Wednesday, October 30, 2013

Betul2 Kejadian....

Macam mana nak citer eh....
Ok..semalam konon2 nak balik cepat nak kejar citer I Love You Mr Arrogant. ..tp sangkut kat kedai beli lauk dan settle problem budak perempuan ni....biasa aku sebelum naik lift condo ni..aku akan tgok surat kat post box...aku terserempak dgn budak ni...x la lawa mana but bertudung...sukati ckp x lawa kan...ok back to story....
Budak ni menangis...mula2 aku buat bodoh...tp bila dengar dia menangis lain macam...akupatah balik...aku tegur dia...
Aku: are you ok..knp ni...
Dia:  xde apa kak...
Aku: ada masalah ke...sorry sbb akak tgok adik mcm ada masalah. .
Dia:erm...its ok kak....
Aku: sure?
Dia : saya x tau samada saya boleh kongsi ngan akak...
Aku: if you trust me...meh kita duk tepi tu..sini gelap
Dia: saya selalu nampak akak
Aku: now..tell me...x kisah la u selalu nampak akak ke x...
Dia: saya selalu kat ktm dgn Negro
Aku:oooo...ok...now whats wrong...u keja mana
Dia: saya student.
Aku: then knp nangis2 ni..
Dia:Negro tu tinggalkan saya....
Aku: pasal itu je? U nangis bagai nak gila....
Dia: saya cintakan dia kak..dia janji x nak tinggalkan saya
Aku: x yah la dik...ko ni...buat malu mak ayah ko je..diorg htr ko belajar bukan suruh ko bercinta. .negro plak tu...
Dia: tp dia baik kak...kami duk serumah. .
Aku: ni la masalah ko...mak pak ko percaya kat ko..ko leh buat camni..
Ko belajar lg bagus la dik...now dia tinggalkan ko...itu tanda sayang ke...mcm tu ko kata dia baik?
Dia:dia ada org lain kak...
Aku:sorry la...if akak kurang ajar...dia dh puas ngan ko..tu sebab dia cari lain...
Dia :saya sayang dia kak...mcm mana ni..
Aku :ikut ko la dik...ckp byk pun x guna...akak nk balik...jgn ko terjun bangunan ok...
Dia : saya x gila kak...
Aku: akak takut ko gila dik...sbb mmg ko tergilakan negro tu..
Dah2 pi balik...

Dia tetap di situ.. menangis..x tau la kul bape dia balik...sampai rumah on tv...
Huwaaaaaaaaaaaa. ...part Irham bawak Zaraa pi kedai nak beli choki2. ..damn!!!!!
Semua pasal budak perempuan tu la...ntah apa yg best negro tu ntah...pelik la...mcm dh xde lelaki melayu dalam dunia ni....memalukan.....
X tau apa jadi kat budak tu....x nampak plak kat ktm pg ni tadi ..
Harap2 dia x bunuh diri....

36 comments:

  1. Betul2 penangan 'Awang Hitam' ni......huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. X tau la apa yg best awang hitam ni....x busuk ke?

      Delete
  2. Entah apa ayat la negro2 ni pakai... :(

    ReplyDelete
  3. err...err...serumah plak tu..sian mak ayah dia...

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Pg td x nampak dia..harap2 dia x pendek akal

      Delete
  5. Negro ni pandai mengayat...pandai tackle pompuan sebab tu mudah je cair. Nauzubillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokok pangkal kita jugak kan kak....mcm dh xde org melayu dh...

      Delete
  6. emm....mcm2 .. negro kan pandai gula2 kan perempuan ....and bebudak perempuan yg muda2 nie..senang la termakan gula diaorang..alahai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg bodohnya org ppuan...cpt termakan pujuk rayu....lama dia couple ngan negro tu..3 thn....

      Delete
  7. morning along,.
    hish..apalah budak pompuan tu.
    bljr smpi universiti..kolej
    baik buruk x dpt nak pk..ni semua penangan awak berarak mendung kelabu punya pasal
    semoga tak terjadi pada kaum kerabat kita kan ..amen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Morning Kty...
      Itu la..x tau la apa nk jadi....

      Delete
  8. hebat betul pnangan negro tu... tapi mmg adik tu jnis tak pikir pnjang sbb smpai dok serumah dh... hmmm... tak tahu nak kata pe dah... lindungilah anak dan zuriat keturuanan kami dari terjebak macam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. X tau la apa nasib dia...harap2 dia x cetek akal...

      Delete
  9. hahaha mula2 baca mcm sedih giler.. bila dah baca sampai bawah sket rasa nak gelak je..
    Itu mesti student UIA agaknya tu.. kadang2 dorang ni hi taste, nak sedap, nak best sbb bf foreigner tapi tak pandai nak pkir panjang.. phuiiiii

    semalam zaza paksa Nizam suruh tunggu sampai cerita i love u mr.arrogant sampai habis sbb dia sibuk nak ajak pegi beli brg dapur.. hepppp apa2 pn u kena tggu i habis tgk cerita tu dulu.. haha bengang je Nizam ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lupa tanya student mana...mmg sebelum ni selalu nampak diorg...kalau kita tgok pun mcm meluat...yg ppuan yg melebih....
      Mesti nizam bengang kan? Ke dia join tgok sekali?

      Delete
  10. Replies
    1. Meluat kan? Padahal dh byk berita keluar kat paper..kat tv..tp ada jugak yg pilih negro

      Delete
  11. alahai...susahlah nak ckp zaman skrg ni kan..mcm dh takde orang lain..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu yg along ckp tu.....mcm dh xde lelaki melayu...

      Delete
  12. cinta itu buta... malangnya gadis tu buta tgk negro...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian...ntah la khai..sib baik bkn adik beradik kita

      Delete
  13. Lor...dok serumah pulak tu. Aduhai. Kerana cinta manusia sanggup buat apa saja kan. Student pulak tu.

    Ktm mana ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu yg sedihnya..ktm kepong sentral..budak tu duk kat condo tepi tu....

      Delete
  14. patut la dia duduk menanggis tempat gelap, dah biasa bergelap rupanya... adoyai budak2 sekarang, rosak akhlak betul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...buat I gelak komen u ni....hitam tu kan manis.....phuiii...

      Delete
  15. Cinta tak kenal paras rupa. Masalah remaja ni kadang memang pelik-pelik. Kena ayat dengan Negro pun boleh sangkut sampai boleh duduk serumah. Nak salahkan parent dia pun, payah jugak. Life sekarang ni menekan sangat. Kadang nak spend masa untuk anak-anak pun jadi terhad.

    Harap kita semua dijauhkan dari dugaan sedemkian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mintak dijauhkan dari kita semua....amin...

      Delete
  16. Tu la penangan pak negro...
    Memang pelik,tapi itulah realiti...
    Dulu sibuk kes budak Melayu dgn jejaka Lombok

    ReplyDelete
    Replies
    1. X habis2 kan..padahal bkn x kuar dalam mn2 media pasal awang hitam ni...

      Delete
  17. Alahai putus cinta dengan awang hitam rupanya. Napa SA tak cakap dengan dia, lepas 6 bulan, bila dia teringat balik kisah cinta dia dengan mamat ni, dia akan rasa dialah orang paling bodoh sekali dalam dunia sampai sanggup tergadai body segala. Aduhai, masalah betullah.

    ReplyDelete
  18. bahaya btul putus cinta dgn negro ni. tu penangan dia..
    mcm lah takde org lain..
    masalah betul

    ReplyDelete
  19. siannya budak ppuan tu..ermmm, ntah2 dah prgnt kot.. mana tau kan?? gila ke apa nak ke negro.. :(

    btw saya pn peminat Love U Mr Arrogant.. salam kenal :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah