Tuesday, July 30, 2013

Cantik Lagi Ke Tanpa Mekap?

Cantik-lagi-ke-tanpa-Mekap/
Wanita dan solekan seiring sejalan, tanpa salah satu pasti tidak lengkap. Namun ada kalanya wanita terlalu bergantung kepada solekan, sehingga takut sekiranya dilihat wajah asli tanpa solekan.

Ada kajian Inggeris pernah menunjukkan, ada wanita yang sanggup bangun lebih awal daripada pasangan agar si suami tidak akan lihat wajah asli mereka tanpa solekan.

Mengapa begitu? Hodoh sangat ke wajah asli kurniaan Ilahi? Atau keyakinan diri yang menjadi persoalan disini.

Mari kita lihat beberapa selebriti kesayangan tanpa topeng solekan mereka. Adakah anda rasa bahawa mereka masih jelita?

Lady Gaga
Fazura 

Neelofa

17 comments:

  1. kecantikan asli tu lagi cantik.. tak payah nak make up tebal2 mcm tepung komak.. hehe

    Kalau nak make up pun biar lah natural je kannn

    ReplyDelete
  2. tak dinafikan make up menutup kekurangan di muka tp lebih elok kalau make nipis je.

    ReplyDelete
  3. hurm.. biasa la dah byk kali mekap..muka x mekap pun nmpk pucat dah.. tp muka nealofa yg x pakai mekap tu mcm bertepek bedak lagi la..

    ReplyDelete
  4. 2 2 cantik walaupun tak bermake up..yg lady gaga pulak gerun tgk..agagagaga =D

    ReplyDelete
  5. neelofa cantek lah lau x makeup yg lelain tu ptt makeup lah hahaha

    ReplyDelete
  6. kalau nak tau org tu cantik ke tidak, tengok masa dia baru bangun tidur...hihihi

    ReplyDelete
  7. hehe..nealofa nampak lagi cantik tanpa make up..tapi fazura nampak pucat sgt bila tak mekap..

    ReplyDelete
  8. ye dik

    neelofa tuu wajah original dah memang lawooo huhuh

    ReplyDelete
  9. stgh org ja tak mekap nampak cntik tapi kebanyakan nya kalo tak mekap langsng memang xcantik. tapi kdg2 muka yg cntik kalo tak mekap lama2 jadi xcntik.. hehhe cakap pon dah berbelit2. apa2 pon saya suka mekap. ^_^

    ReplyDelete
  10. Mmg Allah dh cipta wanita tu cntik..sbb tu kna ttp semua...dan sunnah berniqab...

    ReplyDelete
  11. SELAMAT TENGAHARI
    ANUM BR LEPAS HBS EXAM
    SINGGAH SINI LU

    ReplyDelete
  12. suka tgk neelofa tanpa mekap,,
    natural beauty...

    ReplyDelete
  13. semua ciptaan Allah cantik2 belaka
    tapi neutral beauty sememangnya lawa...

    ReplyDelete
  14. lawanya je sebenarnya kalu x mekapkan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah