Thursday, January 9, 2020

Berkelah Dan Mandi Laut December Lepas

Hi korang...

Kann cuti sekolah kami tak berjalan kemana- mana kan so satu hari tu decided la mandi laut kat tempat biasa kat PD..Mana lagi..Telok Kemang la kami tuju..nak pi pantai lain kang tak tau plak ada kemudahan tandas untuk mandi air bersih ke tak kan..so better pergi tempat biasa pergi je..Orang paling seronok nak pergi mandi laut of course la si kembar, Aidan dan Taufiq..SA pepagi dah bangun dah masak bihun dan masak apa2 yang perlu untuk makan kan...Macam biasa sampai je kat pantai semua tak sabar nak mandi lauk..air lauk plak surut dan pantai kat Telok Kemang ni banyak lumpur plak..satu hal nak masuk ke laut kena pijak lumpur dulu...dulu takde plak macam tu...Kami redah jer la sebab anak- anak dah excited nak mandi laut...

Korang tengok gambar jer la ye..malas plan nak letak caption..tengok si Tiara tu bukan main suka main air...


 



 



 



 

 



 




Cukup 2-3 jam anak- anak mandi laut..kena make sure pukul 12 lebih kena balik sebab nanti pukul 3 petang Uwan diorang nak Dialysis...Bila dah penat mandi tu terus masuk kereta semua lelap..hahaha..kena aircond kan...dari Teluk Kemang kami terus balik Seremban ikut jalan Lukut..saje nak singgah kejap kat PD..tengok apa yang ada...Nampaknya tahun lepas kami xde rezeki ke mana- mana..insyaallah tahun ni kalau mamalong diorang ni sihat boleh la pergi jenjalan kejap..Ibu diorang plan nak tido hotel hujung bulan ni nanti ..tak tau la jadi ke tak..kalau jadi ok gak tu..tahun lepas cuti sekolah takde kemana- mana kan...

Nanti plan nak pi mandi laut lagi..kali ni nak ajak kazen plak..satu family...kalau dapat buat BBQ pun best gak..tapi kena la pergi pagi- pagi...nanti x cukup masa kan...


13 comments:

  1. Ramai-ramai pergi memang meriah. Budak-budak yang paling suka.

    ReplyDelete
  2. Budak2 kalau dpt berendam mcm tu...liat nk balik la kan..

    ReplyDelete
  3. tepi pantai paling best petang ke malam. tengok sunset pastu buat bbq. pergghhh syok ^_^

    ReplyDelete
  4. seronoknya...da lama tak mandi laut ni haaa

    ReplyDelete
  5. bestnya SA dok mandi laut, nampak ombak pun tak kuat mana, suka tgk SA duduk lepak-lepak gitu... baby pun suka main pasir, best sangat tu.. mau semua takmo naik tuh

    ReplyDelete
  6. bestnya mandi pantai..dah lama xmndi pantai ni..:)

    ReplyDelete
  7. skarang cuaca panas,...syok berendam..lama tk mandi laut

    ReplyDelete
  8. Sesekali dapat bermain pantai ni memang best. Tambah-tambah dapat melayan si kecil berendam.

    ReplyDelete
  9. Bestnya berkelah. Lama dah x mandi laut. Kang mak buyung mandi nampak perut je timbul kang🤣🤣🤣 nti pelik pulak org tgk pulau kecik bergerak.. Hahaha

    ReplyDelete
  10. puas ati mandi laut.. seronok budak2 tu kan

    ReplyDelete
  11. Seronoknyaaa masing masing dapat mandi laut!

    ReplyDelete
  12. Seronok klau dapat mandi laut ni.. tapinliez jenis tak tahan kulit kalau kena air masin ni..kena dgn terik matahari lg menggeluporrr

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah