Thursday, July 18, 2013

Menu Iftar Day 8


Meh nak khabarkan kat korang ni.....elehh...kecoh  lebih kan....
Masak senang jer mcm tu pun nk kecoh.. tp ada aku kesah??yang kisah tu please unfollow me....hihihi....dijadikan cita semalam aku berbuka sensorang tp aura memasak timbul plak maka lahirlah menu seperti di bawah....


Kacang buncis goreng campur sotong...


Sambal belacan dengan bendi celur...


Asam pedas ikan pelaling.....

Huiiii...mkn plak sorang2....aku pun x paham knp la mood masterchep aku merasuk...
Sebelum2 ni malas kan...tiba semalam macam terajin skit...huhuhu....
Housemate dua2 berbuka kat luar....sampai kul 10 pun x balik lg...x penat kot dorang...
Sahur ulang lauk yang sama tp budak berdua tu tetap x bangun...diorang buka posa direct
Sahur terus kot....lantak la diorang...janji x kacau aku sudah...
Tp tu la...asyik mkn kat luar..tiba hujung bulan bising duit dah abih....
Salah sapa? Sendiri tanggung la kan....
Aku dulu dan kini insyaallah selamanya akan terus berjimat....
Setuju? Sesekali x pe la....ni hari2 tokey balak pun muflis...kan?


32 comments:

  1. menarik..
    tapi masak sendiri lagi puas hati along even sorang pun...
    air tgn sendiri & hati yg ikhlas yg jadi sedap mknn kita tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masak dgn kasih syg kan lyn...tp sendiri mkn..Hihihihi

      Delete
  2. Asam Pedas ikan pelaling sedap tu, nak2 kalau ikan tu fresh fuhhh makan nasi memang menampah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu I sgt2 setuju...dpt yg baru...wallawei...manis isi ikan tu kan?

      Delete
  3. Walau pun ringkas, lauk macam ni yang buatkan tak sedar makan bertambah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kakcik..tp SA mkn smlm x bertambah pun...

      Delete
  4. setuju...err..ajar skit masak kacang buncis tu dgn sotong..kalau letak udang bleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sonang je nok...
      Tumis bwg putih dan bawang kecik sampai kekuningan..masukkan sotong dgn sos tiram...las sekali masuk kacang buncis...gaul2 then tutup api..letak garam sikit je sbb sos tiram dah masin..

      Delete
  5. Sedapnye kak... terliur tengok... rajin akak masak ;) oklaa tu kak, kalau pergi bazaar beli makanan gini sure dah sampai rm10, kalau masak tak susah manapun kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat kl ni lg la mhl kan....duk bujang kena la rajin..if x...nasib la kan...

      Delete
  6. tak tahan dgn sambal belacan & bendi tu..

    ReplyDelete
  7. sedap2 janji masak sendiri dik ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye la kak ida...masak sendiri puas hati..

      Delete
  8. uisshhh...simple tp mmg sedap... :)

    tak thn tgk sambal blcn ngan bendi tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak....msk yong kena buat la sambal belacan petang ni...

      Delete
  9. teringat jugak zaman duk bujang dedulu... gitu laa gayanya.. ada housemate pun ada yg berbuka kat luar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..siap ejek2 lg pada kita yg jenis suka masak sendiri ni....

      Delete
  10. simple saja tapi nampak sedap.....

    ReplyDelete
  11. sedapnye w/pun simple..lauk cm ni naik selera woiiiiii hahaha
    diorg tu mmg x suka campur gaul ea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jenis x reti masak biasa mkn kat luar mcm tu la...dorang tu professional konon...sorang lawyer..sorang keja kat sime darby...I ni yg keja secretary ni x professional. ..x up to date sbb tu x nk campur

      Delete
  12. Sayur kacang boncis goreng + sotong...mmg mengancam! Nak try buat esok :)

    Bangkrap wehhhh kalau hari2 makan luar..lagipun, boring...Nak gak masak...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Di persilakan mencuba....haaa tau x per....boring mkn kat luar selalu..

      Delete
  13. Amboi, menarik lak tgk menu akak tu. Sambal belacan dgn asam rebus tu. Pehhh!

    ReplyDelete
  14. samalah kita...tp saya bersahur dengan kancang buncis

    ReplyDelete
  15. simple but nmpk menyelerakan...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah