Saturday, January 4, 2020

Sarapan Pagi Ini....

Hi korang...

Selamat pagi...dah sarapan ke..masak apa tu....ke sarapan kat kedai..tak kisah lah sarapan kat rumah ke kat kedai je yang penting kena amik sarapan sebab sarapan itu penting...well pagi ni SA bangun dengan rasa sedikit kurang selesa..penat majlis farewell boss malam tadi tak hilang lagi ..SA rush balik kel KL Sentral semata-mata nak kejar komuter pukul 10.08pm dan yes i make it..naik komuter biasa berhenti-berhenti every station buatkan  SA stress. Selalunya balik naik komuter express kan dan cepat je sampai ke Seremban. So Semalam SA sampai pukul 11.50pm. lambat giler..

Masalah SA kalau dh terlampau penat kan..SA tak boleh tido, panas betul malam tadi walau dah pasang ekon. Kena service ekon la nanti sebab macam dh x cukup sejuk. Ke sebab cuaca memang panas? okey la panjang plak mukadimah..so...lets lets about this morning..SA masak nasi goreng untuk sarapan kami..goreng telur mata 3 biji. Kebetulan ada ikan keli berlada left over. Buat air kopi 434 dan teh o untuk mak...tadaaaaa...siap dh sarapan pagi...






Alhamdulillah dah settle sarapan..now mak abah balik kampung..tinggal SA dengan Dania..kami berdua malas nak balik..Dania nak ulangkaji pelajaran dan SA nak Tido...badan penat..pagi tadi check tekanan darah tinggi skit 136/97. Hadoii...confirm penat sangat malam tadi sampai sakit tengkuk...sebab tu SA x leh tido...tapi sebelum tido kang SA nak masak dulu..just x tau la nak masak lauk apa..blom check fridge lagi....

Petang skit nak settlekan product review dan jugak nak brisk walk...

11 comments:

  1. kita panaskan karipap bli kat p.malam jer smlm..hehe

    ReplyDelete
  2. Sedapnya kak.. Ini kalau dapat memang bertambah.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Sedap ni kak. Makan nasi goreng dengan telur gorwng plus ikan keli.. Nikmat woo

    ReplyDelete
  4. Ikan keli berlada tu memang faveret Bella. Btw, Bella selalu failed masak nasik goreng. Sekejap sedap, sekejap tak sedap. Hahahaha.

    ReplyDelete
  5. Rasanya sekarang dah nak mula musim panas kut SA, Kak Sue pun rasa bahang malam tadi. Dahaga tapi malas nak turun, last-last hari nie sakit tekak. Sedapnya nasi goreng.. feveret Kak Sue jugak nie..

    ReplyDelete
  6. Cantik kejadia telur mata 😉. Makn dengan kicap lagi fuhh. Bertambah-tambah jadinya nasi goreng

    ReplyDelete
  7. Sarapan cereal je. Wah runny egg. Suka telur mata yang kuning cair eh? Saya suka gak.

    ReplyDelete
  8. Sedapnya nasi goreng.. Kadang leya kalau pagi nampak ade nasi putih lebih semalam..memang goreng jugak la..hehe.. Jangan membazir

    ReplyDelete
  9. nasi goreng mcm ni lah boleh buat makan bertambah2..

    ReplyDelete
  10. jaga kesihatan, jaga makan kak SA...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah