Friday, July 19, 2013

Menu Iftar ke 9


Blog aku ni dah mcm blog review makanan plak....dh xde bahan dh kan
Hihi...aku bukan nak menunjuk aku ni pandai masak ke apa...
Xde niat pun...pada yg dengki tu x yah la nk email aku ckp mcm2....ini blog peribadi..
X suka x payah tgok kan...as long as aku tayang gambar ni semua at least boleh share idea...kadang2 ada yg x tau nk masak lauk apa...kan.......bulan posa ni buat2 la duduk dendiam beramal...x habis2 nak dengki....


Ikan keli goreng berlada...


Kangkung celur dengan belacan


Buah mangga Cukonan....dessert..

Ada cerita tau sahur pagi td....aku bukak2 periuk tgok nasi aku dh abih....
Padahal aku mmg tinggalkan utk aku sahur....xde sapa lak yg ngaku...
X per la..anggap jer la sedekah....sempat la aku masak nasi lain...
Nasib baik baru pukul 4.30 pg....ok jgk sebab mkn nasi panas
Tp until now aku terfikir....
Sapa amik nasi aku....huhuhu


22 comments:

  1. fuh mmg sedap lauk along nie...lagi2 ade celur kangkung tu...laju menambah...

    hepy weekend dear!~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul lieya...laju je along menambah walau buka sorang2...

      Delete
  2. hmmm, lama xmasak keli berlada camtu..

    ReplyDelete
  3. hehe siapa yg habiskan nasi tuh.. mangga tu nampak best. buat ulam pun bagus jgk

    ReplyDelete
  4. Kakcik suka makan keli berlada tapi tak suka nak masak sendiri. :)

    ReplyDelete
  5. ikan keli mmg feveret ,
    kty pun pelik..eh..sapa ler agaknya yg amik nasi tu..
    tp ada hikmah,.dpt mkn nasi panas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah la kty. .anggap sedekah je la...

      Delete
  6. Ada yg lapa la tu kot kak? Biaq pilah...

    Sedapnya keli tu kak. Sy tau, akak ni mst pndi msk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh la fara..lepas utk diri sendiri...

      Delete
  7. Nasib baik sempat masak nasik...ekk.. tgk keli berlada tu sedap laa plak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg nasib baik sempat kak..if x kena la mkn megi..

      Delete
  8. ini ada yang malam2 bukak periuk ni...hiksss

    ReplyDelete
  9. ikan keli tu fevret el
    tp xnah beli or goreng sndiri
    hahahaha
    w/pun npk ringkas tp ya Allah menyelerakan lah woiii hehe

    ReplyDelete
  10. ada lah mahkluk rambt warna hitam tuh.. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia lapar kot lyn...x pe la along niat sedekah je..

      Delete
  11. assalamualaikum suria....nampak sedap je menunya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam mama. .Alhamdulillah rezeki org bujang..

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah