Tuesday, March 14, 2017

Pekena Satay Terbaik Di Area Seremban

Rezeki Blogging Dikongsi Dengan Family

Alhamdulillah..dapat sedikit rezeki dari job blogging dan seeloknya dikongsi dengan family.. kebetulan Mak Abah dan anak dara tak sihat..demam pastu selera meragam..ikutkan nak bawak makan steambot..tp x best plak semua xde sebab adik bongsu tengah pantang bersalin kan..nanti la plan pi makan stimboat next time la..tunggu semua ada baru best nak belanja...lepas hantar Abah pi klinik..so plan nak beli satay..tanya staff klinik mana satay best kat Seremban ni..dia cakap kat Taman Sri Telawi..oh..on da way sama jalan nak balik umah..so dapatkan direction dan terus pi beli...alhamdulillah ada rezeki kami cuma ada satay ayam je..satay daging dh abih...takpe la kan..niat asal nak belanja family...so order la 50 cucuk satay ayam complete dengan ketupat dan bawang serta timun...

Biasanya satay kalau di perap dengan ramuannya yang rahsia memang akan menghasilkan satay yang sedap..sekali makan tentu nak makan lagi...ini adalah rahsia keenakkan satay sebenarnya...dulu arwah adik sepupu aku pandai perap satay..lepas ni sure terkenang- kenag..kalau tak harap dia aje yang perap...rindunya kat arwah.....


Boleh tahan besar2 sataynya..80 sen secucuk..


Untung akak tu sebab anak- anak rajin menolong...seronok tengok communication mak ngan anak2 sangat mesra dan sopan...


tayang lagi sekali la...sebenarnya tak puas makan sebab sekejapan je habis...kuahnya sedap sangat...aroma satay dia pun sedap...


Alhamdulillah...
Rezeki yang sedikit di kongsi bersama...seronok tengok diorang makan...nanti ada rezeki lagi boleh belanja makan lain plak..Dania nak makan stimboat...nanti la nak...doakan rezeki mama awak ni murah...insyaallah kita boleh pi makan stimboat...mama pun dah lama x belanja makan besar kan...
Semoga allah permudahkan rezeki mama...

Amin...

14 comments:

  1. betul tu kak. kita kalau ada payment masuk je laju laju angkut family keluar makan. hehehe

    lama betoi tak makan satay >,<

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. Semoga murah rezeki AS.

    ReplyDelete
  3. sedapnya sate tu.. ddoooiiyai sodap .. meh 10 cucuk.. nyum.. nyum..

    ReplyDelete
  4. kenapa la blog ni kita tak boleh nak block eh...asyik lapar je bila singgah..hahahahahhahaha

    ReplyDelete
  5. satay! kalau bebetul, memang bepuluh cucuk bleh abis.
    kuah kcg yg sedap.

    ReplyDelete
  6. satay dia nampak juicy gitu..setengah tempat kering...mudah muak kalau kering...

    ReplyDelete
  7. saya peminat satay. Tapi, sejak ngandung kurang suka satay

    ReplyDelete
  8. Murah rezeki bila rezeki dikongsi bersama

    ReplyDelete
  9. satay ni bagi banyak mana pun boleh je habiskan hahahaaha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah