Wednesday, January 22, 2020

Check Up Di KPJ Seremban Lagi....

Hi korang....

Macam yang SA mention semalam..SA sekarang ada kat KPJ Seremban..check up la..apa lagi kan.. KPJ Seremban ni dh baru uolla...serba serbi baru termasuk system..masuk2 je kat lobby biasa SA pi tengok semua kosong..uikk apa dh jadi kan..hahaha..rupanya diorang dh pindah ke bahagian baru kat belakang bangunan ni ha.gambar bawah tu dulu bahagian depan..so x sangka plak dh pindah semua ke bahagian belakang tu but x sure ward masih kat block lama ke apa...siap dh ada cafeteria, mynews.com, farmasi, kedai runcit da beberapa kedai lagi yg tak sempat SA explore...haaa baru la best...ada cafeteria...ada la tempat nak lepak kan..SA kalau follow up kat sini pagi 8.30 dah amik darah..doctor masuk klinik pukul 10 lebih..so lama nak tunggu kan...jadi boleh la lepak-lepak...



Bahagian kecemasan


Lift pun baru..suka sebab ada cermin besar


Klinik baru Dr Marina


Ambil darah as usual


Ubat utk 3 bulan


Keputusannya...


So apa apa keputusan follow up hari ni...semua ok cuma platelet tu je...makin naik plak..nampak yg SA bulatkan tu? white blood cell count pun naik sikit.. Doktor tanya memang tengah demam ke atau apa...allah SA sihat je ha..takde sakit ke apa...tp pelik la kan..platelet tinggi..tanya doktor macam mana nak bagi dia turun rendah...doktor kata tak boleh buat apa kecuali jaga pemakanan, bersenam selalu dan dastikan sihat...sebab platelet ni akan turun sendiri..kalau sakit je akan naik..macam white blood cell count tu la...biasanya kalau naik macam tu sebab jangkitan kuman macam kalau tengah demam ke..batuk ke..tapi SA sihat je...so continue follow up lagi lagi 3 bulan...alaaaaa....baru ingat boleh stop follow up....kena la extra jaga lepas ni...sedihhhh......

15 comments:

  1. Semoga dipermudahkan urusan akak dan semoga ALlah beri kesihatan yang baik utk akak. Jaga kesihatan ye kak.

    ReplyDelete
  2. owh tingginyaaaa huhu...insya'Allah takde ape2, mudah2an...jaga diri, jaga makan, minum air masak banyak2 tau...

    ReplyDelete
  3. Nampak semua ok. Harap 3 bulan akan datang platelet turun.

    ReplyDelete
  4. moga di permudahkan dan moga SA kekal sihat hendaknya

    ReplyDelete
  5. Tak pernah check up😅
    Well result tue nampak okew jew👍👍

    ReplyDelete
  6. insya allah semoga takde apa2 ye kak.. mungkin kita rasa sihat tapi badan tgh lawan penyakit dlm tu..

    ReplyDelete
  7. Semoga semuanya baik-baik je SA. Lamanya kak feni tak datang blog ni.

    ReplyDelete
  8. Harap kesihatan SA terus pulih dan pulih.Aamiin.

    ReplyDelete
  9. Laaa SA punya ubat sama dengan Sis Twynsta tu tapi Sis dah tukar ke ubat lain Caduet..Dr sekali kan dengan ubat kolestrol dan darah tinggi, so telan sebiji aje setiap malam..kalau Twynsta tu besau gile ubat dia kan hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikutkan SA dah takde darah tinggi Sis, tapi doktor x nak stopkan ubat..ni dose rendah jer 4mg...so far kecik je..maybe sebab dose rendah..kadang x faham gak ngan doktor..asal tetiba darah naik tinggi terus kena consume ubat

      Delete
  10. semoga dipermudahkan urusan SA dan kesihatan kembali pulih seperti sediakala. aamiin

    ReplyDelete
  11. semoga SA di beri kesihatan yg baik

    ReplyDelete
  12. Semoga lepas ni kesihatan akak bertambah baik

    ReplyDelete
  13. insyallah kembali normal lepas ni.. tahun ni masuk 3 series..
    ingat nak pergi medical check up juga. tak perrrnah buat..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah