Wednesday, October 30, 2013

Masak2 Sabtu

Sabtu lepas pi pasar besar untuk beli stok makanan basah untuk seminggu....
Ikan langsung xde yang fresh pas tu mahal nak mati.....xde pilihan cari jugak la ikan, udang and sotong...beli sayur dan limpa lembu...oh...hati ayam pun beli jugak...


Baby lettuce Goreng dengan cendawan shitake...


Hati ayam goreng berlada


Kepala ikan senangin masak lemak cili api....

Sabtu adalah hari makan2 yg sgt2 heaven...sejak mak x sihat ni...aku amik alih bab dapur...
Goreng2 tu aku masak...
Yang gulai kepala ikan tu abah aku yg masak....sedap....silap x buat sambal belacan je...
Kalau buat sure sedap....makan bertambah2.....
Diet???
X payah nak diet sangat la kan....


28 comments:

  1. hope your mom gets well soon...

    terbaeeekkkk....
    betul tu sis... kalo ada sambal mau lagi dan lagi dan lagi bertambah tu...

    ReplyDelete
  2. rajin nya masak ...sumi kalu waktu weekend.. selalu masak pun 2 jenis lauk...sayur dn lauk utama jer...


    Sumijelly.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weekend mmg SA kena masak....selalu berguru ngan mak...ngan abah pun sbb abah mmg terror masak

      Delete
  3. perrghh hebat jg abah SA masak eh.. SA berguru dgn abah ke heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abah mmg rajin ke dapur...masakan abah sama sedap ngan masakan mak...tp x lawan mak la kan...

      Delete
  4. sedapnya..
    buat lyn meleleh air liur daaaaa

    ReplyDelete
  5. skun ni k.el lalu mkn hat goreng2 je
    lau berkuah..mmg mcm nak wekkk hehehe
    untung dpt mkn hati ayam semua
    k.el organ2 dlaman ni x makan..huhu

    aah xyah nk diet sgt lau balik kpg ekeke
    pandai gak abah masak ek..untunggggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tgok bhgian dalaman jugak k.el sbb SA kena mkn yg boleh menambahkan sel darah merah..SA kan kurang darah merah..so hati ayam and limpa adalah terbaik...

      Delete
  6. rajin abah tolong masak sekali....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abah x tolong..tp dia yg masak...if buat sup..huiii....sodap..

      Delete
  7. kalau masak mcm ni diet rugilah kan..xmo diet! ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg xde istilah diet pun dlm hidup SA hahaha

      Delete
  8. Skg ni ikan mmg x bape nak elok la kak. Sy pun klu g pasar, dilema je nak beli ikan apa. Klu ade yg elok sikit pun, harga mhl mcm apa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu..lg mahal ikan dari daging kan..baik beli daging..tp tu la...x kan hari2 nak mkn daging

      Delete
  9. sib baik sy x mkn semua tu... (taip sambil meleleh air liur)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboii. ..x mkn tp air liur meleleh eh...

      Delete
  10. Replies
    1. Nanti buat eh...sng je...beli sayur tu...cendawan shitake yg kering, ikan bilis, bwg putih, sos tiram...pas tu....goreng je...sayur masuk kemudian tp jgn lama sgt..nanti lembik x sedap

      Delete
  11. alonggg..buat kty lapar tau..
    semua menu pun sheddapp sgtt.

    ReplyDelete
  12. hati ayam goreng berlada tu mengancam sungguh

    ReplyDelete
  13. Masyaallah! meleleh air liur melihat gambar masakan atas tu. Pandai pulak ayah masak yer...memang ayah/suami mithali tuh!

    ReplyDelete
  14. Cuma weekend aje cuti-cuti Malaysia kan, so memang heaven kalau dapat masak macam-macam. Harga bahan basah ni memang mahal sekarang.

    ReplyDelete
  15. Hujung minggu masa untuk bersama keluarga..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah