Sunday, January 5, 2020

Rendang Pucuk Pegaga Campur Kerang Menu Tengahari Ini...

Hi korang...

Selamat berhujung minggu...dah masak ke? SA baru je masak ni ha...tekak teringin nak makan rendang pucuk pegaga...sejak dh pandai buat bermacam jenis rendang ni sesekali rasa nak merendang je pulak. walau takde la expert sangat kan tapi dipantau oleh mak akhirnya berjaya jugak masak rendang pucuk pegaga campur kerang. SA suka rendang pegaga..lately ni macam-macam nak makan..

Dah masak rendang pucuk pegaga SA goreng plak ikan mambong berlada. Ikan mambong ni ikan kembung yg hat besaq tu ye..gemuk ikannya so SA masak seekor je...malam nanti masak lain  sebab SA nak bawak bekal pi kerja esok.

Eh jom la tengok gambar...abaikan presentation newbie tu..handphone tak canggih mana pun kan...


Cantik x gambar macam ni..nak buat flatlay x jadi laaaa...


ni hasil dari sekilo kerang...kerang mahei weiiii..sekilo RM12..dah teringin beli je..itupun hat yg kecik2...


Ikan mambong goreng berlada


Ikan masin bulu ayam goreng garing


Cukup la menu tengahari ni..semalam SA masak sup kaki ayam..tak habih pun..bazir je..maybe dah jemu kot..semalam memang blank kepala x tau nak masak apa..mak abah plak balik kampung semalam...so SA tinggal berdua ngan Dania..masak apa yg ada je la..

Korang masak apa 

18 comments:

  1. Alahai... Sedapnya rendang tu... Terliur tengok nya... Errmm... dap3x.. Okay je gambar yang Kak SA ambil tu.. cantik dah tu

    ReplyDelete
  2. Rabia makan nasi putih sup tulang

    https://rabiadawiyah21.blogspot.com/2020/01/adelia-kitchen.html

    ReplyDelete
  3. tk pernah makan lg rendang pegaga..nmpk sedap mkn makan dgn nasi panas..

    hari ni makan bubur nasi ayam + sushi..org lain yg masakkan(beli)...hihi..

    ReplyDelete
  4. Sedap nampak rendang tu...tak pernah masak lg..

    ReplyDelete
  5. Sedapnya rendang tu. Tapi tuhlah kernag pulak. Kalau tukar lain pun boleh kan kak. Spesis dak mimi x makan kerang

    ReplyDelete
  6. Sedap tu rendang kerang.
    Saya belum pernah buat rendang lagi.

    ReplyDelete
  7. nampak sedap rendang pegaga & kerang tu. kna cuba buat jgk ni..:)

    ReplyDelete
  8. Layan rendang kerang dengan ikan masin
    Nasi tak cukup sepinggan

    ReplyDelete
  9. saya tak pernah lagi try rendang kerang, lebih2 lagi tambah pucuk pegaga. but menu SA harini mmg sedap

    ReplyDelete
  10. Sedapnya kerang tu SA.. campur pula dengan pegaga. Teringin lah.. nak buat juga nanti..

    ReplyDelete
  11. sedap ikan masin bulu ayam tu kak.. :p

    ReplyDelete
  12. sedapnya rendang kerang tuh kak oi, nampak besar kerang yg akak beli tuh...

    ReplyDelete
  13. sedapnya menu ni.. lagi2 rendang kerang tu..

    ReplyDelete
  14. apesal nampak sedap sgt tu kak

    ReplyDelete
  15. Sedapnya kak. Ngences ana tgk haa. Tp betul lah. Kemain mahal kerang sekarang. Dulu berapa hengget je kan.

    ReplyDelete
  16. lama tak makan rendang pegaga + kerang.. sedapnya gaul ngan nasi je lepas tu letak ikan masin sikit.. oiiiii jatuh ailio dibuatnya

    ReplyDelete
  17. semalam buat asam pedas ayam stail melaka...guna daun limau purut sebab daun kesum takde..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah