Thursday, December 1, 2016

AMENA KSK III ENERGY CRYSTAL SKIN ACTIVATOR PENAWAR LEBAM BAWAH MATA

FORMULA BARU MENGATASI MASALAH & MENGHILANGKAN LEBAM BAWAH MATA SEAWAL 48 JAM

Masalah besar bagi wanita dan lelaki apabila terdapat kesan lebam, lingkaran hitam dan garis halus di bawah mata akibat kurang tidur dan sebagainya..untuk mengatasi masalah itu maka lahirlah Ameena KSK III Energy Crystal Skin Activator untuk masalah lebam bawah mata, kedutan tanda penuaan akibat terdedah sinar uv dan masalah mata sembab yang terjadi akibat kekurangan waktu tidur, solekan yang tebal dan tidak dicuci, petanda awal penyakit mata panda dan masalah genetik keturunan. Lepas ni korang tak perlu risau lagi sebab jawapan pada segala permasalahan diatas boleh diatasi dengan mengamalkan Ameena KSK III Energy Crystal Skin Activator.


AMEENA KSK III adalah produk gabungan formula negara Jepun & Malaysia serta bertaraf antarabangsa. Kandungan bahan unik berkualiti serta semulajadi yang menggabungkan ramuan sesuai untuk setiap golongan wanita mahupun lelaki dari umur 18 tahun ke atas. Keistimewaan bagi dalaman & luaran khas untuk kulit bawah mata . Menjadikan urat pembuluh darah saliran kulit bawah mata kembali aktif, tona sekata, sihat, cerah, lembap, licin gebu serta berseri.

AMEENA KSK III Energy Crystal Skin Activator merupakan formula peningkatan terbaru yang mempunyai keistimewaan tersebut:

Jenis Aqua Waterbase
Sejuk & Cepat Meresap
Tiada Kesan Sampingan
Tidak melekit atau berminyak
Sangat mudah digunakan
Senang dan sesuai dibawa kemana- mana

Fungsi utama AMEENA KSK III Energy Crystal Skin Activator

Menghilangkan lebam bawah mata
Menghilangkan lingkaran hitam bawah mata
Menghilangkan garis- garis halus bawah mata
Melancarkan peredaran darah bawah mata
Menambahkan kesihatan pada kulit bawah mata
Memperbaiki sel- sel kulit bawah mata




Lebam Bawah Mata 

5 sebab utama terjadinya lingkaran gelap bawah mata atau juga lebih dikenali dengan istilah mata panda dan lebam bawah mata.


1. Keturunan
Tahap tebal nipis kulit (periorbital skin) di sekitar mata pada setiap orang adalah berbeza dan ini selalunya bergantung kepada genetik atau keturunan. Semakin nipis kulit bawah mata seseorang itu, semakin jelas lebam bawah matanya walaupun cuma sedikit keletihan atau sedikit kurang tidur.

2. Stress / Kurang Tidur / Keletihan
Bila kita tertekan, kurang tidur atau keletihan, darah kita akan terarah kepada organ-organ utama badan yang memerlukan lebih darah (mengawal stress) berbanding bahagian muka yang nampak sedikit pucat.
Mata bekerja lebih keras sehingga pembuluh-pembuluh darah di sekitar mata juga lebih aktif dan terlihat sebagai bayang-bayang hitam di bawah kulit mata. Perbezaan ketara kandungan darah inilah yang menyebabkan lebam bawah mata kelihatan begitu ketara.

3. Pertambahan Usia atau Penuaan
Semakin bertambah usia, semakin kulit kehilangan kolagen dan keanjalan. Kulit di bahagian bawah mata menjadi lebih nipis dan memudahkan bayang-bayang gelap nampak lebih ketara tidak kira samada sudah cukup tidur atau mata segar dan tidak mengalami keletihan pun.

4. Alergik atau Alahan
Alergik atau alahan yang menyebabkan mata gatal menjadikan kita cenderung untuk menggosok mata. Hal ini boleh meningkatkan tekanan pada kulit dan membuatkan darah memenuhi pembuluh darah di bawah mata, dan menyebabkan lebam bawah mata senang terlihat.

5. Kekurangan Zat Besi atau Anemia
Lebam bawah mata juga boleh menjadi petanda anda mengalami kekurangan zat besi atau anemia. Mereka yang mempunyai masalah kekurangan zat besi di dalam darah, menyebabkan hemoglobin dan sel darah merah yang membawa oksigen kepada sel-sel badan akan senang terurai dan membuatkan lingkaran bawah mata kelihatan lebih gelap atau lebam.

Tips Petua orang lama atasi  Lebam Bawah Mata

1. Dapatkan rehat dan tidur yang cukup. Cuba berfikiran positif untuk menghidari stress yang berlebihan

2. Amalkan pemakanan yang sihat, sayur-sayur hijau sebagai sumber zat besi dan juga buah-buahan sebagai sumber Vitamin C (membantu penyerapan zat besi dengan lebih efektif)

3. Banyakkan minum banyak air kosong untuk mengawal kelembapan kulit dan air kosong juga salah satu petua awet muda

4. Boleh amalkan tips dengan menggunakan ais, timun dan uncang teh seperti si sini (klik untuk info seterusnya)







Cara pemakaian



Testimonial 





Testimonial diri sendiri menggunakan AMEENA KSK III Energy Crystal Skin Activator

Sememangnya aku ada masalah garis halus dan lebam bawah mata akibat kurang rehat dan kurang tidur..setelah seminggu amalkan product ini dah nampak sedikit perubahan pada kulit bawah mata..sangat- sangat berkesan dan puas hati...sebelum ni agak teruk sampai terpaksa guna concealer untuk sembunyikan mata panda aku tu...sekarang tak perlu risau lagi dengan adanya Ameena KSK III...Cukup puas hati.....



Garis halus dan lebam bawah mata semakin berkurang dengan pemakaian berterusan Amena KSK III...nampak tak perubahan?


Tanpa bahan kimia 100%  HALAL ! 
Fomulasi Kajian PAKAR, 
No. Kelulusan : NOT KKM   15120 5676 K 
Untuk maklumat penuh boleh layari 
 atau contact 
eyda : 019-5081433

#ameena
#lebambawahmata
#lebammata
#ubatmatalebam
#misiterusjalan

Selamat Mencuba!!!


17 comments:

  1. Memang best guna ni.. sangat sesuai dengan ena... lebam bawah mata makin okay

    ReplyDelete
  2. nmpk cepat effect ye, baik utk yg sentiasa menghadap komputer je..

    ReplyDelete
  3. mcm menarik !!!

    fllw sni 1444# newbie lg mohon support =)

    ReplyDelete
  4. Waterbase tu yang meresap..bagus sangat

    ReplyDelete
  5. pernah tgk kwn guna memang sgt berkesan

    ReplyDelete
  6. dah pakai mmg npk kesan dia alhamdulilah

    ReplyDelete
  7. sape2 nak cuba boleh pm tepi kat iols ok hehe

    ReplyDelete
  8. wahhh..bagusnya produk ni..kita pun memang jenis lebam bawah mata...

    ReplyDelete
  9. Fida selalu pakai timun..Gosok2 kat mata tu..Alhamdulillah sgt.

    ReplyDelete
  10. Nak.cuba tapi takut bengkak bawah mata..kulit sensitif

    ReplyDelete
  11. Boleh try ni nanti. Selalu kalau stay up malam malam esoknya mesti ada lingkaran bawah mata tu

    ReplyDelete
  12. Waa berkesan ye. Berapa lama nampak perubahan tu kak?

    ReplyDelete
  13. Boleh try ni, sebab berkesan tengok kat sis. Makin berseri seri..

    ReplyDelete
  14. Mata panda pun ok apa.. Nampak cute.. Hehehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah