Monday, January 20, 2020

Mak & Anak Lepak Starbucks

Hi korang...

Pergi mana semalam? SA habiskan masa ngan anak dara SA kat AEON Seremban 2. Actually ada event kat situ. Nanti SA up pasal event tu...bila dah keluar berdua ngan anak dara ni memang lepak je la dulu sementara menunggu time event kan...sebelum tu kami lepak la dulu kat Starbucks, lama tak pekena kopi mahal...memandangkan mama dia ni takut nak minum coffee so beli satu jer la Frappuccino dan add on Red Velvet. Sebenarnya SA nak beli jiwa Dania sebab dia nak temankan SA kan...kang moody plak dia tunggu lama- lama...at the end memang moody pun sampai SA decided nak balik awal. Event tu pun dah hampir habis masa tu...kelat masam je muka dia...penat memujuk...rupanya kaki dia melecet...nasib SA ni jenis tak nak memarah...layankan aje moody dia tu...Sabar jer la mak dia ni ha..kalau dapat mak macam mak orang lain yang menyinga je..or bertukar hijau tiap kali anak buat hal..memang abis la...xde nak pi jenjalan dah...balik je terus...


Frappuccino dan red velvet.. 


Candid 1


Candid 2


Mama makan sikit red velvet tu..


Sekarang suka warna mustard...rasa macam fresh je pakai kaler ni


Selfie 1


Selfie 2


Selfie 3...banyak selfie sebab suka lighting kat Starbucks ni..on point sangat


Gambar yang dia reject...x tau la ape yang dia rasa tak ok


Yang ni pun dia delete...tapi dia tak tau yang gambar dia delete mama boleh restore semula...


SA tak faham kadang amik gambar Dania ni...dia ada piawaian sendiri bab gambar...pelik betul..kalau SA amik gambar dia kata x cantik...padahal sehabis adjust dh tu..kalau orang lain amik kan contohnya kalau Acu ke..Mak Yang dia ke..terus dia kata ok plak tu...geram jer kekadang...nasib dia sorang je anak SA...kalau ada ramai tak tau la..rasanya kurang kesabaran kot..melayan anak yang meningkat remaja agaknya memang macam ni...masa SA remaja dulu takde plak perangai macam tu...SA masa remaja lain la perangai sebab masa tu mana ada media sosial kan...kalau ada pun chatting MIRC la kot..itupun tak reti sangat sebab jarang lepak cybercafe...hahahah...ngek...


19 comments:

  1. hahaha entah ek, kita pun tengok ok je..hahahha

    ReplyDelete
  2. sama muda mak n anak..
    syok lepak dgn anak dara. bonding time..kejap masa berlalu sedar2 anak dah besar dan boleh berdikari..

    ReplyDelete
  3. syok lepak2 ngan ankdara...bdk2 skarang lain dr zaman kita dlu..kita rs gmbr ok ..tp die rs tk ok kn.hehe

    ReplyDelete
  4. Syok lepak-lepak ngan anak or family kan hujung-hujung minggu ni. Kena pula kopi Starbucks... Pergghhhh....memang marvellooouuussss... Hehe..

    ReplyDelete
  5. Wah sabar betul. Takpelah tak lama besar pula jadi dewasa.
    Saya masa remaja pun ada waktu memberontak. Hormon kut.

    ReplyDelete
  6. lama tak layan air kopi starbucks... red velvet tuh pun sedapnya SA, dia dah remaja kan, definisi gambar yang lawo bagi dia lain kak oi... kita ni kadang tak paham

    ReplyDelete
  7. Terkedu mama ye bila Dania reject gambar yang mama ambil..begitulah yang namanya citarasa kan SA..sebab PC pun ada sepupu yang macam Dania..ibunya sampai bengang bila bab ambil gambar..hihihihihi..kadang lucu sebenarnya.

    ReplyDelete
  8. Memang seronok kalau lepak dengan anak dara.. tapi kalau dia moody tu mmg rasa mencabar.. sama lah perangai Khairine hahaha.

    ReplyDelete
  9. lepak x ajak kite punnn😊😊

    ReplyDelete
  10. dah besar panjang dah...bestnya lepak sesama...hehehe...uiks, mama bleh restore blik...

    ReplyDelete
  11. hahaha orang muda sekarang bawa lepak starbucks baru okay. Kedai biasa manalah layan, tambah moody nanti

    ReplyDelete
  12. Dah macam kawan kawan. Biasalah kak. Anak dara ni kadang mood swing. Faham sangat. Nanti saya pulak lalui apa akak lalui sekarang

    ReplyDelete
  13. sama cantik mak ngn anak..:)

    ReplyDelete
  14. Sesekali lepak starbucks okey..kalau selalu, rasa rabak poket..haha..lagipun mahai la air dia..udah la manih benor. dah ckp kurang manih pun, tetap manis..adeh..Betul SA..adik ipar saya pun bila saya amik gambar dia, ada je tak kena..kalau orang lain amik, helok. tak rejek pun.terasa kadang tu..

    ReplyDelete
  15. hi SA, ya ampun teringin pula nak pi Starbuck lepas tengok entry ni

    ReplyDelete
  16. Errmmm... sedapnya frappucino ice blended. Dah lama tak lepak cafe hipsterrr... nih!
    Bukan anak perempuan je SA suka delete gambar yang kita rasa dah ok anak lelaki pun sama.
    Macam Adik anak bongsu Mrs. A tu paling cerewet kalau mood dia nak bergambar sepuluh kali delete tapi tulah Mrs. A layankan aje. Samalah kita depa tak tahu gambar yang dah delete masih boleh restore hahahaa...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah