Sunday, December 18, 2016

Menu Sepanjang 1 Minggu Dania Duduk Dengan Mama

4 hari Dania stay ngan aku kat KL ni...4 hari jugak rasa complete sebab dia ada..segala aktiviti penuh sampai lah acara cari barang- barang sekolah...alhamdulillah semua dah hampir settle...sepanjang dia di KL Rabu ari tu bawak pi jenjalan Melaka...tu nanti aku up entry lain...kalau tak makan kat luar aku masak je kat rumah...senang masak sendiri..dalam keadaan ekonomi yang agak melampau sekarang ni memang tak boleh la hari- hari makan kat luar..sesekali takpe...

Jom tengok apa aku masak...ada yang x sempat nak amik gambo...lepas masak terus makan je...


Sambal sotomg campur Petai


Kari ikan kembung campur bendi


Ayam goreng


Telur goreng

Semua makanan kat atas tu fav Dania...selalu jumpa weekend je kan...itupun kalau aku takde blogging job...kalau tak cecah la 2 minggu x jumpa...nak buat macam mana mencari rezeki...apapun seronok ada dia untuk seminggu ni...gelak ketawa gurau senda..pi shopping, tgok wayang buat sesama...bahagia nampak dia happy...i wish i could repeat the sweet moment with her again...haih..apesal cepat sangat masa berlalu..2 minggu lebih lagi dia nak masuk sekolah semula dah...korang mesti pelik..kenapa jarang jumpa padahal anak beranak kan...well...aku korbankan masa aku dengan dia demi rezeki..maybe ada yang tak tau...aku ni single mom..aku lah ayah akulah ibu dan at the same time aku lah kakak sulung dan anak sulung...its not easy being like me...sebab tu kalau ada masalah sampai nak bercerai berai...fikir-fikirkanlah...macam aku lain...takpe la..benda dah lepas so tak perlu di throwback lagi...dah lama lepas dah pun...but for me..kalau dapat peluang bersama ngan anak dara aku tu memang aku tak akan lepaskan....

16 comments:

  1. Terliur tengok sambal sotong. Sedapnyaaa :)

    ReplyDelete
  2. Sedapnya sotong tu :D Dah tengahari ni, tapi masih duk tengok phone πŸ˜…πŸ˜…

    ReplyDelete
  3. sambal sotong paling win hehee fav sngt dengan sotong tu

    ReplyDelete
  4. telur goreng tu mengancam..terliur

    ReplyDelete
  5. kenyang DAnia, balik skolah pun teringat masakkan mama

    ReplyDelete
  6. bestkan bersama keluarga tercinta..:)

    ReplyDelete
  7. sotong petai terpaling menggiurkan !

    ReplyDelete
  8. Alahai.. weekend nie kena masak gak nie kari..
    Tengok gambar sis nie lagi teruja rasanya..

    ReplyDelete
  9. rajin mama dia
    untung dania dpt mama yg pandai masak n rajin sgt tau

    ReplyDelete
  10. alahai..time lapar2 ni tengok makanan sedap.. :(

    ReplyDelete
  11. Kak SA ni masak apa pun semua nampak menyelerakan. Terliur tengok. Hahah.

    ReplyDelete
  12. masak lauk fav dania je .... bkn senang nk duduk berdua dgn mama dia kan time ni la nk manjakan dia

    ReplyDelete
  13. Sotong dengan petai. Fuhh> Merecik!

    ReplyDelete
  14. Pengorbanan seorang ibu tunggal..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah