Tuesday, December 27, 2016

Nismilan VS Kelantanese, Orang Nismilan Makan Budu..

Hi korang...
Jumaat lepas punya menu sebelum petang tu aku gerak ke Muar...dengan demam, sakit tekak..dengan MC..sampai je Seremban abah amik...balik lepak dulu tgok tv..mak oiii...lamanya x tengok tv..sampai dh x keep track dah citer apa..tetiba kuar citer Mat Dan Travel amenda ntah aku lupa..ala kisah mat salih yg duk Trengganu, lani dh masuk Islam dan dah jadi artis...Mat saleh makan budu ko...aku pun cepat2 pi rendam ikan kembung and cepat2 buat budu..sib baik Budu Cap Ketereh memang ada dalam fridge..


Tudiaaaa....sedap betul aku makan tanpa hirau tekak yang sakit...demam panas...lepas makan aku makan ubat..hahaha....


Berhantu weh aku dapat makan budu ni....ex boss aku la yang ajar...dulu macam pelik tp bila ko dah start cicah budu...patah2 cili...bawang tu ha...terus ko jatuh cinta...so..sekali lagi...jangan menilai makanan dari negeri orang tak sedap...asyik makan makanan Nismilan je..sesekali ko kena cuba...bila dah cuba terus jatuh hati..dh jatuh hati x leh lari lagi dah..asal teringin je cari budu...tapi cik abe aku x makan budu...takpe..aku suka..
Korang suka budu?
La ni aku tengah belajar makan nasi kerabu...sesekali kena belajar makan gak ni...dapat yang lauk daging bakar kan...walla!!!


14 comments:

  1. Perah plak asam limau sikit... perghhh terangkat kak. Dulu tak reti gak makan tapi niat nak mencuba, terus jatuh cinta. Makan bertambah... tak hirau apa dah.. pantang semua tolak tepi.. hihi

    ReplyDelete
  2. kaknoor pun suka budu
    walaupun bukan asal kelantanise hee
    letak cili banyak biaq pedasss lagi sedapp ooo

    ReplyDelete
  3. Suka kalau dia buh dalam nasi kerabu..
    Cicah gini tak pernah lagi..

    ReplyDelete
  4. amboi budu dia.. kalah org kelantan

    ReplyDelete
  5. kite org kelantan pun tak makan budu banyak...hehehe

    ReplyDelete
  6. kite kan tak makan budu gitu..tapi budu dalam nasi kerabu kite makan..hahaha

    ReplyDelete
  7. ai pun suka budu ...sedap tu .... dulu2 waktu dok kedah ..mmg tak reti mkn bila dah kerja mknan semua negeri aku suka

    ReplyDelete
  8. Asalnya tak suka makan budu. Bila dah kawan ngan orang kelantan terus tersuka makan budu hihu

    ReplyDelete
  9. Budu memang sedap.. dengan ulam pun boleh laju je makan...

    ReplyDelete
  10. Budu tu ubat.. Confirm hilang semua sakit.. Hehehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah