Thursday, December 8, 2016

YukBebek Indonesia Authentic Food Delivery Pertama Di Malaysia

HIDANGAN MEMBUKA SELERA TAJAAN YUKBEBEK 25 TAHUN RESEPI ASLI INDONESIA


Lunch aku semalam di taja oleh YukBebek Malaysia ...sebuah website makanan online yang terbaru di Kuala Lumpur especially Klang Valley. YukBebek memperkenalkan makanan authentic Indonesia yang makin mendapat tempat di hati orang Malaysia...Wah..tak perlu nak terbang ke Indonesia semata- mata nak menikmati keenakkan makanan mereka kan...Kat KL pun dah ada dah sekarang....diorang adalah website online makanan Indonesia pertama di Malaysia tau....

Ada yang tertanya- tanya...Bebek ni apa...kambing ke...aduhai...Bebek dalam bahasa Indonesia adalah Itik...makanan yang diperkenalkan bukan lah berasaskan itik semata..ada jugak ayam, Ikan Keli atau Lele dan Udang...tapi sebagai pencinta Itik haruslah aku pilih menu Itik...


Muka happy bila dapat bungkusan dari team YukBebek....


Suka dengan quotes atas kotak tu....


Tadaaaa....pilihan aku Bebek Goreng Empuk, the best part is ada keropok belinjau tu ha...sodap...Bebek Goreng Empuk di marinate dengan 14 jenis rempah- rempah istimewa dan di masak oleh Chef yang berpengalaman selama 25 tahun, dimasak menggunakan slow cooker selama 4 jam sehingga empuk dan di goreng garing serta dihidangkan dengan Nasi Udukyang dimasak menggunakan santan. Ala- ala nasi lemak yang sedap .


Ada sambal hijau, sos dan jugak sup..



Sedap...memang daging itiknya empuk dan juicy..lembut di dalam dan garing di luar...

Terdapat beberapa hidangan yang di perkenalkan iaitu
  • Ayam Goreng Bandung
  • Bebek Goreng Empuk
  • Pecel Lele Lamongan
  • Udang Asam Jawa.
Korang nak rasa salah satu hidangan yang diperkenalkan oleh YukBebek?

jom layari

https://www.facebook.com/yukbebekMY/

http://www.whattoeat.com.my/yuk-bebek
https://www.foodpanda.my/restaurant/m0va/yuk-bebek

atau hubungi 012-4202437 untuk 5 minimum order...

Jangan lepaskan peluang untuk merasai keenakkan masakan tradisi Indonesia....sekali rasa pasti jatuh cinta....

14 comments:

  1. terbaik la akak..tak perlu susah keluar cari makan..order online jer senang..;p

    ReplyDelete
  2. Baguslah SA kalau tempat kakak sini ada kakak pun nak tapau macam itu
    Lengkap semua dah ada.

    ReplyDelete
  3. ALHAMDULILLAH..REZEKI JGN DITOLAK..

    ReplyDelete
  4. Fuhhh sedapnya kak. Senang lepas ni, boleh delivery terus aje

    ReplyDelete
  5. itik..tak pernah try..haritu husband tanya, nak ke sbb pi ke n.9..kat sana kan tepi2 jalan banyak jual itik salai..ai is like 'errr...' sbb tak pernah makan itik..takut tak leh nak telan...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak beli itik jangan beli yg kat tepi2 jalan tu sebab kurang segar..takut yg x habis semalamnya di jual hari ni...better beli yg fresh dan salai sendiri...base on experience..hehehe..daging itik sedap..kalau pandai dan kena cara masak mmg sedap...lagi sedap dari ayam

      Delete
  6. INDAHNYA TEKNOLOGI SEMUA HUJUNG JARI... TBAIK LA

    ReplyDelete
  7. wow complete set ada buah sayur protein dan karbo..terbaik

    ReplyDelete
  8. Sennag lepas ni kalau teringin nak makan boleh buat delivery aje :)

    ReplyDelete
  9. nampak sedap la kak .... cover sampai putrajaya tak ni ..klu ye boleh order

    ReplyDelete
  10. Terbaik le.. Memang nampak sedap.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah