Tuesday, July 23, 2013

Sakan Memancing Di Bulan Puasa


Ohooooo.....ini kerja korang eh....hilang lama2 pi mancing...weh x panas ke?
Dah tu x mengajak plak tu....dh la along xde bahan nak update blog...update lauk je kang x pasal2 makruh posa..x pasal2 ada yg letak quotes UAI...padahal dia pun x de bahan...tau mencilok je...oops...terlebih sudah...mood panas ni...tgh cool down...

Dorang ni mancing kat Tanjung Emas...so umpan bukan guna cacing yer u olls...udang hidup.ikan or  Sotong
Adik aku ni mmg lasak...dari kecik mmg mcm lelaki..sume keja lelaki dia boleh buat..
Now mancing plak....

X tau la Ikan duri ni dia dpt ke 
Or laki dia dpt

Boleh tahan jugak besar Ikan duri ni...

Ikan gelama

Seekor lg ikan duri....

Boleh tahan byk jugak la diorg bawak balik ikan...tp ikan duri yg byk...
Ada yg x tau ikan duri? Species ikan baung...ikan baung x tau?
Korang google la...x dpt aku nk explain mcm mn...
Apa pun adik2 aku ni tgh pakat nk pi mancing kat Hulu Langat...lepas raya la kot...
Abah nak ikut sekali.. mak sure nk ikut...if sume nk ikut....
Aku pun nak ikut........bukan buat apa pun..cari bahan utk blog ...


23 comments:

  1. errgghhh memancing ni memerlukan kesabaran yagn tinggi.. yang pengikut2 org memancing tu its ok.. bleh lepak2 basuh mata heee ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bsb lepak SA suka...huhu..bab mancing x reti acik de...

      Delete
  2. rasanya macam ikan baung ker?? Masak lemak cili api bubuh daun kesum and asam limau sedap tu......

    ReplyDelete
  3. fuhh bagus laaa....lieya terus terang la along mmg surender bab2 memancing nie...daya kesabaran ku tak tinggi ekeekekekek...

    alaa lieya tau dah, sure jadi isu pasal letak pic mknn nie...pd lieya yg penting kite kawal iman kite...bukan budak2 pun kite nie...lg pun lieya suke tgk blog org boh mknn ni sbb nak cedok idea nak masak ape, nak beli ape kat param.....yg penting tepuk dada tanya iman....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu lieya..org tu x reti madak mcm kita pasal tu tau nk komen jer..oops....sama la...bab mancing mmg menguji kesabaran along...x dapek de...

      Delete
  4. Memancing nie kena ada minat..tp farah tak minat la..hehehe ;p

    ReplyDelete
  5. Ikan duri fresh2 masak kari!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yer ker....nanti nk masak kari plak la...

      Delete
  6. Memancing tak suka tapi kalau dapat ikan gitu macam best jugakkan AS hehe... Masak asam pedas pun sedap tu!

    ReplyDelete
  7. Tg Emas tu ada musim. Kadang2 langsung hampeh...x der ikan. Kadang2, bukan main sedap lagi menarik. Nak best, malam2 bertenggek kat jambatan Muar tu jer...hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually ini yg kat tanjung emas..yg kat jambatan tu dorang x amik gambar sbb diorg pi time mlm...

      Delete
  8. wahhh byk juga dapat tangkapan tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tahan MD...lepas la sekali menggulai...

      Delete
  9. nok, sabtu ni ada seremban tak?

    aku balik seremban sabtu ni nok...boleh kita jumpa nok...reply me asap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nok...sabtu ni aku ada pagi je..kul 2ptg mcm tu aku dh gerak balik Pilah dh...agak2 sempat x nk jumpa pagi tu?

      Delete
  10. Buat asam pedas, sedap tu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yer ker kakcik.. x pnh cuba plak...

      Delete
  11. dulu2 selalu juga ikut en hubby memancing siap berkhemah & berkelah lagi hehehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah