Tuesday, January 28, 2020

Kulit Bersinar Umpama Kilauan Kristal, Kini Lebih Mudah Dikecapi Dengan Rutin Dua Langkah L'Oréal Paris!


L'Oréal Paris Revitalift Crystal Micro-Essence + L'Oréal Paris Revitalift Day Cream baharu yang dipertingkatkan dengan SPF35 PA +++



Sebagai jenama penjagaan kecantikan global, L'Oréal menawarkan lelaki dan wanita di setiap benua dengan produk kecantikan dan penjagaan diri yang dipertingkatkan dengan evolusi saintifik terkini. Berita baik untuk warga Malaysia, jenama ini telah melancarkan produk anti-penuaan dan pembaikan kulit dengan formula baru yang disesuaikan untuk cuaca tropika di negara ini. 

Kulit muda berseri-seri walaupun dari dalam boleh dinikmati dengan menggunakan dua produk utama dalam rutin penjagaan kulit harian anda iaitu: L'Oréal Paris Revitalift Crystal Micro-Essence dan L'Oréal Paris Revitalift Day Cream yang baru dipertingkatkan dengan Pro-Retinol A dan SPF35 PA++!




Kita sedar dan memahami bahawa wanita kini mempunyai gaya hidup dan kerjaya yang semakin sibuk, jenama L'Oréal Paris telah merumuskan rutin penjagaan kulit yang dapat memberikan hasil yang cepat dan menambah keyakinan agar wanita kini mempunyai lebih banyak masa untuk fokus di tempat kerja mahupun di rumah. 
Mengenang kembali jenama L'Oréal, besar kemungkinan frasa yang timbul di ingatan adalah "Kerana kita begitu berharga". Frasa terkenal ini umum diketahui di seluruh dunia dan melambangkan jati jenama L'Oréal Paris secara keseluruhannya - semangat untuk membantu setiap wanita menghargai uniknya kecantikan individu sambil menekankan harga diri," kata Hoa Tran, Pengurus Produk Kumpulan untuk L'Oréal Paris Skincare di pelancaran rasmi. 



L'Oréal Paris Revitalift Crystal Micro-Essence adalah revolusi penjagaan kulit terkini, meraikan kecantikan dan keyakinan wanita. Dilancarkan pada tahun 2019, produk ini dirumuskan untuk memulihkan, menganjalkan dan menghidratkan kulit secara mendalam. Diperkasakan oleh teknologi mikro, ia mempunyai tekstur ultra-ringan, yang membolehkan penyerapan dan menembusi kulit dengan pantas, sedalam 10 lapisan kulit*. Hasilnya, permukaan kulit lebih halus dan berseri.  
Dengan formulasi baharu yang lebih baik, L'Oréal Paris Revitalift Day Cream menawarkan manfaat anti-penuaan dan kulit yang segar hanya dengan dua langkah. Produk ini menggabungkan teknologi canggih dengan perumusan berkualiti tinggi, memberikan hasil yang boleh diukur sepantas tujuh hari bagi kulit orang Asia. Dalam ujian klinikal, pengguna melaporkan bahawa mereka dapat melihat 17% pengurangan untuk kulit yang tidak bermaya, dan 21% pengurangan garis halus di dahi. 
Sangat mudah untuk mendapatkan kulit bersinar umpama kilauan kristal dan berseri. Setiap pagi, mulakan rutin penjagaan kulit anda dengan Revitalift Crystal Micro-Essence selepas pembersihan dan penyegaran. Goncang dan titiskan 4 titisan ke telapak tangan dengan perlahan, gosok kedua-dua telapak tangan anda. Kemudian, tekapkan tapak tangan yang disaluti esen itu dengan lembut bermula pada dahi, kemudian pipi dan dagu, sehingga esen diserap ke dalam kulit. Akhir sekali, sapukan Revitalift Day Cream sehingga sekata pada wajah dalam gerakan pusing arah jam. Itu sahaja! Rutin penjagaan kulit anda kini lengkap, membolehkan anda sedia untuk menikmati tekstur kulit yang lebih baik, pori-pori yang lebih halus dan kulit muda. 
Bak kata pepatah bahawa “pencegahan adalah lebih baik daripada merawati'. Sebagai jenama terkemuka dalam penjagaan anti-penuaan pada wajah, L'Oréal Paris sentiasa menyarankan wanita untuk mula melindungi dan menjaga kulit mereka pada usia pertengahan 20-an, sambil merangsang pembaharuan sel untuk melawan perkembangan garis-garis halus dan kedutan," jelas Hoa. 

Hoa berkata bahawa dua rutin tersebut mencerminkan jenama L'Oréal - formula berinovasi, aplikasi elegan dan menyediakan kemewahan pada harga berpatutan untuk mereka yang mahukan keunggulan. 
Dengan sokongan penyelidikan perintis selama 40 tahun terbukti selamat dan berkesan, L'Oréal sekali lagi melangkau batas untuk menawarkan rutin penjagaan kulit yang mudah dengan menggunakan formulasi mewah yang memberikan hasil yang mengagumkan. “Kerana anda begitu berharga! " kata Hoa. 


L'Oréal Paris Revitalift Crystal Micro-Essence diperkaya dengan ekstrak centella 92% tulen, yang berasal daripada centella asiatica, tumbuhan dengan jangka hidup 2 tahun yang tumbuh di tanah lembap Asia. Tumbuhan ini boleh membaiki dan meningkatkan keanjalan kulit, kerana gabungan flavonoid, steroid triterpenik, asid amino, dan glukosa yang berkepatan tinggi. Bukan itu sahaja, tumbuhan ini juga berupaya melembapkan kulit kering kerana sifat antioksida yang kuat. Selain dari memperbaharui kulit, centella asiatica juga berkeupayaan untuk mengurangkan kesan kerosak kulit akibat matahari. 



Ketika pelancaran tersebut, Dr. Kartini Farah Rahim, Pakar Perunding Dermatologi di AVISENA Specialist Hospital menjelaskan bahawa Malaysia penuh dengan sinaran matahari sepanjang tahun, tetapi sinaran ultraviolet (UV) daripada matahari boleh merosakkan kulit kita dan mengakibatkan kedutan - juga dikenali sebagai penuaan foto. 
Oleh sebab itu, selain daripada centella asiatica, L'Oréal Paris Revitalift Day Cream juga dipertingkatkan dengan Pro-Retinol, yang merupakan bahan yang berkuasa tetapi juga lembut dalam kumpulan retinoid yang dapat  mengurangkan kesan penuaan foto pada kulit. 
"Secara dasar, retinoid berasal daripada Vitamin A. Untuk mengelakkan kulit kelihatan berusia dan kusam, Vitamin A adalah bahan utama dalam produk penjagaan kulit kerana ia mempunyai keupayaan untuk meningkatkan keanjalan dan ketegangan kulit, menghasilkan kulit yang lebih licin (maksudnya kurang kedutan) dan muda, " kata Dr. Kartini . 
Siti Saleha, seorang pelakon Malaysia turut hadir pada majlis pelancaran itu. Bagi Siti Saleha, kombinasi inti pati mikro dalam krim ini memberikan hasil yang mengagumkan. 
"Saya perlu memberikan yang terbaik di layar, dan saya perlu berada pada tahap 100 peratus untuk berbuat demikian. Ini termasuk mempunyai kulit yang sihat. Oleh itu, saya sangat cerewet tentang perlindungan untuk kulit saya.


"Sejak memulakan rutin dua langkah ini, kulit saya kelihatan dan terasa seperti baharu. Kulit tampak lebih berseri, penuh keyakinan. Sudah tentu, rutin yang ringkas dan mudah juga sesuai dengan jadual saya yang sibuk! " katanya. 
Dapatkan kulit yang bersinar umpama kristal hari ini hanya dengan dua langkah mudah! L'Oréal Paris Revitalift Crystal Micro-Essence kini boleh didapati di farmasi dan kedai runcit utama di seluruh negara dalam dua saiz - 65ml yang dijual pada harga RM49.90; dan saiz 130ml pada harga RM79.90. 
L'Oréal Paris Revitalift Day Cream SPF35 PA++ pula boleh didapati di kedai-kedai di seluruh negara mulai Januari 2020 dalam dua saiz: 50ml (RM63.40) dan 20ml (RM29.90). 
Ingin mengetahui dengan lebih lanjut tentang L'Oréal Paris Crystal Micro-Essence dan L'Oréal Paris Revitalift Day Cream SPF35 PA++? Teruskan ke www.lorealparis.com.my, atau ikuti kami di laman Facebook L'Oréal Paris di www.facebook.com/lorealparismalaysia. 

Tentang L’Oréal Malaysia 
Berdasarkan keperluan kecantikan tempatan kami, L’Oréal telah berjaya memperkembangkan lebih daripada 18 jenama di Malaysia yang menawarkan produk paling maju dalam setiap kecantikan, untuk setiap warga Malaysia dengan 800 perkerja ke atas. Sebagai peneraju pasaran di negara ini, L’Oréal diiktiraf di dunia hari ini, kejayaan syarikat tidak lagi hanya dalam prestasi ekonomi, tetapi juga keupayaannya menjadi warga yang benar. Ini adalah keutamaan dan komitmen kami untuk mengurangkan kesan aktiviti kami di planet ini dan meningkatkan kesan sosio-ekonomi positif terhadap kehidupan masyarakat dan komuniti di Malaysia. Sebagai tambaha kepada “Kecantikan untuk Kehidupan yang Lebih Baik”, inisiatif ikhsan jangka panjang kami adalah “Untuk Wanita Dalam Sains”, “Wanita dalam Perniagaan” dan “Citizen Day”. 

Tentang L’Oréal Malaysia 
L’Oréal, syarikat kosmetik yang terkemuka di dunia, telah menghasilkan kecantikan pelbagai bentuk di dunia selama lebih dari 100 tahun dan telah membina sebuah portfolio 34 jenama antarabangsa, yang merangkumi dan sebagai komplementer yang tiada tandingannya. Pemimpin dunia kecantikan, L’Oréal sinonim dengan kecantikan, inovasi, kemapanan dan kecemerlangan saintifik di lebih daripada 130 buah negara. Misi kumpulan adalah untuk menyediakan inovasi kosmetik terbaik kepada wanita dan lelaki di seluruh dunia dengan menghormati kepelbagaian mereka. Jenama antarabangsa L’Oréal hari ini termasuklah Maybelline, L’Oréal Paris, Garnier, Kiehl’s, Lancôme, Yves Saint Laurent, Shu Uemura, Urban Decay, Biotherm, NYX, L’Oréal Professione, Kerastasé, Ralph Lauren dan banyak lagi. 
Layari www.loreal.com.my untuk maklumat lanjut. 

12 comments:

  1. Wah 2 langkah sahaja. Jimat masa.

    ReplyDelete
  2. rabia pakai loreal paris jugakkk..gebu dan licin je kulit muka ni

    ReplyDelete
  3. apa2 pun bab muka ni mmg kena rajin lah kan... malas kalu brang apa pun tak akan menjadi.

    ReplyDelete
  4. Jenama yang diyakini (kaum wanita aje)

    ReplyDelete
  5. cantik botol nya kak, menarik... dana dah kene cuba nih kak... bawah mata dah ada kedut, dahi dah kedut dok sellau berkerut hehehe

    ReplyDelete
  6. L'Oréal ni memang prosuk yang bagus untuk skincare

    ReplyDelete
  7. subhanallah..cantiknya kulit Dr. Kartini tu...

    ReplyDelete
  8. wow bestnya teringin pula nak cuba

    ReplyDelete
  9. Hey, thank you so much for such a piece of important information, I'm eagerly looking for that type of information.

    ReplyDelete
  10. ika pernah pakai toner sahaja best bau dia pun sedap sangat hee :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah