Friday, December 16, 2016

Tengok Wayang Citer Sing Dengan Dania

Hampir seminggu Dania ada kat KL dengan aku..lepak dan jalan- jalan...semalam last mama cuti so kitorang pi tengok wayang kat GSC One Utama. Berdua jer dengan Dania..satu One Utama tu kitorang ronda..hahahaha....lenguh giler kaki kitorang...tp enjoy la...


tiket untuk 2 orang..haih tgok wayang pun mahal tiket..dulu RM8 jer...ahaks...


Air dan kudapan


the happiest girl


selfie berdua sebelum masuk panggung...

Nasib baik dapat tiket pukul 1.20pm, so habis citer dalam kul 3.40pm...kat tiket appear kul 1.20pm...citer start kul 1.40pm sebab bagi laluan kat iklan2..hehehe...sabo jer la....takde la nak rushing but knowing aku ni ha...memang x suka bab lambat dan menunggu...memang dari dulu x suka..



So  citer SING...berkisahkan tentang sebuah filem animasi dunia haiwan di sebuah bandar. Berkisahkan seekor Koala yang diberi nama BusterMoon. Buster merupakan pengusaha teater yang bercita- cita tinggi. Beliau sedaya upaya cuba membuatkan teaternya terkenal walau banyak dugaan melanda dan membuatkan teater nya bankrup. Untuk mengatasi masalah bankrup Bustermoon menghasilkan idea pertandingan menyanyi yang mempertaruhkan hadiah sebanyak $100,000.00.
Pelbagai dugaan dan risiko yang dihadapi bagi menjayakan pertandingan ini dan beliau cuba hadapi sehingga menemui kejayaan...

Selebihnya korang tengok sendiri la filem ni eh...kang kalau aku dah citer tak best plak...So far ok la kalau korang nak bawak anak- anak korang menonton wayang. pelbagai watak yang comel yang boleh buat korang gelak tak hengat...aku bagi 4.5 bintang untuk filem ni sebab dah buat anak dara aku happy...

Jangan lupa bawak anak- anak korang sementara cuti sekolah masih ada lagi ni...asalkan diorang happy kan....

16 comments:

  1. best ke k.SA...lama dh xtgk wayg ngn anak..anyway..happy tgk akak & anak mcm kawan

    ReplyDelete
  2. Memang lenguh kaki kalau pusing OU tu. Besar sangat.. Hahaha. Bestnya, Nad rasa macam dah lama tak tengok wayang haha.

    ReplyDelete
  3. ni kena tgk ni dgn anak2 saudara. hehe

    ReplyDelete
  4. seronoknya Dania tengok wayang dengan Mama :)

    ReplyDelete
  5. OU memang besar. Beberapa kali je rasanya pernah jejak kaki kat situ. Hihi. Besar dah anak akak :) Seronok dapat spend time dengan Mama masa cuti sekolah ni :)

    ReplyDelete
  6. Hamboi.. cuti sekolah nie lagi mahal ye harga tiket wayang...

    ReplyDelete
  7. comel je anak awak SA
    manis je...
    smlm baru tgk wayang ngan anak2..star wars hihihi

    ReplyDelete
  8. wahhh, comel anak akak ni... Unni x penah lagi pegi panggung nonton movie.. hihihihi

    ReplyDelete
  9. Seronoklah dapat tengok wayang dengan Dania. Macam best cerita ni :)

    ReplyDelete
  10. anak2 ckp tak nk tgk sbb menyanyi tak abis2 ..diorg tgk kat iklan kot .... tp best ni

    ReplyDelete
  11. Masa berdua dulu boleh la nak tgok wayang. Bila dah ada ank kecik susah la sikit.

    ReplyDelete
  12. Cerita macam ni, anak anak mesti suka..

    ReplyDelete
  13. Alaaaa.. Sikitnya sinopsis cerita.. Cerita le kasi habis.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah