Wednesday, April 7, 2010

Sapa nak Jawab..tolong jawabkan sikit boleh?

Perbualan dengan dania malam tadi..

Dania : makyang kenapa mama nak pergi jauh..
saya : Hari isnin mama balik kan..
Dania : Chiangmai tu jauh tak makyang? boleh tak naik kereta
Saya : Jauh la jugak kena naik aeroplane
Dania : Adik dania pun tak nak kawan dania ( adik = zikri)
Saya : Adik kan tinggal ngan ibu dan abah dia..kenapa?
Dania : mak yang dania nak tanya sikit boleh?
Saya : apa dia, tanya la..
Dania : Kenapa adik dania boy bukan girl?
Saya : allah yang jadikan zikri boy ( cuba explain)
Dania : kenapa dia ada bird..dania takde bird pun?
saya : terdiam..x leh nak jawab..

alamak....sentap dah saya..x tau nak jawab apa..kak long..ko masa mengandung makan apa ni? apa aku nak jawab? soalan mcm ni macam mana aku nak jawab...aduhai...dah la hari tu terkena lagi..ada ke patut budak kecik tu tanya kenapa dia takde masa mama dan ayah dia kahwin..langsung saya sorokkan album kahwin mama dia tuh..tak sanggup nak jawab....aduhhh...

2 comments:

  1. hahahaha...
    bird tue zikri curik kat zoo...
    hehehehe...

    ReplyDelete
  2. pertanyaan budak-budak memang selalu akan buat kita pening.. dulu saya suka tengok rancangan paknil.. tom tom bak.. keletah pertanyaan budak nih memang macam-macam.. macam orang dewasa pun ada

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah