

    ReplyDelete
  4. For me yg paling win sepat masin tu SA. Makan dgn nasi panas, walah!

    ReplyDelete
  5. ala kampung semuanya, SA.
    menarik naw naw menu nyer.

    ReplyDelete
  6. Ikan sepat tu.. Lama pula tak makan.. Rasanya nak kena pergi cari juga ini..

    ReplyDelete
  7. akak.. biasyer ke ni.. sedap2 tuh

    ReplyDelete
  8. menu biasyer2 ni buat makan bertambah ni

    ReplyDelete
  9. Biashe2 pun sedap lagi la makan dengan family

    ReplyDelete
  10. Samalah. Yg ayam part daging tu buat goreng tepung bestari baru laku. Kalau tak jenuh simpan buat rencah goreng mee.

    ReplyDelete
  11. Sedapnya lauk.. Kak Sue kalau part dada buat goreng kunyit ja SA..

    ReplyDelete
  12. Yang biasa biasa tulah yang sedap kak

    ReplyDelete
  13. tak pernak tak menyelerakan tgk masakan sis

    ReplyDelete
  14. lama tak makan terung sambal tu. Biasa bakar je senang cepat siap. hihi..sepat pun meronggeng ye.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah