Monday, July 22, 2013

Trip Muar Sempena Ramadhan


Pergi Muar if x singgah Pasar Parit Jawa memang x sah...harus pergi...sebabnya nak cari ikan fresh baru naik dari laut...kali ni beli ikan parang jer..itu pun mahal RM 78 seekor..meh aku bawak korang tgok apa ikan yang ada kat Pasar Parit Jawa Muar ni...


ikan haruan laut...besar gila..

 ikan kerapu dan ikan jenahak

ni pun ikan kerapu..

 Ikan Yu...memang besar...dalam gambar nampak kecik plak..
 ni ntah apa nama ikannya ntah
 haaaa...ni hasil tangkapan aku...Ikan parang RM78

Ikan kerapu tu RM105..Angah beli untuk berbuka...


Abah tgh siang ikan kerapu..

Trip kali ni semua adik beradik ikut...so adik ipar aku ni kaki mancing....makanya memang Jumaat malam tu lepas lepak2 dia laki bini keluar pi mancing..kali ni mancing laut...
ada la ikan diorang dapat..tp ikan gelama dan ikan kecik2...xdenya diorang amik..diorang lepaskan je...
Sabtu malam pun diorang mancing jugak...nanti aku up entry satu lagi kat mana diorang mancing..
stay tune...


18 comments:

  1. Berbaloi gi pasar fresh macam ni...beli buat stok sebulan pun takpa, masih terasa manis & fresh nya bila masak

    ReplyDelete
  2. Wah!! macam-macam ikan ado..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul..byk sgt species yg x pnh nampak kat pasar biasa...

      Delete
  3. Salam,
    ai saya ida newbies blogger
    saya baru je follow blog ni
    jemput ye follow blog sayay
    umielman.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. perggghhh besor giler ikan2 kat pasar muar tu..
    tapi berbaloi lah kalau beli sbb freshhhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa...tau x pe.mmg berbaloi...sbb tu selalu pi sana...

      Delete
  5. Port memancing tu penting tu. Ish..mahalnya kerapu dengan ikan parang tu. Berapa kilo kerapu sekor tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerapu tuh rm42 sekilo...berat 2.5kg....mmg la mhl...tp isi dia manissss. ..

      Delete
  6. assalamualaikum suria...sedapnya tengok ikan parang tu masak asam pedas mmg bestnya...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam mama....mmg sedap...sbb tu suka beli yg besar2...

      Delete
  7. perghhhhh...besar giler...kalau aku, takut pulak nak mkn ikan besar gitu nok...huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nok...aku plak kan...lg besar lg aku suka....huhu...

      Delete
  8. besar nya ikan2 tuh..
    klu buat masak & mkn ramai2 mmg puas hati..

    ReplyDelete
  9. waa bestnyer...kemain beso ikannyer tu...baru tau ader ikan haruan laut...

    ReplyDelete
  10. Dapat ikan besau2 ke AS? Pergh.... memang puas le gi mancing kalu gitu!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah