Monday, July 29, 2013

Menu Iftar Hari ke 19

Semalam sempat pergi pasar tani Tanjung Ipoh Kuala Pilah...
Beli ikan tilapia hitam besar...pas tu beli burung puyuh salai 10 ekor....
Huii...boleh tahan besar burung puyuh tu...

Meh tgok menu iftar semalam....

Burung puyuh salai...gambaran sebelum..

Ni yang dh jadi rendang..campur daun puding...rendang org Nismilan...

Ayam goreng masak merah...kesukaan dania...

Ikan tilapia hitam bakar...sedap...besar..dan lemak....

Kuah kicap untuk ikan tilapia bakar.....bahan nya kicap..bwg besar cili api, tomato ngan limau kasturi...campur semua sekali....


Alhamdulillah semalam iftar ke 19...hari ni dh iftar ke 20
Menghitung hari dah ni..lg 9 hari je posa...yg x sabar of coz Dania...
Hari2 tanya...lama lg ke nak posa...sejak posa ni dia nampak kurus skit...
Alhamdulillah masih teguh lg puasa penuh....doa mama semoga kekal puasa penuh sampai tahun2 akan datang...amin...


29 comments:

  1. perghh.saja nak bg terliur..huwaaaa

    ReplyDelete
  2. sangat menyelarakan sangs.. berliurrr... hihi

    nway,jom join GA nie http://nooramyma.blogspot.com/2013/07/giveaway-rekaan-sendiri-by-eymasu.html

    ReplyDelete
  3. ikan talapia dan burung puyuh tu... 2-2 adik diva tak makan hoccay... kurang sikit eksotik2 ni...wakakakaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cane ni...adik diva x mkn...sedap...cuba la....ni x cuba lg....

      Delete
  4. Dulu2 jakun bila soeg kawan org Nismilan bawak rendang bih daun puding tu lama jadi suka pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA pun mula2 x suka...lama2 jd ok plak...sedap sebenarnya...

      Delete
  5. burung puyuh sedap tapi agak mahallah..

    ReplyDelete
  6. Burung puyuh tu, goreng garing2 sedap, suami tak layan. terliur la sya amanda sedap menu tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Goreng then mkn panas2 sure best kan?

      Delete
  7. selamat berbuka puasa SA..minggu dpn dh raya kan?:-p
    sabar sabar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks JMR...SA ok je..anak dara SA je yg x sabar...

      Delete
  8. paling suka klu ratah ikan bakar..
    tapi burung puyuh tu tak pandai mkn lah along..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama je mcm mkn ayam but size kecik cuma daging dia lg manis dr ayam...

      Delete
  9. byknya beli ikan puyuh..sy tak lalu nk mkn kalu burung puyuh..maybe sbb kecik..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA raya better mencuba...sedap.....

      Delete
  10. hmm tak pasti den pernah makan ke tak burung puyuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. PM org nismilan x mkn puyuh?...ruginyaaaaaa

      Delete
  11. wah sedapnya.. rendang puyuh tuh paling tak tahan.

    ReplyDelete
  12. haih sedapnya kak. terliur tengok ha. nak balik kg rasa masakan mak la plak T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa...itu namanya dh lama x balik kan...

      Delete
  13. Puyih tu masak lemak cili padi pekat2 campur hirisan buah bacang...pengsann. Kuih sepang tu memang sedap. Everytime adik nak balik PD, ayah mesti soh beli kuih sepang kat Tg Ipoh tu. Yang kat Melang tu pun sedap juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa kan.... kuih peberet abah SA jugak tuh...kena intinya...kena santannya...mmg la sedap...

      Delete
  14. Alahaiii terliur nyer jengok kat blog ni especially SAMBAL AYAM n ikan bakar tuh..hoi siap ade smbal kicap cicah mak aih!!!! seb beik mse bace ni dh kol 638pm!! hahaha truk tol pnangan ramadhan ye, slamat berbuka ^^

    ReplyDelete
  15. .:: Sedapnyer burung puyuh salai tu... Alahaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... ::.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah