Thursday, October 24, 2013

Bakal Mertua Zaman Sekarang....



Kalau la dapat bakal mertua macam ni....alamatnya ramai la anak dara x kawen....kena selidik luar dalam bakal menantu muflis ke tidak....so pada yang bujang tu...make sure korang x muflis baru boleh jumpa bakal mertua ye....ibu bapa zaman sekarang alert tau...bukan apa...dah ramai yang menipu zaman skrg ni....kerja drebar lori cakap jadi Pilot...yang mak ayah  kat kg bantai terima.. siap canang kat org kampung bakal menantu Pilot...tapi Sebenarnya drebar lori kontena je...haaa...nampak x permainan dia kat situ at last tau jugak....masa tu mana nak sorok malu...ni kejadian benar ni ye....walau mak ayah kita tu org kampung...jgn la di tipu2...esok2 tau jugak...Allah tu maha adil....x berkat hidup kalau menipu pun....x aman rumah tangga ..Make sure kita semua bebas dari masalah muflis or hutang piutang keliling pinggang...mintak dijauhkan jugak dari berlaku dalam hidup kita ye... Amin.....

10 comments:

  1. Nasiblah sapa dpt bakal mertua camni...huhu
    Skg ni x boleh lari dr hutang, hutang keta, hutang rumah.......tp bayar tetap bayar... :D

    ReplyDelete
  2. kadang tu ada yg nak jaga status. bkn stakat mertua je.. yg si penerima pun selalu kurang selidik.. biar jujur dgn susah dikemudian hari.. kan SA ;)

    ReplyDelete
  3. kan..ramai yg muflis skrg nie...hurmm..

    ReplyDelete
  4. hahahaha yelah.risau kan.skrg ni org berbelanja lebih dr gaji yg ada.hmmm ahcaner tu.

    ReplyDelete
  5. Kena standby banyak soalan sebab akak ada anak pompuan sorang je buat masa skrg...jaminan tu...

    ReplyDelete
  6. Baguslah kalau macam ni. Lebih bagus lagi kalau bakal pak mertua kata nak tolong clearkan hutang bakal menantu demi masa depan anak perempuannya :D

    ReplyDelete
  7. Hurmm... skang nie artis dan selebriti pun ada yang muflis kan... tapi nasib baik bapak mentua tu check online kan

    ReplyDelete
  8. layan jugak nie...kena periksa bakal menantu kita, sama ada guna IC palsu @ sebaliknya.....

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah