Monday, July 29, 2013

Menu Iftar 18 Ramadhan



Iftar hari ke 18 aku dan keluarga berbuka kat kampung...kesian kat Mak Lang..berbuka berdua jer ngan Pak Lang...kalau ada pun anak lelaki dia..bertiga jer..dah la last week x balik kampung kan...
meh kita tgok apa menu yang ada...

daging cincang masak lemak cili api..
kobis masak lemak putih
sambal gesek
tom yam ayam 

kuih sepang
kuih koci...

Percaya x if aku ckp kuih sepang dan kuih koci tu harganya 30 sen seketul?
kat kamppung ni masih murah rupanya kuih2  mcm ni...kat KL or kat mana2 Param xde rega macam ni de kan...sedap pun sedap....cukup santan..cukup rasa intinya...
next time boleh la order siap2..bukan orang lain buat pun...adik Pak Lang jugak...maybe sebab tu murah kot...tp memang murah weh....


12 comments:

  1. Masak lomak cili api mmg tak buleh tinggal..
    dap nya tengok lauk2 SA..
    Eh kuih sepang tu ala2 mcm kuih koci ke SA?? mcm sedap jee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih kurang je zaza cuma x dibalut ngan daun pisang...sedap...

      Delete
  2. sedapnye kuih koci.. dah lama x mkn...huhu

    ReplyDelete
  3. yum...yum...yum...masak lemak cili api tue terliur tgk..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gulai daging cincang tu mmg sgt2 sedap

      Delete
  4. Sambal gesek? Ooohhh..sedapnya...1st time saya makan dulu masa mula2 kawin dgn wife saya..mak dia buatkan...Sebab mertua saya org Nilai..keh keh keh...

    Koci kat kampung? Mmg murah, dan sedap kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. If buat cekodok..then cicah sambal gesek...walaweiii..sodap...

      Delete
  5. Alhamdulillah...rezeki berbuka..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah