Tuesday, July 16, 2013

People will never stop asking....


Setuju?
Since past 7 years ago...aku x lepas dari masalah ni...
X kisah la kat mana...even dikalangan relatives aku sendiri..
Kadang2 diorang belum bukak mulut aku dh tau apa soalan yang bakal keluar...
Haaaa...sampai mcm tu sekali ko....kekadang aku pelik...
Diorang ni x tgok ke latar belakang dorang sampai sibuk nk amik tau luar dalam kain aku?
Sampai ada yang tanya soalan sensitif..
'Dah bertahun menjanda....x teringin ke nak merasai nikmat hubungan suami isteri'
Boleh? Susun atur soalan tu aku ubah suai...
Kenapa erk...masyarakat sekarang x peka pada sensitivity?
If soalan yang sama tujukan kat diorang....apa perasaan dorang kan?
Ifvaku jawab kang aku plak dikatakan melayan....If aku senyap...makin banyak plak soalan
Diorang bg kat aku....naik buntu dah aku x tau nk buat apa...
Korang leh bantu aku?

17 comments:

  1. thats why we didn't even care about what people said... choose a happy life ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. If dh makin kerap sampai kita x selesa..mcm mn?

      Delete
  2. Replies
    1. Makin buat x tau..makin diorang galak anum...

      Delete
  3. Memang kita akan rasa tak selesa dengan soalan2 mcm tu.. lagi2 dengan soklan yang ayat dia buatkan kita sendiri jadi 'terbakor'.. Gggrrr

    Avoid to meet that kind of people.. or just keep silent of your mouth
    Or u just can say a simple answer 'tunggu je kad undangan saya'
    hehehe Ok x SA?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak avoid mcm mn if ada sedara2 terdekat zaza? Zaza nyer idea tu SA dah guna tp diorang tanya gak...dah 2 tahun lebih tunggu...mana kad undangan?

      Delete
    2. ataupun.. ckp je tahun depan.. kalau tahun depan jumpa, kata lagi tahun depan hahaha
      Geram kannnn diorang tak pernah nak tahu apa yg kita alami...Arrgghhh

      Delete
  4. bertabah la nok...mulut manusia mmg gitu lah...

    aku ni pun kadang2 gerammm je kalau balik kampung tu, ada je yg bertanya, tak nak anak pompuan pulak ke? eiiiiii, keji tau!! ingat dapat anak laki ke pompuan kuasa aku ke? grrrrr!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh..ko lain plak soklan nya nok...aduhai....rasa nak tembak je diorang kan if xde undang2...

      Delete
  5. tak suka with that kind of questions.
    rasa nak lempang jer org yg tanya tuh...
    lebih suka buat taktau jer. klu ada yg tanya, bahasakan balik..

    ReplyDelete
  6. jawab soalan yg membina otak dan berfaedah je.. jika tak diam lebih baik... biarlah org nk kata sombong pun.. sbb jika layan 1 soalan, pasti de soalan lain pastu.. hmm.. lumrah dah..

    ReplyDelete
  7. faham w/pun tak mengalami sb ada kawan2 sama status cam sis. Jgn dilayan sangat sb nnt kita yg sakit kepala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tgh ridau nk balik kg raya nanti...sure byk soalan yg sama x putus2

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah