Wednesday, March 8, 2017

Menu Masakan Hujung Minggu Suria Amanda Memang Tak Boleh Dipisahkan

Hi korang...
Mcm dh lama x up citer pasal menu di hujung minggu kan...ye la korang..masakan dan Suria Amanda mana boleh dipisahkan..nak kata bercita-cita nak jadi chef mmg x la..setakat masak untu tekak sendir dan keluarga boleh la..so last week punya masakan kat rumah Seremban adalah seperti kat bawah tu ha...

Amaran...korang kalau terliur sila spare tisu sendiri eh..x sempat nak hulur tisu kat korang de..


Kepala Ikan Tenggiri Masak Lemak Cili Api campur Mangga 


Daging dan tetel lembu masak kari


Sambal tumis ikan bilis campur petai


Sambal ikan keli


Sambal belacan


Pucuk paku goreng ikan masin..

Haa..itu je la menu hujung minggu aku kat seremban..sebenarnya ada lagi banyak masakan yg tak sempat nak amik gambar..sebab masa tu ramai yang datang melawat adik bongsu aku dh bersalin kan..so x dan nak amik gambar masa tu...next week la kalau ada lagi gambar aku up lagi..minggu ni aku tak balik sebab ada event dan ada kerja nak kena settlekan..

So...ada yang terliur ke...


28 comments:

  1. aduhaiii menu SA bikin meleleh air liur..hehehe

    - Hernee Nazir -

    ReplyDelete
  2. Erm tak elok tengok entri ni kalau tengah lapar... hahahahaha... meleleh air liur ni sis...

    ReplyDelete
  3. perghhh.. tengok gambar macam tak terliur.. tapi bila baca kepala ikan letak mangga.. automatik mulut penuh air liur

    ReplyDelete
  4. Ya Allah kak.. Sedapnya lauk-lauk nie.. melelh air liur sha nengok.. Rasa cam nak gi cari sekarang je..

    ReplyDelete
  5. alamak SA... tolong jangan buat mia terliur... huhuhuh

    - Mia Liana

    ReplyDelete
  6. banyaknya menu, tak sabar nak habis pantang, nak makan sedap2 'mcm ni ;)

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum Suria...Wah!! menu semuanya sedap2 la...mmg terliur tengok...:)

    ReplyDelete
  8. Adoii laaa adoii laaa..kak .. lya terliur ngan pucuk paku goreng ikan masin tu kak..huaaaa lapor la plak

    ReplyDelete
  9. Kejam....kejam..kejam....hihihihi.....semua sedap-sedap..kejammmmmmm...sembunyi dalam tempayan gini gayanya....pucuk paku dan sambal bilis petai tu....adoi..kejammmm..

    ReplyDelete
  10. haduiiiiiiiiiiii

    meriahnyaaaa..terliurrr plak tgkkkk

    ReplyDelete
  11. Peh! Memang power la akak memasak. Tengok pun dah terliur dah :-)

    ReplyDelete
  12. semua pown sedap, masak lemak campur mangga rietta blom pernah rasa....nmpak sedap sangat...

    ReplyDelete
  13. banyak tu menu, hujung minggu mesti special sikit kan

    ReplyDelete
  14. iollss pun suka masak uolsss

    ReplyDelete
  15. waaahhh..sedap² menu setiap minggu tau...
    rajinnyaaaa...

    ReplyDelete
  16. Banyaknya menu akak. Pandainya masak. Hii

    ReplyDelete
  17. byknya menu...
    sambal ikan bilis petai&pucuk paku
    tu mmg tergoda sgt2

    ReplyDelete
  18. sedap..adik kalau bab makan..memang sedap belaka..tak ada yg tak sedap

    ReplyDelete
  19. duh sedapnya, boleh kalau saya ditraktir. he he by author Peluang Bisnis Indonesia

    ReplyDelete
  20. Lamanya tak masak petai dengan ikan bilis. Sedapnya lahh hai

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah