Saturday, March 18, 2017

Risolle Daging Cheese Leleh Sedap Hingga Jilat Jari



Hi korang...

Selamat berhujung minggu...eh dah cuti sekolah erk....bestnya la korang yang turut bercuti sekali ngan anak- anak...SA macam biasa la..cuti takde...lagipun tak lama kan cuti...plan tu ada nak bawak anak dara bertuah tu berjalan..tapi tunggu dulu la...hehehe...keadaan lom mengizinkan...bila dah ok skit baru la all out bercuti...ok dari segi apa? of coz la dari segi kewangan...semua kena plan..bukan takde duit..kalau bleh biarlah kalau nak bercuti tu ada duit..baru seronok nak bawak anak dara tu berjalan...

Okey...minggu ni SA abihkan masa kat rumah sewa...banyak kerja nak kena buat...food review, product review..semua tgh beratur ni untuk di publish...gambar pun tak ambik lagi untuk product review...huiii banyak tul kerja...

Pernah makan Risolle?Kalau orang Melayu panggil roti gulung campur inti ayam atau daging dan cheese...nama omputihnyer Risolle. Nak buat memang SA x pandai la...lom khatam lagi...so beli je dari kawan opis...roti yang di gulung dengan inti and cheese dan di salutkan dengan bread crump..goreng dengan minyak sederhana panas sampai betul2 kekuningan...dan hidangkan...sedap...2 ketul je dah cukup kenyang sampai ke malam...nanti nak belajar buat la...x susah pun sebenarnya...nak ngan tak nak je..pi supermartket cari bread crump x jumpa plak...tu la masalahnya..bila semangat nak buat bahan plak xde...part inti x susah senang jer..kita yang buat dia kan...sedap x sedap belakang kira....

Nanti la...dah cukup bahan nanti SA up kat sini....balik Seremban nanti leh buat untuk sarapan anak dara...dia sure suka...

15 comments:

  1. Amboi sedap nampak.
    Wah murah rezeki AS dpt job review. Alhamdulillah 😘😘

    ReplyDelete
  2. wow sedapnya.. Adehh tetiba rasa lapoo.. hahhaa

    ReplyDelete
  3. bila rajin nak buat tapi cari barang xde terus hilang mood kan..sabor jer la.

    ReplyDelete
  4. singgah malam minggu....
    amboi...sedapnya...dah lama nieyl x buat roti gulung nie....
    kak,klu sudi..meh la join segmen nieyl...
    http://seindahcerita.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-seindahcerita-by-nieyl.html

    ReplyDelete
  5. Nampak sedap..nnti share resipi yeak kalau SA dah buat..boleh try pulak..

    ReplyDelete
  6. Nampak sedap..nanti kalau SA share resepi nak try buat juga lah untuk anak-anak.. Anak-anak Kak Sue memang suka makan roti

    ReplyDelete
  7. suka juga mkn tp yg ada cheese tkpernh mkn...

    ReplyDelete
  8. Sedapnya. Rose tak pernah cuba lagi.

    ReplyDelete
  9. perghhh cheese leleh.. memang meleleh air liur nih..

    ReplyDelete
  10. ORANG KAMPUNG PANGGIL LEMPENG GULUNG GORENG ..:))

    ALAA.. CAPS LOCK
    HISHH

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah