Thursday, October 31, 2013

Kollam...Deepavali Is Coming....


Sempat amik gambar masa kat KLSentral....
Tau apa ni....ni namanya kollam...masyarakat India yg mahir buat ni...
Beras di warnakan...da di tabur cantik2 ikut lukisan...
Nak tabur tu x leh main belasah de...ada cara dan ikut seni pada gambarnya...
Hey mana tau ni...aku dulu PR kat Seremban..tiap kali Deepavali mmg la aku yg involve cari orang sana sini untuk buat kollam ni....sambil2 tu belajar la buat...
Ada gak buat event...pertandingan menghias kollam.....
5 tahun dah aku tinggalkan dunia PR...tp x pe..at least pengalaman aku tu aku bawak ke tempat lain...kalau x ..xde la aku sampai KL ni cari rezeki....kan?
9 tahun jadi PR...5 tahun jadi Secretary....
Lepas ni....apakah masih di sini?

28 comments:

  1. gigih tau buat menda alah ni...memang kena teliti..
    cantik n kreatip betul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul...mmg kena teliti...x teliti confirm x jadi...

      Delete
  2. Kat bangunan opis ni pun dah siap semalam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg meriah ngan kaler kan...selslu diiorv guna beras hancur yg murah kan...kadang2 diorg guna pasir yg diwsrnakan...

      Delete
  3. wah lama tol pengalaman SA dlm PR..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup....pengalaman handle event2 org kerajaan dan show pentas yg melibatkan artis...mcm2 la...

      Delete
  4. kalo dorg buat mmg sume lawa lawa kan kak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgtlawa...kadang2 tgok mcm senang..tp nk kena teliti...

      Delete
  5. cantiklah kollam tu..kat opis ni pun ada pertandingan kollam..tp dee tak masuklah..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Opis along x ramai india so xde la buat deco2 ke apa ke...

      Delete
  6. Nampak macam senang, main tabur-tabur aje tapi kalau tak kena gaya jadi kolahlah pulak!

    ReplyDelete
  7. lama tak jenguk SA, sepertimana lama madam tak berblog...
    bz nau katanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi madam...lama betul x bertandang...x pe la org dh ada baby mmg bz kan

      Delete
  8. Membazir beras... terasa sangat ruginya, ramai lagi orang susah yg tak dapat makan sesuap nasi sehari.
    Tapi itulah...dah budaya mereka tapi xboleh ke tukar dgn benda lain selain dari beras, sesuatu yg bukan makanan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni bukan jenis betas yg kita mkn hari2 tu BM..ni jenis beras hancur...ikutkan betul membazir...tp skrg dh ramai guna dh beras..diorang guna pasir....

      Delete
  9. Replies
    1. Hijrah??? Tukar agama?? No..no..no...x main la...im just sharing my experience uncle..

      Delete
  10. Saya respect kepada mereka yang buat kolam ni sebab kena teliti betul dan lama nak buat.

    ReplyDelete
  11. Nak jadi secretary kat tempat lain pulak ke? :)

    ReplyDelete
  12. Nice artwork. Last saya tengok kollam ni time keje kat sekolah dulu. Sekarang dah keje kat ofis semua Melayu, memang dah jarang nak jumpa la.

    ReplyDelete
  13. X bleh bayangkan kalau terjatuh dlm kollam tu. Pastu beras warna dia plak betabur sepah2. Mau nangis kena buat balik..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah