Wednesday, April 14, 2010

TIPS BLOGGING DARI SIS MIRA @REDMUMMY.COM

Seronok baca paper Harian Metro semalam, terkejut gaks tengok gambar blogger popular http://redmummy.com/, Kak Mira Abu Bakar yang mempunyai pendapatan sampingan lumayan dengan menulis blog..mcm Lisa..baru jer mengenali dunia blogging nih..x tau lagi cara2 yg sebenar utk memberikan blog Lisa ni nampak menarik..kelam kabut jugak sebab mula2 ni blog kak long, pas tu dia bagi terus kat Lisa..jom kongsi bersama tips blogging dari kak red (Blogger Idola Kak Long)

Panduan menjana pendapatan menerusi blog:
  1. Individu mestilah mempunyai Internet serta komputer riba yang boleh dibawa kemana@
  2. Mulakan dengan membaca blog popular kemudian tinggalkan komen pada 5 blog popular ini.
  3. Setelah meninggalkan pada blog tersebut cari pula blog lain dan tinggalkan 3 komen disitu.
  4. buat template yang menceriakan bukan hanya mengambil template yang sedia ada(ni yang Lisa x tau dan kena belajar, sapa nak ajar?)
  5. Setiap hari pastikan anda membuat 10 catatan, setiap catatan disiarkan 3/ 4 jam bagi memastikan blog sentiasa menerima kunjungan.
  6. Mendaftar dengan laman web Nuffnang.
  7. Rajin serta tidak kenal putus asa.

Boleh ker Lisa ikut aturan2 diatas?Nak2 orang sibuk mcm Lisa, boleh ke 10 entry satu hari?cuba la dulu kan..mana tau..mula2 dua ke tiga..pas tu naik pulak sepuluh kan?kunjungan pun baru baper yer tak? follower plak baru 29 orang...bila la nak naik ke 290 pas tu 2900 pastu 29000?camana nak jadi mcm kak red nih?...ayooo...


6 comments:

  1. hehehehe...
    tah la..
    just jadi diri sendiri je...
    hepi ngan ape u wat...
    so xdapat pendapatan pon akan hepi...
    hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. jadi diri sendiri.. jangan jadi peniru..

      Delete
  2. betul pendapat awak..tapi x salah kalau mencuba kan?

    ReplyDelete
  3. memang teruja sgt baca kisah dia kann.. tapi tu lah... bukan senang nak senang yer dak... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang teruja melihat kejayaan orang.. tapi cuba jadi diri sendiri.. usaha sehabis baik dan jangan kecewa kalau tak capai setaraf mereka.. mungkin usaha kita tak segigih mereka sewaktu meningkat naik.

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah