Tuesday, July 30, 2013

Menu Iftar ke 20

Assalamualaikum u olls.....
Haaaaa.....ini bukan menu org pemalas ye....if mls megi kosong je...
Ntah sapa ntah update makan megi smlm buat aku terliur....terus nk buat megi...

Maggi Sotong Special Suriaamanda...


Tajuk menu nak kelas....ko dah kenapa Jemah....setakat megi...budak 7 tahun pun boleh buat.. hHuhuhuhu. ..
Macam biasa aku if masak megi mesti tumis bawang ngan cili api potong...campak2 je semua bahan ...yg special nya...sotong aku letak sekor2..ada 4 ekor sotong yg gemuk2 dan ada telur.. huiii...ni terliur balik...ish.....sebenarnya semalam aku nk buat maggi ketam...
Tp tu la...xde plak ketam kat kedai bawah tu....terus beli sotong...pilih yg betul2 gemok...
Hahaha....aku mmg masak megi campur macam2..
Korang masak megi macam mana? Jom share....

38 comments:

  1. nyum2... beliur ak.. hhihi rajin nyee,kalau saya campur ngan syur ngan telur je.. pastu perah limau.. bole makan dah.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simple..perah limau? X pnh cuba lg...

      Delete
  2. lorr..maggi jerk..tapi sekali sekala dapat makan maggi best jugak...

    ReplyDelete
  3. sedapnya kak...walaupon megi, tekak ni tetap la terliur..

    ReplyDelete
  4. Sedap maggi..asben sy suka gak buat maggi jenis campur mcm2 ni tp tu lah..terlalu pedas sampai dia sorg je boleh makan..tak patut..tak patut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lg pedas lagi best...baru ada umpph...

      Delete
  5. Mak ai...megi telor biasa saya makan...Megi sotong? 1st time tgk ni...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa...lom cuba megi ketam lg tuh..

      Delete
  6. hahaha...okay what...siap ada sayur lagi..^^

    ReplyDelete
  7. cis...bikin aku terliur je tau...grrrrr...

    aku buat megi mesti nak ada bwg merah, bwg putih, cili padi bagai nok....pecah telur, pas tu letak cili sos dlm megi...perghhhh, pedas terangkat nok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaaaa. ..mcm tu pun sedap kan....

      Delete
  8. wlupun hanya megi tp nmpk menyelerakan sungguh! ;)

    ReplyDelete
  9. Alahai...memang menggoda sungguh. Kena lah singgah kedai balik karang beli maggi. Maggi ketam ekk? Sangatttt menarik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. If buat meggi ketam sure meletop...sygnya ketam xde smlm

      Delete
  10. Kt rumah tu megi telur ja yg glemour...

    ReplyDelete
  11. adoyaiii mmg nampak sedap uols
    w/pu megi tetapi tetap menjadi pujaan atiku
    nti sahur nak masak megi taruh telur sawi toge ayam udang perghhh layan haha

    ReplyDelete
  12. haha mmg special, maggie kalau di transform mmg boleh jadi marvellous okeh..

    Zaza punya cara masakan plak... tak suka nak special, didihkan air, masuk maggie & serbuk perencah, tunggu 3 minit terus siap... hahah dasar pemalas kannn :p

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. Impian nk masak megi ketam x kesampaian...maka terhasil la megi sotong

      Delete
  14. SELAMAT TENGAHARI
    ANUM BR LEPAS HBS EXAM
    SINGGAH SINI LU

    ReplyDelete
  15. dengan tiba2 saya rasa balik kang nak pegi beli megi dan masak macam ni...hehe

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. For along mmg menarik la...x tau org lain

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah