Monday, July 22, 2013

Trip Muar Sempena Ramadhan- Lokasi Memancing

Kat sini la adik ipar aku nak mancing malam Sabtu tu....cantik kan lokasinya...tenang jer..walau panas terik...
tp cantik jer dimata aku...ye la..aku kan pencinta alam..hihihi...


seni la konon amik gambar mcm ni...semua gambar ni dari Note II..


Kuala iaitu lokasi nelayan2 menghantar hasil tangkapan..


Masing2 teruja...especially abah aku...korang nak tau Abah aku tu hobinya menjala..x kisah la darat or laut..dulu kami duk PD memang hari2 dia turun laut..

 cantik x?
 one more
 lambakkan perahu dan bot laut dalam..
 fokus kat burung tuh...nampak? species bangau...
 ikan tembakul/ belacak..
 dari jauh nampak nelayan pulang bawak hasil tangkapan
 ni dah nak dekat dah..
 dah sampai....x tau la banyak ke tak diorang punya hasil

menara tinjau...

overall kunjungan kali ni adik ipar aku join dengan penuh semangat...joran memang dia bawak sampai 5 batang...now adik aku si Ateh pun dah minat memancing plak...
Aku lg rela duk umah...huhu...if umur aku baya2 diorang maybe aku pun join kot...hahahaha...

so far trip kali ni x berapa puas hati sebabnya aku x dapat beli banyak ikan...just ikan parang tu jer...
bukan sebab apa...sebab xde hasil...
maybe pergi dah lambat sgt...ingat nak beli ikan pari..tp tetap xde yang menarik...mcm yang dah disimpan dalam tong dan x fresh....
xper la...next time boleh pergi lagi....lepas raya maybe.....


5 comments:

  1. wah bestnya ke pantai.mesti best kan...

    ReplyDelete
  2. Aiseh..air surut. Kalau air pasang mesti best nie.

    ReplyDelete
  3. kazaa tak suka mancing haha dia ckp bosan tp abg ipar suka. hehe cantikla pemandangan.

    ReplyDelete
  4. Yang ni Muar belah mana pulak tu AS

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah