Tuesday, June 14, 2016

Baju Melayu Tak Perlu Di Hipster kan....

Korang dh tengok gambar baju Melayu yang viral kat Facebook?Apa pendapat korang?korang rasa perlu ke baju Melayu di ubah penampilannya
Pendapat aku la kan...baju traditional kita memang dah sedia cantik dah..dalam zaman moden ni rasanya tak perlu Di modenkan atau Di Hipster kan..macam tak relevan..buruk..dah tak nampak uniknya baju Melayu Di pandangan mata...


Dh macam Kimono Wrap plak dh..


Kain pelikat and baju kurung kedah
Gambar sumber FB


Bila aku tunjuk gambar Kat atas tu pada kawan-kawan...semua cakap ntah apa2 fesyen sekarang..mengarut je..kalau takde pilihan pun diorang takkan beli...pakai je baju yang lama katanya...makin teruk plak industrial fesyen ni..semua nak di Hipster kan..


11 comments:

  1. geli pulak tengok baju melayu macam tu...iskk..diorang ni

    ReplyDelete
  2. kelakarlah diaorang ni... ada ke orang nak baju Melayu macam tu?

    ReplyDelete
  3. buruk! skt mata menengok nyer!

    ReplyDelete
  4. Semakin mengarut dan macam dah takde idea.. :(

    ReplyDelete
  5. kelakar kan? sapa lah sanggup pakai.

    ReplyDelete
  6. hipster sgt...ingtkn cafe je hipster..smpkn bj tradisional pn jd hipster..tk sesuai

    ReplyDelete
  7. macam-macam sekarang ni..esok2 keluar kebaya pulak hehehehe

    ReplyDelete
  8. cam hape je diorang ni...x payah nak hipster sgt la...dah cam baju pompuan pon ada gak...hahaha...kalau ada dak2 hipster kat sini kalau nak baju mak hakak ada banyak camtu...wakakakak

    ReplyDelete
  9. Baju melayu ni lawa cantik smart dah seperti sedia ada. Lagipun laki jarang pakai baju melayu.. so xpayaj nak hipster2.. sesekali bila lelaki pakai baju melayu traditional ni, memang cair la~~

    ReplyDelete
  10. Tak sanggup la nak suruh pakai baju melayu begitu. Yang ada sekarang ni pun dah segak sangat bila digayakan. Kekalkan tradisi kita...

    ReplyDelete
  11. Kelakar pulak tengok kain pelikat dengan baju kurung kedah tu hahah

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah