Wednesday, March 29, 2017

Dua Hari Makan Sedap Orang Belanja

Hi korang..

Dua hari ni SA makan free..hehehe..rezeki jangan di tolak kan...so memang 2 hari ni jahanam diet SA..tapi SA makan tengahari je..malam SA x makan dh sebab memang portion makan tengahari tu kenyang sampai ke malam..alhamdulillah rezeki boss banje makan hari Isnin kat Chilli's Mid Valley


Rakan2 dept yang join lunch..


Desserts Molten Chocolate Cake..mmg sedap giler moist dan melting sangat


Southwestern Lamb Grill SA punya..medium well yang sentiasa jadi pilihan..



Sedap..lembut..juicy...


Muka happy orang belanja makan...

Itu cerita hari Isnin...bawah ni cerita semalam lunch hari selasa En Ringgo yang balik bercuti..En Ringgo based kat Algeria so dia nak belanja kat Tupai-Tupai Restaurant...


Nasi campur lauk Kari ayam kampung, sambal sotong dan sayur kangkung belacan.


Up dengan ulam dan sambal belacan


Air Tembikai Longan...


En Ringgo yang baju merah


Rakan2 department yang join

Happy face perut kenyang

Alhamdulillah ..special thanks to En Ringgo and wife..seronok dengar pengalaman diorang kat Algeria. Berpeluang juga tengok gambar2 cantik yang diorang rakam masa kat sana..siap ada salji..ada padang pasir..pengalaman diorang petik buah orange dan macam2 lagi la..entah bila dapat merasa pengalaman macam tu kan..balik dari lunch semalam terus cari harga flight ke Algeria..hahahah...berangan la kan.
Macam tu la SA bila teruja tengok pengalaman orang..nak pergi sendiri ntah bila mampu..tunggu duit pencen la agaknya...

Hari ni bawak bekal tapi kan...tengahari td ada yang belanja jugak...so bekal aku bawak bagi kat geng makan kat port biasa..


20 comments:

  1. save bajet 2 hari, ada orang belanja..

    ReplyDelete
  2. Menu chili's tu sama la fav kita.
    Lamanya xmkn dessert sedap tu

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Makan free memang best kak sue. Ana pun suka 😍😍

      Delete
  4. Bestnya.. rasa lapar pula malam-malam ni

    ReplyDelete
  5. mak aih sedapnya SA, kalau orang belanja rasanya lagi sedap ;)

    ReplyDelete
  6. perghhhh..mereciksss tengok makanan tu kak..sedappp

    ReplyDelete
  7. orang belanja memang la best akk Suria....

    ReplyDelete
  8. lamb grilll owh my kesukaaan juga ni

    ReplyDelete
  9. Aishhh berseleranya tengok kek coklat tu!!!! Untung ada orang belanja kak SA hikhik

    ReplyDelete
  10. I like that happy face.
    Sebab makan kenyang.

    ReplyDelete
  11. bestnya..hari2 org blanja..alhamdulillah..:)

    ReplyDelete
  12. untunglah ada orang belanja.. huhuhuhu.. takde ke orang nak belanja saya makan ni? huhuhuhu

    ReplyDelete
  13. kalau sha ada orang belanja tiap hari memang lupa terus diet ke apa hehe

    ReplyDelete
  14. kak SA buat fae bertambah lapar huwaaaaa hahaha

    ReplyDelete
  15. Lamb grill tu sgt menggoda. Tgk gambar dah nampak lembut daging tu. Chocolate cake tu pun sama. Tak pernah makan dekat chilli lagi. Boleh cuba lepas ni.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah