Tuesday, December 13, 2016

Pencarian Seafood Jejak Kasih Sahabat Lama

Hi korang....amboi 3 hari bercuti kan..bukan main lagi malas nak up entry baru..tapi aku x kan biarkan korang tertunggu-tunggu berita dari aku..ahaks...ada ke yang tunggu...well ni kisah Ahad lepas..pagi2 dah keluar nak sarapan di port biasa kat Pasir Panjang PD....lokasi kami anak beranak sarapan roti canai best sambil cari ikan segar di perkampungan nelayan...lepas sarapan terus ke Kg Telok Pasir Panjang....misi pencarian ikan fresh gagal...teruskan perjalanan ke Pengkalan Balak....jom kita tengok gambar


Sempat selfie lepas sarapan dengan si kembar


Walau air surut..pemandangan tetap cantik


Hasil dari anak dara aku


Anak dara aku Ainnul Dania Huda


One more snap dari Dania


Candid gambar atuk....amboiii....


Misi pencarian ikan berjaya di Pengkalan Balak


Dapat beli kupang jugak..

Aku up kat grup whatsaap sekolah aku ada kat Pengkalan Balak..sekali sahabat aku bg tau ayah dia baru lepas tarik pukat ketam, ketam pelbagai size ada..harga pun murah..
Gred A RM20 sekilo
Gred B RM15 sekilo
Gred C RM10 sekilo
Murah kan? kat pasar tak dapat de rega macam tu..murah kan...beli direct kat nelayan...ketam gred A 3 kilo lebih aku bayar RM55...


Diorang tgh tarik pukat


Ketam yang dah dikeluarkan dari pukat


Geram kan?


Haih..x leh move on ni...best sebab fresh


Dengan Anita...sahabat aku dari kecik...

Dulu aku dan family tinggal kat Pasir Panjang PD...bertahun-tahun sampai abah buat keputusan pindah Seremban...tempat jatuh lagikan dikenang kan...lama gila x jumpa kawan2..kalau dulu balik sekolah je lepak tepi pantai...pernah la dating kat pantai belakang umah Anita ni jugak...best oiii..depan rumah dia pantai..pemandangan pun cantim cuma masa x mengizinkan lepak lama-lama...tgok la nanti kalau cuti panjang boleh lepak sini kan...serius tempat ni memang cantik...special thanks buat Anita sebab dh reserve ketam untuk aku..memang puas hati..insyaallah nanti nak repeat order lagi..... 


17 comments:

  1. Pergh!! Geram nengok Ketam tuh.. Ohsem..
    harga pun berbaloi.. Puas makan nie..

    ReplyDelete
  2. Sedap makan seafood segar ni. Rasa dia manis. tekstur dia pun kenyal

    ReplyDelete
  3. bestnya dapat ketam yang fresh...

    ReplyDelete
  4. ya Allah kak... gila murah, dhla besar2 ketamnya tentu2 fresh yg amat...
    murah gile...

    ReplyDelete
  5. bestnyer dapat ketam yang fresh2tu... ehm gorengpun sodap yer... syiok kan dapat jumpa sahabat lama... tempat jatuh lagi dikenang inikan pula tempat bermanja...

    ReplyDelete
  6. wahh bestnya dapat yang super fresh ni. rajin akak ke PD ye. kalau ke sini Fiza makan kerang bakar je la :)

    ReplyDelete
  7. Subahanallah cantiknya view.. ketam dia tu canginni(Y)...

    ReplyDelete
  8. kita pun tgk ketam tu geram sgt hoiiiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
  9. mkn fresh2 ni sedap baq hang

    ReplyDelete
  10. wahhh rezeki dpt beli ketam murah ..mana nk dpt harga ni selalu dok jual pun rm 32sekilo dah skrg ni

    ReplyDelete
  11. Rezeki dapat ketam murah. Fresh pulak tu

    ReplyDelete
  12. Besarnya ketam ^^ Lagi fresh pulak tu..

    ReplyDelete
  13. Wah ketam.. Murahnya.. Ini yang jeles ni.. Nak juga

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah